Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Η ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ δεν είναι μια απλή χειρωνακτική εργασία. Είναι μια καλλιτεχνική δημιουργική εργασία που απαιτεί και γνώση και ταλέντο. Η τέχνη - καλλιτεχνία, ως ιδιαίτερη σφαίρα δραστηριότητας προσδίδει στον άνθρωπο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του δημιουργού. Η κομμωτική ανήκει στις τέχνες εκείνες, που δεν αποτυπώνουν σε εικονιστική αναπαράσταση το πραγματικό κόσμο (ζωγραφική τοπίων, προσωπογραφίες, ηλιοβασιλέματα κ.λ.π). Δημιουργεί εκ νέου μορφές και φόρμες χωρίς πρότυπο, που σχηματίζονται στο νου με τη βοήθεια της φαντασίας. Αυτό την κάνει να είναι ιδιαιτέρως δημιουργική και πηγαία. Είναι λοιπόν και ταλέντο.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο έργο (κόμμωση - χτένισμα κ.λ.π) είναι να είμαστε γνώστες της θεωρίας και της πράξης ώστε να μπορούμε έτσι, να δώσουμε και στον πελάτη να καταλάβει, πως και γιατί κάνουμε την κάθε κίνηση, για να μας αναγνωρίσει την ιδιότητα του ειδικού, πράγμα σημαντικό για μας. Η κομμωτική είναι μια τέχνη που ξεκινάει από πολύ παλιά σχεδόν από τότε που ο άνθρωπος ασχολήθηκε με την προσωπική του εμφάνιση.

5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Από την απλή τέχνη, πέρασε στην καλλιτεχνία με το στολισμό του σώματος και της κεφαλής του. Γυρνώντας πίσω το χρόνο, παρατηρούμε τη γυναίκα αλλά και τον άντρα να δίνουν μεγάλη σημασία στα μαλλιά και να φροντίζουν την κόμη τους. Η λογοτεχνία, η ποιήση, η ζωγραφική και κάθε είδους τέχνη έχει εμπνευστή πολλές φορές απο τα μαλλιά.

6 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Το δικό μας ταξίδι θα είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο προσπαθώντας να αγγίξουμε το παρελθόν και να βιώσουμε την εξέλιξη της κομμωτικής τέχνης μέχρι σήμερα. Το τριχωτό της κεφαλής είναι το βασικότερο κομμάτι ομορφιάς μας, ακολουθεί και αυτό την μόδα του ντυσίματος και των αξεσουάρ και οι ειδικοί πρέπει να φροντίζουν να ταιριάζει και με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

7 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Από τα αρχαία χρόνια πολλοί λαοί ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την περιποίηση των μαλλιών τους.Από αυτούς ξεχώρισαν οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Σύριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Μινωίτες, οι Ρωμαίοι, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποίησαν για τον σκοπό αυτό παράξενα υλικά και εργαλεία. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα ήταν το ξύλο, το καλάμι, ο πηλός, οι καρποί των δέντρων, το λάδι, ο ασβέστης κ.λ.π. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο άνθρωπος στο να χρωματίζει το δέρμα και τα μαλλιά του για λόγους τόσο θρησκευτικούς όσο και καλλωπιστικούς.

8 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Η αρχαιολογική σκαπάνη απέδειξε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν για την βαφή των μαλλιών τους μεταλλικά στοιχεία και τουλάχιστον τρία φυτικά χρωστικά: Χέννα, Σουμρίκι και Ρένγκ που έδιναν κόκκινο, κίτρινο και μαύρο χρώμα. Οι αρχαίες Ελληνίδες έβαφαν τα μαλλιά τους με διάφορα μείγματα και φυτικούς χυμούς, αλλά και με επικίνδυνες συνταγές που είχαν βάση τον ανθρακικό μόλυβδο και τον θειούχο υδράργυρο . Όταν ανακαλύφθηκε η Αμερική έγινε γνωστό ότι οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν ινδικό λουλάκι για να αλλάζουν το μαύρο χρώμα στα μαλλιά τους. Το αποτέλεσμα είναι το σημερινό blue black.

9 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Τα υλικά που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να επέμβει στην φυσική εμφάνιση των μαλλιών του διέφεραν ανά τους αιώνες αλλά και από χώρα σε χώρα. Η κομμωτική χρειάστηκε να περάσει πολλά και διάφορα στάδια εξέλιξης μέχρι να φτάσει στα σημερινά επίπεδα.Η πορεία της κομμωτικής συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και μάλιστα με γρηγορότερο ρυθμό από ότι στο παρελθόν σ' αυτό έχει βοηθήσει ιδιαίτερα η τεχνολογία. Η σημερινή κομμωτική χαρακτηρίζεται από την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει ο κλάδος αλλά και από τις έντονες, ταχύτατες και τολμηρές αλλαγές και καινοτομίες. Η κομμωτική τέχνη εξελίσσεται μαζί με τις τάσεις της μόδας τα 30s , τα 40s, τα 50s, τα 60s και γενικότερα κάθε δεκαετία που περναέι σηματοδοτεί και μια αλλαγή στο στυλ του καθημερινού ανθρώπου. Είναι βέβαιο πως τα μαλλιά μας καθορίζουν το στυλ μας έτσι λοιπόν δεν μπορούν παρά να παράγονται νέα trends που εξαπλώνονται παγκοσμίως και τα ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι ανά την υφήλιο.


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google