Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γεννήθηκε το 1940 και πέθανε το 1980 Ήταν Άγγλος μουσικός, ερμήνευε ροκ μουσική μαζί με το συγκροτήμα των Beatles. Διακρίθηκε ως ακτιβιστής του 20ου αιώνα,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γεννήθηκε το 1940 και πέθανε το 1980 Ήταν Άγγλος μουσικός, ερμήνευε ροκ μουσική μαζί με το συγκροτήμα των Beatles. Διακρίθηκε ως ακτιβιστής του 20ου αιώνα,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Γεννήθηκε το 1940 και πέθανε το 1980 Ήταν Άγγλος μουσικός, ερμήνευε ροκ μουσική μαζί με το συγκροτήμα των Beatles. Διακρίθηκε ως ακτιβιστής του 20ου αιώνα, έντονη δράση σε κοινωνικά ζητήματα, ειδικότερα στο κινήματα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ Ως μέλος των Beatles, τα τραγούδια ήταν αφορμή για τη δημιουργία μια παγκόσμιας κίνησης θαυμασμού ονόματι Beatlemania.

3 •Ο John Lennon από την εφηβεία συμμετείχε σε ένα σχολικό συγκρότημα και αργότερα μαζί με τους φίλους του Μακάρτνευ, Χάριτον και Στάρκευ δημιούργησαν τους Beatles.

4

5 Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Λένον συνδέθηκε με την Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Γιόκο Όνο. Συμμετείχαν σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, δίνοντας επίσης μία φιλανθρωπική Συναυλία στα πλαίσια της εκστρατείας War Is Over της UNICEF.

6

7 Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, το 1969, ο John Lennon και Yoko Ono Έμειναν δύο εβδομάδες βίου Bed-in για την Ειρήνη το οποίο ήταν μη-βίαιος τρόπος διαμαρτυρίας για τον πόλεμο και την προώθηση της ειρήνης.

8 O John Lennon και η μουσική του εκφράζουν μια εποχή όπου γίνονταν όλες οι μεγάλες αλλαγές ( πόλεμοι,επαναστάσεις, βιομηχανοποίηση,μεταναστεύσεις, ναρκωτικά ). Μου αρέσει αυτός ο μουσικός διότι είναι ο ίδιος μαχητής και προσπαθεί μέσα από τα τραγούδια του να περάσει μηνύματα για την ειρήνη, την ελευθερία, την ισότητα.

9 Give Peace a Chance  Give Peace a Chance είναι ένα τραγούδι γραμμένο από τον John Lennon. Κυκλοφόρησε ο 1969. Είναι το πρώτο σόλο του, και έγινε ένας ύμνος του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Κυκλοφόρησε ο 1969. Είναι το πρώτο σόλο του, και έγινε ένας ύμνος του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.

10  Το τραγούδι έγινε γρήγορα ο ύμνος του Βιετνάμ αντι-πολεμικό κίνημα, "Όλοι λέμε... είναι να δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη" Ο βρετανικός όμιλος Ναι δίνει φόρο τιμής στα λόγια Λένον το 1971.

11

12

13 Το μήνυμα του τραγουδιού είναι πολύ σημαντικό και διαχρονικό. Μας δίνει να καταλάβουμε πως το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας είναι να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την ειρήνη. Να προσπαθούμε για αυτό και να δίνουμε πάντα μια ευκαιρία σε κάθε τι καινούριο που θα βοηθάει να έχει πάντα η ειρήνη μια ευκαιρία..!!!!

14

15


Κατέβασμα ppt "Γεννήθηκε το 1940 και πέθανε το 1980 Ήταν Άγγλος μουσικός, ερμήνευε ροκ μουσική μαζί με το συγκροτήμα των Beatles. Διακρίθηκε ως ακτιβιστής του 20ου αιώνα,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google