Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

2 O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ Κάθε ζωντανός οργανισμός, για να διατηρηθεί στην ζωή, χρειάζεται τροφές. Έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να ζήσει για πολύ χωρίς αυτές. Οι τροφές, με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, βοηθούν στην: 1.κατασκευή, ανάπτυξη, αναπλήρωση 2.ενέργεια 3.προστασία H τροφή σε βοηθά να μεγαλώσεις, να είσαι υγιής και σου δίνει ενέργεια για το παιχνίδι και το σχολείο.

3 Οι τροφές προέρχονται από ζώα και φυτά. Υπάρχουν δηλ
Οι τροφές προέρχονται από ζώα και φυτά. Υπάρχουν δηλ. τροφές ζωικές και φυτικές. ΖΩΙΚΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ

4 Οι πέντε βασικές ομάδες τροφών
ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

5 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ

6 Σύμφωνα με τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, οι συστάσεις αναφέρουν ότι καθημερινά θα πρέπει να προσλαμβάνουμε 4 με 6 μικρομερίδες λαχανικών. Οι μικρομερίδες για τα λαχανικά ορίζονται γενικά ως εξής: Ωμά λαχανικά = 1 φλιτζάνι (όγκου 250ml) Βρασμένα λαχανικά = ½ φλιτζάνι (όγκου) 125 ml)

7 Αρχές της υγιεινής διατροφής
Τρώτε ποικιλία τροφών Τρώτε με μέτρο Τρώτε περισσότερα δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και λιγότερες ζωικές τροφές. Περιορίστε στο ελάχιστο τα γλυκά, λιπαρά και αλμυρά. Προτιμήστε ψάρια και όσπρια αντί κρέας. Περιορίστε το λίπος στο μαγείρεμα και προτιμάτε τροφές με λίγο ή καθόλου λίπος. Να έχετε 3 ισορροπημένα γεύματα την ημέρα και μικρά ενδιάμεσα. Πίνετε άφθονο νερό.

8 Είναι απαραίτητο λοιπόν να στηρίζουμε τη διατροφή μας σε μια ποικιλία τροφίμων που προέρχονται κυρίως από τα φυτά παρά από τα ζώα. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τα τρόφιμα που προέρχονται από φυτά; Πάμε!

9


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google