Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοστολόγηση Μάθημα 19.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοστολόγηση Μάθημα 19."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοστολόγηση Μάθημα 19

2 Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξηγεί Χρησιμότητα των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών. Περιγράφει το δίκτυο Η/Υ στο σύστημα ελέγχου τροφίμων και ποτών. Αναφέρει τις δυνατότητες εφαρμογές των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών.

3 ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: είναι ή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών για καλύτερο έλεγχο και διεκπεραίωση εργασιών στο Τμήμα Τροφίμων και Ποτών. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Γρήγορη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών [ stock taking ]. Έγκαιρη διερεύνηση και λύση διαφόρων προβλημάτων. Άμεσος έλεγχος των λειτουργιών της επιχείρησης από τη διεύθυνση.

4 ΔΙΚΤΥΟ Η/Υ Σ΄ ΕΝΑ ΧΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

5 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Πωλήσεις της ημέρας κάθε τμήματος Έσοδα από κάθε είδος φαγητού ή ποτού Πόσες μερίδες από κάθε φαγητό έχουν πωληθεί Συνολικές πωλήσεις όλης της ημέρας των εστιατορίων και των μπαρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ Να παρακολουθεί όλα τα στάδια διακίνησης υλικών και ποτών ανά πάσα στιγμή. Να γνωρίζει τα υπόλοιπα που υπάρχουν μέσα στη αποθήκη. Να υπολογίζει το κόστος των υλικών και ποτών που εισάγονται καθημερινά στη αποθήκη. Να ετοιμάζει στατιστικά στοιχεία. Να συγκρίνει τις αγορές και πωλήσεις προηγουμένων χρόνων με τα σημερινά.

6 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Μπορεί να συγκρίνει το κόστος των τροφίμων για μια χρονική περιόδο η και καθυμερινά με το σύνολο τών εσόδων και να μας δώσει το ποσοστό κόστους για τη συγκεκριμένη περίοδο η και καθυμερινά. Μπορεί να δίνει πληροφορίες για τη διακίνηση των τροφίμων και άλλων υλικών και για τα αποθέματα τους μετά την καταγραφή ανά πάσα στιγμή. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ Η ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Οι τιμές των προϊόντων είναι ήδη καταχωρημένες στο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι ποσότητες των συνταγών είναι επίσης καταχωρημένες στο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει ταχύτητα και ακρίβεια στη κοστολόγηση. Μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή κόστους αμέσως.

7 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Τοποθετείται μετρητής που είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό υπολογιστή σε κάθε φιάλη. Γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή το ύψος των πωλήσεων. Γνωρίζουμε το αριθμό των μερίδων που έχουν πωληθεί. Γνωρίζουμε το υπόλοιπο ποτό που υπάρχει σε κάθε φιάλη. Γίνεται καλύτερος προγραμματισμός αγορών

8 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ:
Εξηγεί Χρησιμότητα των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών. Περιγράφει το δίκτυο Η/Υ στο σύστημα ελέγχου τροφίμων και ποτών. Αναφέρει τις δυνατότητες εφαρμογές των Η/Υ στον έλεγχο τροφίμων και ποτών.

9 Εργασία στο σπίτι: Απαντήστε τις ερωτήσεις......

10 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο εργασίας


Κατέβασμα ppt "Κοστολόγηση Μάθημα 19."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google