Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

THE BLUES. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Ιστορία.  Ποιος ειναι ο σκοπός.  Οι ρίζες του ονόματος.  Οι πέντε καλύτεροι καλλιτέχνες της blues.  Μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "THE BLUES. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Ιστορία.  Ποιος ειναι ο σκοπός.  Οι ρίζες του ονόματος.  Οι πέντε καλύτεροι καλλιτέχνες της blues.  Μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 THE BLUES

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Ιστορία.  Ποιος ειναι ο σκοπός.  Οι ρίζες του ονόματος.  Οι πέντε καλύτεροι καλλιτέχνες της blues.  Μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε στην blues.

3 Ιστορία Η blues δημιουργήθηκε από αφροαμερικάνους σκλάβους στο Δέλτα του Μισσισσιππή της Νότιας Αμερικής, μετά από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Αρχικά, ήταν μια μουσική τραγουδοποιών, όπου έβγαζαν τραγούδια για να εκτονώσουν τον πόνο και τα προβλήματα τους από τον εξαντλητικό τρόπο ζωή τους και την εκμετάλλευση τους από τους ανώτερους τους. Αργότερα, απορροφώντας στοιχεία από την θρησκεία και την γλώσσα των λεύκων και βάζοντας δικά τους, όπως τις παραδόσεις τους, δημιούργησαν την blues, η όποια συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι ‘’θεμέλιο’’ σε πολλά μουσικά είδη αλλά και να τροφοδοτείται από αυτά όπως η rock, η heavy metal, το hip-hop, jazz κ.λπ.

4 Οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι για την εμφάνιση της blues δεν είναι τελείως γνωστοί. Η blues έχει εξελίχθη από ένα είδος μουσικής που το τραγουδούσε ένας ή περισσότεροι φτωχοί νέγροι χωρίς τη συνοδεία κάποιου οργάνου σε μια ευρεία ποικιλία στυλ και υποείδη. Η πρώτη εμφάνιση της blues προσδιορίζεται μάλλον μέσα στο 1870 και 1900. Μια περίοδο που συμπίπτει με την απόκτηση της ελευθερίας των δούλων και την μετάβαση αλλαγή από τη σκλαβιά. Πολλοί χαρακτηρίζουν τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ως μια αποχή εξέλιξης της blues και τη μεταμόρφωση από μια κίνηση ενός group που ερμηνεύουν σε ένα πιο εξατομικευμένο στυλ. Έχουν καταλήξει πως η ανάπτυξη της blues συνδέετε με την νέα αποκτηθείσα ελευθερία των δούλων. Ένας σημαντικός λόγος για την έλλειψη αξιόπιστων και αδιαμφισβήτητων γνώσεων για τις ρίζες του συγκεκριμένου είδους μουσικής είναι η τάση των μουσικών να περιπλανούνται στις κοινότητες, αφήνοντας ελάχιστα ή καθόλου στοιχεία, ίχνη του τι ακριβώς μουσική παίζουν η από πού ερχόταν. Η blues γενικά θεωρούνταν ως χαμηλότερης κλάσης μουσική, ακατάλληλη για την τεκμηρίωση, τη μελέτη η την απόλαυση των ανώτερων και μεσαίων τάξεων.

5 Οι ρίζες του ονόματος Oι ρίζες της blues προέρχονται από την αρχή της αμερικάνικης ιστορίας,όπου οι μαύροι σκλάβοι ήταν πρωτεργάτες της blues. Αυτοί βασιζόμενοι στην Αφρικάνικη μουσική των προγόνων τους, τα γνώστα Spituals, την εξέλιξαν με όργανα του νέου κόσμου. Έτσι σταδιακά τα τραγούδια των σκλάβων ακολουθώντας εναν δυτικό τρόπο έκφρασης, εκφράζανε τους μαύρους και τους λευκούς καλλιτέχνες. Το Blues λοιπόν είναι η συλλογική έκφραση ή το αποτέλεσμα των όσων υπέφεραν οι μαύροι της Αμερικής.

6 Οι πέντε καλύτεροι καλλιτέχνες της blues.

7 BB KING Ο Riley B. King γνωστός ως ΒΒ king γεννήθηκε στης 16 Σεπτεμβρίου το 1925. Ο Riley B. King είναι ένας Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της μουσικής blues.Στο περιοδικό Rolling Stone είχε καταταχθεί στο νούμερο 6 της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Επίσης στην έκδοση του 2003 του ίδιου καταλόγου κατατάχθηκε στο νούμερο 3 και στο Top 50 του Gibson με τους κιθαρίστες όλων των εποχών

8 McKinley Morganfield Ο McKinley Morganfield γνωστός ως Muddy Waters γεννήθηκε στης 4 Απριλίου του 1913 και πέθανε στης 30 Απριλίου το 1983. Ο McKinley Morganfield ή Muddy Waters θεωρείται ο «πατέρας του σύγχρονου blues του Σικάγου". Ήταν μια σημαντική πηγή έμπνευσης για τη βρετανική blues κατά την δεκαετία του 1960 και κατατάχθηκε στην 17 θέση στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

9 Chester Arthur Burnett Ο Chester Arthur Burnett γεννήθηκε στης 10 Ιουνίου το 1910 στο West Point, Μισισιπής σε μια περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως White Station και πέθανε στης 10 Ιανουαρίου το 1976. Έμεινε γνωστός με το ονομα Howlin 'Wolf. ο Chester Arthur Burnett συνήθως κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων καλλιτεχνών σε ηλεκτρικό μπλουζ..Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στην 51 στη λίστα τους με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

10 Eric Clapton Patrick Ο Eric Clapton Patrick, CBE γεννήθηκε στης 30 Μαρτίου το 1945. Επίσης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο περιοδικό Rolling Stone των 100 Μεγαλύτερων Κιθαριστών όλων των εποχών και κατατάχθηκε τέταρτος σε Top 50 Γκίμπσον Κιθαρίστες πάλι όλων των εποχών.

11 Robert Leroy Johnson Ο Robert Leroy Johnson γεννήθηκε στης 8 Μαΐου το 1911 και πέθανε στης 16 Αυγούστου του 1938. Η αξιοσημείωτες ηχογραφήσεις του 1936-37 εμφανίζουν έναν συνδυασμό του τραγουδιού του, στις δεξιότητες που είχε στην κιθάρα, και στην σύνθεση τραγουδιών. Το ταλέντο του επηρέασε αργότερα γενιές μουσικών. ) Η ελλιπώς τεκμηριωμένη χοή του Robert Leroy Johnson και το ότι πέθανε σε ηλικία 27 ετών, τον οδήγησε σε έναν θρύλο συμπεριλαμβανομένου του Faustian myth. Ηταν πλανόδιος καλλιτέχνης ο οποίος έπαιζε κυρίως στις γωνίες των δρόμων.Tο 2003, o Johnson κατετάγη πέμπτος στο Rolling Stone λίστα με τους 100 Μεγαλύτερους Κιθαρίστες όλων των εποχών.

12 Μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε στην blues Κιθάρα Μπάσο Πιάνο Φυσαρμόνικα Κοντραμπάσο

13 Drums Τρομπέτα Σαξόφωνο Τρομπόνι Μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε στην blues


Κατέβασμα ppt "THE BLUES. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Ιστορία.  Ποιος ειναι ο σκοπός.  Οι ρίζες του ονόματος.  Οι πέντε καλύτεροι καλλιτέχνες της blues.  Μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google