Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Περιγράφει τη μέθοδο παράθεσης με το γαλλικό και με τον οικογενειακό τρόπο. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παράθεσης με το γαλλικό και με τον οικογενειακό τρόπο.

2 1. Μέθοδος παράθεσης με τον Άμεσο ή Επίσημο Γαλλικό τρόπο σερβιρίσματος
Τοποθετούμε από τη δεξιά πλευρά του πελάτη το ανάλογο πιάτο. Τοποθετούμε την πιατέλα με τα φαγητά στο αριστερό χέρι. Ακουμπάμε το δεξί μας χέρι πίσω στη ράχη με τα δάκτυλα ενωμένα. Μεριμνούμε ούτως ώστε τα πόδια μας να είναι κοντά το ένα στο άλλο.

3 1. Μέθοδος παράθεσης με τον Άμεσο ή Επίσημο Γαλλικό τρόπο σερβιρίσματος
Παρουσιάζουμε το φαγητό πρώτα στον οικοδεσπότη και μετά στους υπόλοιπους πελάτες. Αρχίζοντας από τις γυναίκες, πλησιάζουμε την πιατέλα με τα φαγητά στο αριστερό άκρο του πιάτου. Λυγίζουμε ελαφρά προς τον πελάτη, με το κεφάλι όσο πιο μακριά από το κεφάλι του πελάτη. Ο πελάτης σερβίρεται μόνος του με τη χρήση του κουταλοπίρουνου (λαβίδας)

4 Κάτω από την πιατέλα μπορεί να τοποθετηθεί θερμαινόμενη πλάκα.
. Μέθοδος παράθεσης με τον Έμμεσο ή Ανεπίσημο ή Οικογενειακό τρόπο σερβιρίσματος Τα φαγητά τοποθετούνται πάνω στο τραπέζι ή σε μικρό βοηθητικό τραπεζάκι που βρίσκεται δίπλα στον πελάτη που φαίνεται ότι θα βοηθήσει τους υπόλοιπους στο σερβίρισμα. Κάτω από την πιατέλα μπορεί να τοποθετηθεί θερμαινόμενη πλάκα. Οι πελάτες εξυπηρετούνται μόνοι τους. Το σερβίρισμα των ποτών και η αποκόμιση των σκευών γίνεται από τους τραπεζοκόμους.

5 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Προσφέρει άφθονο φαγητό. Ο πελάτης επιλέγει από τα φαγητά που υπάρχουν στην πιατέλα την ποσότητα που επιθυμεί. Οι μερίδες δεν είναι προκαθορισμένες. Προσθέτει μεγάλη αξία στην απόλαυση του φαγητού.

6 2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Ο τρόπος παράθεσης μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε ακριβά και πλούσια γεύματα. Η παράθεση είναι αργή. Παρατηρείται καθυστέρηση από τους πελάτες κατά τη μεταφορά του φαγητού στο πιάτο τους, επομένως το φαγητό θα φθάσει κρύο αν οι πελάτες είναι πολλοί.

7 2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Απαιτείται αυξημένος αριθμός προσωπικού. Η έλλειψη δεξιοτεχνίας από μέρους του πελάτη κατά το χειρισμό της λαβίδας και τη μεταφορά του φαγητού στο πιάτο μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα (π.χ ακαθαρσία από πτώση φαγητών στο τραπεζομάντιλο) Αυξημένη σπατάλη υλικών.

8 2. ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.
Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα είναι τα ίδια με αυτά του Γαλλικού Επίσημου τρόπου Παράθεσης εκτός του ότι χρειάζεται λιγότερο προσωπικό.

9 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Να περιγράψετε τον γαλλικό επίσημο και τον οικογενειακό τρόπο παράθεσης. Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του γαλλικού επίσημου και του οικογενειακού τρόπου παράθεσης;


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google