Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα 4ον

2 ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Αναφέρει τη σημασία της σωστής υποδοχής του πελάτη. Ονομάζει το προσωπικό υποδοχής του πελάτη. Εξηγεί τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την προκράτηση και παραχώρηση τραπεζιού. Αναφέρει τα απαραίτητα στοιχεία του βιβλίου κρατήσεων.

3 Α. ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΩΣΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ
Η πρώτη επαφή (εντύπωση) του πελάτη με τον υπεύθυνο υποδοχής του εστιατορίου είναι το ήμισυ του παντός γιατί: Κάνει τον πελάτη να νοιώθει πιο άνετα και πιο όμορφα. Κάνει τον πελάτη να νοιώθει το ενδιαφέρον της επιχείρησης προς το άτομο του. Προδιαθέτει τον πελάτη για ένα ευχάριστο γεύμα. Προδιαθέτει τον πελάτη, [αφού μείνει ικανοποιημένος] να επιστρέψει ξανά στο εστιατόριο.

4 Υπεύθυνος υποδοχής πελάτη είναι:
Άτομο το οποίο στέκεται στη είσοδο του εστιατορίου και η δουλειά αποκλειστικά είναι να υποδέχεται τους πελάτες και να τους συνοδεύει στο τραπέζι τους. Το άτομο αυτό μπορεί να είναι:  Εστίαρχος Αρχιτραπεζοκόμος Υπεύθυνο άτομο υποδοχής

5 B. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΤΟΜΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
Ευπαρουσίαστος Ευγενικός Φιλικός Χαμογελαστός Γνώστης ξένων γλωσσών Γνώστης του μενού των φαγητών και των κρασιών.

6 Γ. ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ
Χαιρετίζουμε με χαμόγελο το πελάτη μόλις αφιχθεί Ρωτούμε εάν έγινε προκράτηση Ρωτούμε πόσα άτομα είναι στη παρέα Εάν τα τραπέζια είναι γεμάτα ζητούμε από το πελάτη να περιμένει στο μπαρ Μόλις αδειάσει το τραπέζι οδηγούμε τους πελάτες στο τραπέζι τους Τραβάμε τις καρέκλες πίσω[πρώτα από τις κυρίες] και τις σπρώχνουμε ελαφρά μπροστά για να καθίσουν Παίρνουμε παραγγελία.

7 Δ. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το εστιατόριο. Μέσω του τμήματος υποδοχής. Με προσωπική επίσκεψη στο χώρο του εστιατορίου. Ε. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ Αριθμός των πελατών [πόσοι πελάτες είναι]. Ηλικία των πελατών [ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά κλπ.]. Διαρρύθμιση της αίθουσας του εστιατορίου.

8 Ζ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
Ημερομηνία κράτησης Ώρα κράτησης Όνομα και επίθετο πελάτη Τηλέφωνο πελάτη Όνομα τραπεζοκόμου που πήρε τη παραγγελία Αριθμός ατόμων

9 Ανακεφαλαίωση: Σημασία της σωστής υποδοχής του πελάτη.
Προσωπικό υποδοχής του πελάτη. Παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την προκράτηση και παραχώρηση τραπεζιού. Απαραίτητα στοιχεία του βιβλίου κρατήσεων.

10 Εργασία στην ταξη: Φύλλο εργασίας Σωστό / Λάθος

11 Εργασία στο σπίτι: Ποια η σημασία της σωστής υποδοχής του πελάτη σε ένα εστιατόριο. Ποιος είναι υπεύθυνος υποδοχής των πελατών σε ένα εστιατόριο και ποια προσόντα πρέπει να έχει; Γράψετε τέσσερα σημεία προσοχής κατά την υποδοχή του πελάτη:


Κατέβασμα ppt "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google