Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΠΟΥΦΕ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΠΟΥΦΕ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΠΟΥΦΕ

2 Σ Τ Ο Χ Ο Ι Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να:
Ονομάζει και επεξηγεί τα τρία βασικά στοιχεία που διέπουν την επιτυχία ενός μπουφέ. Περιγράφει τη μέθοδο προετοιμασίας και τη σειρά εργασίας για ετοιμασία και παρουσίαση μπουφέ.

3 Ορισμός Είδος σερβιρίσματος κατά το οποίο οι πελάτες σερβίρονται μόνοι τους από ένα «τραπέζι» το οποίο περιέχει με ελκυστικό τρόπο τοποθετημένα φαγητά τα οποία έχουν προετοιμαστεί από πριν στη κουζίνα.

4 Θέμα του Μπουφέ Τα φαγητά πρέπει να χαρακτηρίζονται από κάτι κοινό και να εξυπηρετούν κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Το θέμα του μπουφέ κατευθύνει τόσο την επιλογή των φαγητών όσο και την απόφαση για τον τρόπο παρουσίασής τους. Το θέμα μπορεί να είναι εθνικό (π.χ. ελληνικό), εποχικό (π.χ. καλοκαιρινό), περιφερειακό (παφίτικο), ειδικό (θαλασσινό) κ.ά.

5 Το θέμα καθορίζει τρείς βασικούς παράγοντες
Την επιλογή των φαγητών. Την παρουσίαση και διακόσμηση των φαγητών και του μπουφέ. Τη διακόσμηση του εστιατορίου.

6 Επιλογή των φαγητών Είναι ο πιο βασικός παράγοντας τον οποίο καθορίζει το θέμα του μπουφέ. Τα φαγητά τα οποία θα επιλεγούν για το μενού πρέπει να συνάδουν με το θέμα.

7 Παρουσίαση του μπουφέ Η όλη παρουσίαση πρέπει να έχει σχέση με το θέμα και να το υπογραμμίζει. Η πρώτη ματιά στην όλη παρουσίαση πρέπει αμέσως να τονίζει το θέμα.

8 Ημερήσια διακόσμηση του εστιατορίου
Πρέπει να συνάδει με το θέμα του μπουφέ. Κάτι τέτοιο βοηθά τον πελάτη να έχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

9 Παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή του μενού
Το θέμα του μπουφέ Η εύκολη αυτοεξυπηρέτηση του πελάτη. Η διατήρηση των φαγητών του μπουφέ.

10 Θέμα του μπουφέ Τα επιλεγμένα φαγητά πρέπει να έχουν σχέση με το θέμα ή μέσω των υλικών τους ή μέσω της προέλευσής τους.

11 Αυτοεξυπηρέτηση του πελάτη
Τα φαγητά που επιλέγονται πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο πελάτης να μπορεί να σερβίρεται μόνος του χωρίς δυσκολία ή καθυστέρηση. Πρέπει να είναι κομμένα σε μικρά τεμάχια για να μπορούν να σερβιριστούν με λαβίδα από τον πελάτη.

12 Στην περίπτωση που θα σερβιριστούν μεγάλα τεμάχια κρέατος πρέπει ή να προ τεμαχίζονται ή να τεμαχίζονται από μάγειρα στην παρουσία του πελάτη σε ειδικά διαμορφωμένο πόστο.

13 Διατήρηση των φαγητών του μπουφέ
Τα φαγητά πρέπει να μπορούν να διατηρηθούν για σχετικά μεγάλα διαστήματα χωρίς να χάσουν από την εμφάνιση τους ή τη γεύση τους κατά την διάρκεια της παράθεσης. Στεγνά φαγητά πρέπει να αποφεύγονται, αν όμως η επιλογή τους είναι αναγκαία τότε πρέπει να αναπληρώνονται ή/και να αντικαθίστανται συχνά.

14 Παρουσίαση του Μπουφέ Πρέπει να είναι πρωτότυπη, ελκυστική και πολλές φορές εντυπωσιακή. Πρέπει να είναι χαρακτηριστική. Το μπουφέ πρέπει να έχει ένα κεντρικό σημείο εστίασης. Έκθεμα, το οποίο πρέπει να έχει άμεση σχέση με το θέμα του μπουφέ, απο φαγωσιμα υλικα. Η τοποθέτηση των φαγητών πρέπει να γίνεται με γνώμονα το εύκολο σερβίρισμα και την καλαισθησία.

15 Ένα μπουφέ πρέπει να είναι τρισδιάστατο, τα φαγητά δηλαδή πρέπει να τοποθετούνται σε διάφορα ύψη και βάθη. Η σειρά με την οποία τοποθετούνται τα φαγητά πάνω σε ένα μπουφέ είναι σημαντική και καθορισμένη από τις αρχές που διέπουν την σειρά παρουσίασης φαγητών σε μενού. Δηλαδή τα φαγητά τοποθετούνται με την σειρά με την οποία θα τα σερβίραμε ή θα τα παρουσιάζαμε σε ένα συμβατικό μενού.

16 Οι καθρέπτες, πιατέλες και άλλα δοχεία στα οποία παρουσιάζονται τα φαγητά πρέπει να είναι πεντακάθαρα σαν καινούρια. Όλα τα φαγητά κρύα ή ζεστά πρέπει να έχουν ομοιομορφία όσο αφορά την παρουσίαση, μέγεθος, τεμαχισμό κα.

17 Στήσιμο Μπουφέ-Κρύα Πιάτα Ορεκτικά Σαλάτες Σαλάτες Πιάτα Σαλάτες

18 Στήσιμο Μπουφέ-Ζεστά Λαβίδες Πιάτα Κυρίως Κυρίως Συνοδευτικά

19 Αξιολόγηση Ονομάστε και επεξηγείστε τα τρία βασικά στοιχεία που διέπουν την επιτυχία ενός μπουφέ. Περιγράψετε τη μέθοδο προετοιμασίας και τη σειρά εργασίας για ετοιμασία και παρουσίαση μπουφέ.


Κατέβασμα ppt "ΜΠΟΥΦΕ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google