Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοστολόγηση Μάθημα 15. ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τον έλεγχο μερίδας. Αναλύει τους παράγοντες που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοστολόγηση Μάθημα 15. ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τον έλεγχο μερίδας. Αναλύει τους παράγοντες που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοστολόγηση Μάθημα 15

2

3 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τον έλεγχο μερίδας. Αναλύει τους παράγοντες που καθορίζουν το μέγεθος της μερίδας. Σελιδα 58

4 ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι η προσφορά καθορισμένης ποσότητας φαγητού, καλομαγειρεμένου και καλοσερβιρισμένου σε κατάλληλη ατμόσφαιρα σε προκαθορισμένη τιμή και με λογικό κέρδος ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ

5 1.Το είδος του πελάτη Η φύση εργασίας του ανθρώπου, η ηλικία του και το φύλο επηρεάζει τις διαιτολογικές ανάγκες ή ακόμα και την όρεξη του. Π.χ. α) καθιστική εργασία σημαίνει λιγότερο φαγητό περισσότερη ποικιλία. β) βαριά εργασία [εργάτες] σημαίνει μεγαλύτερες μερίδες γ) οι γυναίκες τρώνε λιγότερο από τους άνδρες δ) οι νέοι τρώνε περισσότερο από τους γέρους. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ

6 2. Ο τύπος της επιχείρησης: 1.Υψηλού επιπέδου εστιατόριο σερβίρει εκλεκτά φαγητά στον πελάτη πληρώνει πολλά λεφτά και περιμένει τη ανάλογη μερίδα φαγητού. 2.μετρίου επιπέδου εστιατόριο σερβίρει μενού με περιορισμένες επιλογές φαγητού αναμένεται ότι οι μερίδες θα είναι μικρότερες.

7 3. Η αγοραστική δύναμη του πελάτη: Ανάλογα με τα λεφτά που έχει να ξοδεύσει ο πελάτης ή επιχείρηση προσαρμόζει τις μερίδες του φαγητού π.χ. Το σαντουιτς απο την καντινα του σχολειου με το Σαντουιτση στο δρομο. 4. Kέρδος: Το μέγεθος των μερίδων πρέπει να είναι τέτοιο που να επιτρέπει στο επιχειρηματία να πραγματοποιεί ένα λογικό κέρδος.

8 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Ορίζει τον έλεγχο μερίδας. Αναλύει τους παράγοντες που καθορίζουν το μέγεθος της μερίδας.

9 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Ονομάστε τους παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος της μερίδας;

10 Εργασία στο σπίτι: Τι είναι ο έλεγχος μερίδας;


Κατέβασμα ppt "Κοστολόγηση Μάθημα 15. ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τον έλεγχο μερίδας. Αναλύει τους παράγοντες που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google