Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Υποχρεώσεις και δικαιώματα των μερών που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν (Β)

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο/η μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή:  Να επεξηγεί τις νομοθετημένες υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μερών που συνθέτουν και δημιουργούν το τουριστικό προϊόν όπως: Εργοδότες Διευθυντές Υπάλληλοι Πελάτες

3 ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ - SERVICE Η προσφορά υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης και ποικιλίας γευμάτων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την κατάταξη και τη διατήρηση της τάξης του κάθε ξενοδοχείου. Για τα ξενοδοχεία των 5 και 4 αστέρων εννοείται ότι η εξυπηρέτηση πρέπει να είναι του ανάλογου επιπέδου και να ανταποκρίνεται πρός την τάξη του ξενοδοχείου.

4 ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΕΛΑΤΩΝ Άν οι πελάτες έχουν κάποιο παράπονο για κάποιο μέλος του προσωπικού, είναι καλύτερα να το αναφέρουν στον ανώτερό του ή στο διευθυντή του ξενοδοχείου. Ο διευθυντής καθώς και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι υποχρεωμένοι να φέρονται σε όλους τους πελάτες με ευγένεια και να επιδεικνύουν προθυμία να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Αν κάποιο μέλος του προσωπικού έχει κάποιο παράπονο για κάποιο πελάτη, τότε θα πρέπει να το αναφέρει στον ιεραρχικά ανώτερό του και αν δεν βρει ανταπόκριση τότε στο διευθυντή του ξενοδοχείου. Απαγορεύεται ρητά όμως να το αναφέρει ο ίδιος απ΄ευθείας στον πελάτη.

5 ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

6 ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κάθε επιχείρηση, ανάλογα με την τάξη της και τη δυναμικότητά της πρέπει να απασχολεί το αναγκαίο και κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό έτσι ώστε να παρέχει πάντοτε πολύ υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

7  ΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Το προσωπικό που απασχολείται στα ξενοδοχεία 5, 4, 3, και 2 αστέρων πρέπει απαραίτητα να φορεί επαγγελματική στολή, που διαφέρει, ανάλογα με το τμήμα που εργάζεται και η οποία πρέπει να είναι πάντοτε καθαρή και σε καλή κατάσταση.

8 ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η διεξαγωγή της εργασίας σε όλα τα τμήματα πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να αποφεύγεται με οποιοδήποτε τρόπο η οχληρία προς τους πελάτες.

9 ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΗΣΥΧΑ)

10 ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
Ο αριθμός, καθώς και το είδος των εδεσμάτων που προσφέρονται σε κάθε ξενοδοχείο, καθορίζονται ανάλογα με την κατάταξη του ξενοδοχείου καθώς και τους κανονισμούς που ορίζονται και τις εγκυκλίους και οδηγίες που δίνονται από τον Οργανσιμό. Είναι όμως απαραίτητο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Οργανισμού, να προσφέρουν και κυπριακά φαγητά στο μενού

11 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

12 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ: Σε κάθε ξενοδοχείο υπάρχει ένας Γενικός Διευθυντής, και στην απουσία του προΐσταται ένα άτομο το οποίο έχει τα προσόντα. Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος απέναντι σε κάθε αρχή για τη σωστή λειτουργία του ξενοδοχείου σύμφωνα με το νόμο και τους κανονισμούς, για την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες σύμφωνα με την κατάταξή του, για την καλή κατάσταση του κτιρίου, για τη σωστή συντήρησή του, για την καλή λειτουργία του μηχανικού εξοπλισμού, καθώς και για την επιβολή τάξης και ευπρέπειας σε αυτό. Τα προσόντα που πρέπει να συγκεντρώνει ο Διευθυντής του ξενοδοχείου όσον αφορά τις σπουδές του, διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατάταξη του ξενοδοχείου σε αστέρες. Για όλες όμως τις ξενοδοχειακές μονάδες ισχύουν τα ακόλουθα:  

13 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
α) να γνωρίζει την επίσημη και μια τουλάχιστο ακόμα ξένη γλώσσα. β) να έχει ηλικία άνω των 25 ετών γ) να έχει λευκό ποινικό μητρώο δηλαδή, να μην έχει καταδικαστεί για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβιασμό, ηθικό αδίκημα, παραβίαση των νόμων συναλλάγματος, λαθρεμπόριο, χρήση, ή διευκόλυνση στη χρήση ή το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, να μην έχει καταδικαστεί ποτέ με πρόστιμο που να υπερβαίνει τις £50, ή να μην έχει παραβιάσει την ξενοδοχειακή νομοθεσία.

14 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος: Για την άρτια συντήρηση όλων των χώρων του ξενοδοχείου, της επίπλωσης και του εξοπλισμού του. Για την καθαριότητα όλων των χώρων του ξενοδοχείου. Για τη γρήγορη και με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτηση σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου. Για την παροχή όλων των προσφερόμενων και διαφημιζόμενων υπηρεσιών και ανέσεων. Για τον καθημερινό καθαρισμό των υπνοδωματίων καθώς και για την τοποθέτηση χαρτιού υγέίας και σαπουνιού σε αυτά. Για την καθαριότητα όλων των λινών στο ξενοδοχείο καθώς και των σκευών που χρησιμοποιούνται.

15 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Για την αντικατάσταση των πετσετών και σεντονιών η οποία πρέπει να γίνεται: Στα ξενοδοχεία 5 αστέρων καθημερινά Στα ξενοδοχεία 4 και 3 αστέρων κάθε δύο μέρες Στα ξενοδοχεία 1 και 2 αστέρων κάθε τρεις μέρες Για την απολύμανση και τον ψεκασμό όλων των χώρων του ξενοδοχείου, τουλάχιστο δύο φορές το χρόνο. Για την αξιοποίηση και τον καλλωπισμό όλου του χώρου του ξενοδοχείου και για τη δημιουργία πράσινου και κήπων. Για τη διάθεση των κλινών του ξενοδοχείου έτσι ώστε να αποφεύγεται η ανάληψη κρατήσεων πέρα από τη δυναμικότητα του ξενοδοχείου (over-bookings)

16 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
  Απαγορεύεται ο διευθυντής: Να ενοικιάζει δωμάτιο ξενοδοχείου ή οποιοδήποτε άλλο χώρο του ξενοδοχείου άν δεν έχουν αποπερατωθούν και συμπληρωθούν όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου. Να εφαρμόζει την τακτική του ‘stop sales’ Να χρησιμοποιεί μη αδειούχα καταλύματα για τοποθέτηση πελατών του ξενοδοχείου. Να ενοικιάζει δωμάτια με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή στην περίπτωση που δε διατίθεται εστιατόριο ή μαγειρείο. Να ενοικιάζει τα δωμάτιά του κατά αποκλειστικότητα σε μερικά μόνο Τουριστικά Γραφεία, ή Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς και να μη δέχεται να συνυπάρχουν και άλλα Τουριστικά Γραφεία ή και άλλοι Ταξιδιωτικοί Οργανισμοί στο ξενοδοχείο του.

17 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Υποθέστε ότι εργάζεστε σ΄ένα ξενοδοχείο και κάποιος από τους πελάτες δε σας συμπεριφέρεται σωστά. Τι πρέπει να κάνετε; Γιατί νομίζετε ότι επιβάλλεται στα ξενοδοχεία 2, 3, 4, και 5 αστέρων η επαγγελματική στολή; Να αναφέρετε τα προσόντα που πρέπει να έχει, με βάση το Νόμο, ο διευθυντής ενός ξενοδοχείου. Εσείς τι προσόν θα μπορούσατε να προσθέσετε για ένα πετυχημένο διευθυντή ξενοδοχείου; Εξηγήστε γιατί; Κατονομάστε πέντε σημαντικές απαγορεύσεις για το διευθυντή ξενοδοχείου. Υποθέστε ότι εργάζεστε σ’ ένα τουριστικό γραφείο και διαπιστώνετε ότι ο διευθυντής ενός ξενοδοχείου δεν ενοικιάζει δωμάτια στους δικούς σας πελάτες αλλά προτιμά πάντοτε συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο. Τι θα κάνετε;


Κατέβασμα ppt "ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google