Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Μάθημα: Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών Μάθημα 2ον

3 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να:
Περιγράφει τον τρόπο σερβιρίσματος φαγητών και ποτών κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του συνεδρίου.

4 Παράγοντες που συμβάλλουν στη επιτυχία ενός γεύματος σε συνέδρια
Άριστη οργάνωση και προετοιμασία. Ποιότητα φαγητών και ποτών. Ακρίβεια στο χρόνο έναρξης. Ταχύτητα στη παράθεση Συνεργασία της τραπεζαρίας με την κουζίνα

5 Παράθεση γεύματος σε συνέδρια
Πρώτο πιάτο κρύο. Να τοποθετείται στα τραπέζια μερικά λεπτά πριν την είσοδο των συνέδρων. Το ίδιο για ψωμί, βούτυρο και κρασί. Ο καφές μπορεί να σερβιριστεί μαζί με το επιδόρπιο.

6

7 Παράθεση γεύματος σε συνέδρια
Τα φαγητό να είναι σε μπουφέ. Το γεύμα να είναι ελαφρύ διότι μαζί με το κρασί προκαλεί υπνηλία. Κατά το διάλειμμα του συνεδρίου κάποιος από το προσωπικό να τακτοποιεί τη αίθουσα του συνεδρίου.

8 Τρόποι παράθεσης ροφημάτων σε ένα συνέδριο
Τρόποι παράθεσης ροφημάτων σε ένα συνέδριο Παράθεση ροφημάτων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Παράθεση ροφημάτων κατά το διάλειμμα του συνεδρίου.

9 Παράθεση ροφημάτων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου-1
Μέσα στη αίθουσα α) Οι πελάτες παραμένουν στα τραπέζια τους β) Τα φλιτζάνια, η ζάχαρη και το γάλα είναι τοποθετημένα στα τραπέζια. γ) Οι σερβιτόροι φέρνουν τους καφέδες και τα τσάγια σε μεγάλα δοχεία πάνω σε τρόλεϊ και τα σερβίρουν. δ) Τα αλμυρά ή τα διάφορα σάντουιτς σερβίρονται σε πιατάκια με χαρτομάντιλο. ε) Η αποκόμιση γίνεται κατά το διάλειμμα ή μετά το τέλος του συνεδρίου.

10 Παράθεση ροφημάτων κατά το διάλειμμά του συνεδρίου-2
Έξω από τη αίθουσα α) Το σερβίρισμα των καφέδων γίνεται έξω από τη αίθουσα τη ώρα του διαλείμματος. β) Οι πελάτες σερβίρονται μόνοι τους. γ) Τα Φλιτζάνια του καφέ βρίσκονται μαζί με τη ζάχαρη και τα κουταλάκια σε ένα τραπέζι. δ) Οι τραπεζοκόμοι βρίσκονται πίσω από τα τραπέζια για να συμπληρώνουν ότι τελειώσει. ε) Οι πελάτες είναι συνήθως όρθιοι. ζ) Γλυκά και αλμυρά τοποθετούνται σε πιατέλες πάνω στα τραπεζάκια. η) Εάν οι πελάτες θέλουν δεύτερο καφέ σερβίρονται χωρίς καμία επιβάρυνση η) Αμέσως μετά το διάλειμμα οι τραπεζοκόμοι αναλαμβάνουν τη καθαριότητα και αποκόμιση των σκευών.

11 Φύλλο Εργασίας Να περιγράψετε τον τρόπο σερβιρίσματος φαγητών κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του συνεδρίου. Να περιγράψετε τον τρόπο σερβιρίσματος ποτών κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του συνεδρίου

12 Φύλλο Εργασίας-2 Συμπληρώστε τα κενά
Το γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ γιατί……………………………………………………………. Το σερβίρισμα του καφέ μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Κατά τον τρόπο 1ο ο καφές σερβίρετε …………………………..…… Και κατά τον 2ο τρόπο ο καφές σερβίρετε ……………………….……………

13 Φύλλο Εργασίας-2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Το γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ γιατί θα προκαλέσει υπνηλία κατά τη διάρκεια των απογευματινών συνεδριάσεων Το σερβίρισμα του καφέ μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Κατά τον τρόπο 1ο ο καφές σερβίρετε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μέσα στη αίθουσα Και κατά τον 2ο τρόπο ο καφές σερβίρετε στο διάλειμμα μπροστά από τη είσοδο της αίθουσας

14 Φύλλο Αξιολόγησης-1 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σωστό Λάθος 1 Η επιτυχία ενός γεύματος έχει να κάνει αποκλειστικά με την ποιότητα του φαγητού 2 Το σερβίρισμα συστήνεται το πρώτο πιάτο να είναι κρύο και να τοποθετείται στα τραπέζια πριν τη είσοδο των σύνεδρων 3 Ο καφές σε συνέδρια μπορεί να σερβιριστεί μαζί με το επιδόρπιο 4 Για την επιτυχία ενός γεύματος σε συνέδρια απαιτείται η συνεργασία της κουζίνας με την τραπεζαρία 5 Η παράθεση ροφημάτων σε συνέδρια γίνεται μόνο μέσα στην αίθουσα 6 Κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου απαγορεύεται η παράθεση ροφημάτων ή γευμάτων 7 Ένα βαρύ γεύμα μαζί με το κρασί δεν προκαλεί υπνηλία κατά την διάρκεια των απογευματινών συνεδριάσεων 8 Για την επιτυχία ενός γεύματος είναι ο συγχρονισμός και η ταχύτητα 9 Εάν οι πελάτες θέλουν δεύτερο καφέ σερβίρονται αλλά πρέπει να πληρώσουν 10 Αμέσως μετά το διάλειμμα οι τραπεζοκόμοι αναλαμβάνουν τη καθαριότητα και αποκόμιση των σκευών.

15 Φύλλο Αξιολόγησης ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σωστό Λάθος 1 Η επιτυχία ενός γεύματος έχει να κάνει αποκλειστικά με την ποιότητα του φαγητού χ 2 Το σερβίρισμα συστήνεται το πρώτο πιάτο να είναι κρύο και να τοποθετείται στα τραπέζια πριν τη είσοδο των σύνεδρων 3 Ο καφές σε συνέδρια μπορεί να σερβιριστεί μαζί με το επιδόρπιο 4 Για την επιτυχία ενός γεύματος σε συνέδρια απαιτείται η συνεργασία της κουζίνας με την τραπεζαρία 5 Η παράθεση ροφημάτων σε συνέδρια γίνεται μόνο μέσα στην αίθουσα 6 Κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου απαγορεύεται η παράθεση ροφημάτων ή γευμάτων 7 Ένα βαρύ γεύμα μαζί με το κρασί δεν προκαλεί υπνηλία κατά την διάρκεια των απογευματινών συνεδριάσεων 8 Για την επιτυχία ενός γεύματος είναι ο συγχρονισμός και η ταχύτητα 9 Εάν οι πελάτες θέλουν δεύτερο καφέ σερβίρονται αλλά πρέπει να πληρώσουν 10 Αμέσως μετά το διάλειμμα οι τραπεζοκόμοι αναλαμβάνουν τη καθαριότητα και αποκόμιση των σκευών.

16 Κατ’ οίκον εργασία Ερωτήσεις
1, 2, 4 και 5 στη σελίδα 101 του βιβλίου σας.


Κατέβασμα ppt "Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google