Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός να: • Αναφέρει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο εστιατόριο. • Ανακαλεί τις μεθόδους παράθεσης. • Κατονομάζει τον εξοπλισμό του εστιατορίου

3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Μην τρώτε κατά τη παράθεση. Μην καπνίζετε κατά τη παράθεση. Μην βήχετε, μην φταρνίζεστε και μην φυσάτε τη μύτη σας μέσα στο εστιατόριο. Μην δοκιμάζετε τα φαγητά με τα χέρια σας. Αντικαταστήστε τα μαχαιροπίρουνα που πέφτουν στο πάτωμα. Πλένετε και αποστειρώνετε όλα τα σκεύη. Κρατάτε με το σωστό τρόπο τα επιτραπέζια σκεύη[τα δάκτυλα να μην αγγίζουν τα φαγητά]. Οι πληγές και τα εγκαύματα να καλύπτονται με αδιάβροχο κάλυμμα. Ελέγχετε για τυχόν ραγίσματα ποτηριών και πιάτων. Πλένετε τα χέρια σας όταν είναι λερωμένα [τουαλέτα, άγγιγμα ωμών φαγητών].

4 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Χρησιμοποιείτε στεγνή πετσέτα για μεταφορά ζεστών αντικειμένων. Χρησιμοποιείτε δίσκους που να μην γλιστρούν. Μη βαρυφορτώνετε τους δίσκους. Ισοζυγίζετε τους δίσκους. Μην τρέχετε αλλά περπατάτε γρήγορα. Χρησιμοποιείτε τις σωστές εισόδους και εξόδους στο εστιατόριο. Μη μετακινείτε βαριά αντικείμενα Προσέχετε κατά τη μεταφορά σούπας. Συντονίζετε τις ενέργειες σας κατά τη μεταφορά και αποκόμιση σκευών. Ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία των διαφόρων συσκευών και εξοπλισμού. Φοράτε άνετα παπούτσια. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές είναι εκτός λειτουργίας και οι κύλινδροι υγραερίου κλειστοί πριν να φύγετε. Μην αδειάζετε σταχτοδοχεία με αναμμένα αποτσίγαρα. Μην επιδιορθώνετε συσκευές φωνάξτε ειδικό. Χρησιμοποιείτε σκάλα για να ανεβείτε ψηλά.

5 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Σερβίρισμα με έτοιμο πιάτο (plate service). Σερβίρισμα από πιατέλα (silver service). Σερβίρισμα με καροτσάκι στο τραπέζι του πελάτη (queridon service). Σερβίρισμα από το μπουφέ (buffet service). Mise en place: Γαλλική ορολογία. Είναι η προετοιμασία του εστιατορίου πριν την παράθεση.

6 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο εργασίας


Κατέβασμα ppt "Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google