Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικό Έτος 2011-20121 Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικό Έτος 2011-20121 Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικό Έτος 2011-20121 Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη

2 Τεχνολογικό Επίτευγμα :

3 Το iPod είναι ένα φορητό μουσικό jukebox της εταιρείας Apple. Το ιστορικό του iPod περιλαμβάνει δυο γενιές του iPod Mini και πέντε γενιές του iPod. Ενώ όλα τα iPod έχουν παρόμοια εμφάνιση, η συσκευή έχει περάσει πέντε φορές από σημαντικές ανανεώσεις (γενιές). Πέντε γενιές που ονομάζονται κατά σειρά: πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη γενιά.

4 •iPod πρώτης γενιάς: Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 23 Οκτωβρίου 2001. Το πρώτο iPod κόστιζε 399$ με σκληρό δίσκο μεγέθους 5 Gb. Η τιμή του σχολιάστηκε αρνητικά αλλά το iPod άμεσα απέκτησε πολλές πωλήσεις, και γρήγορα άφησε πίσω του άλλα MP3 players της εποχής όπως το Nomad Jukebox. Η Apple παρουσίασε ένα μοντέλο με δίσκο 10 Gb, τον Μάρτιο του 2002. Το iPod πρώτης γενιάς είχε τέσσερα πλήκτρα γύρω από το κυκλικό scroll wheel. •iPod δεύτερης γενιάς: Παρουσιάστηκε στις 17 Ιουλίου 2002 με μεγέθη σκληρού δίσκου 10 Gb και 20 Gb. Η δεύτερη γενιά αντικατέστησε το μηχανικό scroll wheel της πρώτης με μια συσκευή όχι μηχανική, αλλά αφής, το "touch wheel", κατασκευασμένο από την Synaptics. Χάρις στον καινούργιο σκληρό δίσκο της Toshiba, το καινούργιο iPod έγινε ελαφρύτερο και λεπτότερο από το προηγούμενο μοντέλο.

5 •iPod τρίτης γενιάς: Στις 23 Απριλίου 2003 ο Steve Jobs παρουσιάζει την κατά σειρά τρίτη γενιά iPod, μικρότερα από τα προηγούμενα μοντέλα. Με την τρίτη γενιά η Apple κυκλοφόρησε 5 μοντέλα διαφορετικής χωρητικότητας: 10 Gb, 15 Gb, 20 Gb, 30 Gb και 40 Gb. Η τρίτη γενιά έφερε κουμπιά αφής που βρίσκονταν κάτω από την οθόνη. Τα καινούργια αυτά κουμπιά είχαν κόκκινο εσωτερικό φωτισμό που ελεγχόταν με τον ίδιο τρόπο όπως ο φωτισμός οθόνης, επιτρέποντας πιο εύκολη χρήση σε σκοτεινά μέρη. Τα πλήκτρα αφής που είχε το iPod τρίτης γενιάς σε συνδυασμό με το scroll wheel το έκαναν μοναδικό στο ότι δεν είχε κινούμενα μέλη στο εξωτερικό του (εκτός από το πλήκτρο hold). Επίσης ήταν το μόνο iPod που δεν είχε τα πλήκτρα γύρω από το scroll wheel. •iPod τέταρτης γενιάς: Τον Ιούλιο του 2004 η Apple παρουσιάζει την τέταρτη γενιά του iPod. Η Apple ισχυρίστηκε ότι με το νέο λογισμικό το iPod μπορούσε να παίζει μουσική για 12 συνεχόμενες ώρες μέχρι να αδειάσει η μπαταρία του. Το iPod τέταρτης γενιάς είχε ασπρόμαυρη οθόνη και κυκλοφόρησε σε δύο μοντέλα, των 20 Gb και των 40 Gb. Ήταν λίγο πιο λεπτό από το προηγούμενο και έφερε την δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας μέσω USB.

6 iPod πέμπτης γενιάς: Στις 12 Οκτωβρίου 2005 η Apple ανακοινώνει στην παρουσίαση με όνομα "One More Thing.." την έναρξη της κυκλοφορίας του iPod πέμπτης γενιάς. Το νέο iPod είναι διαθέσιμο σε δύο μοντέλα, χωρητικότητας 30 Gb και 60 Gb. Η οθόνη έχει διάσταση 2,5”, δηλαδή μισή ίντσα μεγαλύτερη από τα προηγούμενα. Το iPod αυτό και είναι κατά 30% λεπτότερο από το παλιότερα. H διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι 14 και 20 ώρες, για τα μοντέλα των 30 Gb και των 60 Gb αντίστοιχα. Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η εξάλειψη θορύβων, όπως ο ήχος του σκληρού δίσκου που ακουγόταν μέσα από τα ακουστικά, και η ποιότητα εγγραφής ήχου, η οποία ανέβηκε στα 44.1 KHz.

7 Οι συσκευές της οικογένειας iPod προσφέρουν στον χρήστη τους ένα πολύ απλό τρόπο χρήσης βασισμένο πάνω στο κυκλικό τους πεδίο αφής/κουμπί (scroll wheel), εκτός από το iPod shuffle. Τα περισσότερα iPod έχουν σαν μέσο αποθήκευσης ένα σκληρό δίσκο, ενώ τα μικρότερα της οικογένειας Nano και Shuffle χρησιμοποιούν μνήμη flash. Υποστηρίζουν τους εξής τύπους αρχείων ήχου: Mp3, AAC, WAV, AIFF, Audible και Apple Lossless. Όπως και τα περισσότερα μουσικά jukebox, έτσι και το iPod μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χώρος αποθήκευσης δεδομένων όταν συνδεθεί με κάποιον υπολογιστή.

8

9 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Κατέβασμα ppt "Σχολικό Έτος 2011-20121 Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google