Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιδεολογία τ ης …. Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιδεολογία τ ης …. Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιδεολογία τ ης …

2 Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το πιο συνηθισμένο beat της house είναι το kick drum. Χρησιμοποιεί πολλά samples από τη jazz,blues,disco,funk,soul,pop και μπαίνουν σε ρυθμό από drums με μια γραμμή από μπάσα.

3 Επιρροές Η house έχει επηρεαστεί πολύ από τη disco και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο μιξάρανε οι djs και ο τρόπος στο editing.Οι κύριοι DJ παραγωγοί ήταν οι Walter Gibbons, Tom Moulton και άλλοι οι οποίοι δημιουργούσαν κομμάτια με μεγαλύτερη διάρκεια. Καινούριοι παραγωγοί όπως ο Frankie Knuckles δημιουργούσαν κομμάτια σχεδόν ίδια με τη disco.

4 Προέλευση όρου της House Ο όρος House προήλθε από ένα club του Σικάγου, το The Warehouse, που υπήρχε απo το 1977 μέχρι το 1983.Στο The Warehouse πήγαιναν μαύροι, λατίνοι για να χορέψουν στο ρυθμό του τοπικού DJ Frankie Knuckles, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός από αυτό το club..

5 Η House στην Ελλάδα Η House στην Ελλάδα έχει πολλούς πιστούς fan. Οι κύριοι DJ στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Σειράς και ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος. Η μεγαλύτερη house εκπομπή στο ραδιόφωνο είναι οι DanceMasters με οικοδεσπότη τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

6 R&B και ιδεολογία To R&B ή αλλιώς το R για τη λέξη, rhythm, και το Β για τη λέξη blues, είναι μια μεταγενέστερη εξέλιξη και συνδυασμός 3 ειδών black music, blues, gospel και jazz. Δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τη «ρατσιστική μουσική», που χρησιμοποιούνταν περισσότερο σε σχέση με τους μαύρους και ό,τι αναφερόταν σε αυτούς.

7 Εξέλιξη του όρου R&B Ο όρος rhythm & blues άλλαζε συνεχώς νόημα. Μέχρι τις αρχές του ’50, χαρακτήριζε τις ηχογραφήσεις των blues. Αρχές του ’50, μετά τη συμβολή τους στην εμφάνιση και εξέλιξη του rock and roll, αναφερόταν στα μουσικά είδη που ξεπήδησαν από τα electric blues, όπως επίσης και από τη gospel και τη soul. Μέχρι το ’70, αγκάλιαζε τη γενική ορολογία για τη soul και τη funk. Τη δεκατιά του ’80, όταν εμφανίστηκε ένα νέο στυλ R&B, έγινε ευρέως γνωστή ως σύγχρονη R&B.

8 Χαρακτηριστικά Το RnB ήταν ένας χαρακτηρισμός για πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940 από την αφροαμερικάνικη κοινότητα των Η.Π.Α. Ως μουσικό μίγμα το RnB έχει κατά κόρον στοιχεία από Jazz όπως π.χ. σαξόφωνο, φωνητικά τα οποία θυμίζουν ροκ, συναίσθημα από soul και δυνατό, έντονο ρυθμό.

9 Κύριοι εκπρόσωποι του R&B James Brown Stevie Wonder Michael Jackson Mariah Carey Beyoncé / Destiny's Child Alicia Keys Usher Rihanna Cee Lo Green

10 Την εργασία επιμελήθηκαν οι μαθητές Παπαγρίβα Αναστασία Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος Πετρίδης Κωνσταντίνος Πρέκας Δημήτρης


Κατέβασμα ppt "Ιδεολογία τ ης …. Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google