Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διερευνητική εργασία (Project) Β’Λυκείου σχολικό έτος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διερευνητική εργασία (Project) Β’Λυκείου σχολικό έτος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διερευνητική εργασία (Project) Β’Λυκείου σχολικό έτος 2013-2014

2 Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και στα πλαίσια του μαθήματος της διερευνητικής εργασίας ασχοληθήκαμε με την ιστορία της μουσικής, τόσο στο διεθνή χώρο όσο και στην Ελλάδα. Ονομάσαμε το project μας «μουσικές διαδρομές του 20ου αιώνα»

3 Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο ασχοληθήκαμε με την ιστορία της ξένης μουσικής. Ξεκινήσαμε από τη γκόσπελ μουσική και τα τραγούδια της δουλειάς (work songs)των μαύρων της Αμερικής, περάσαμε στο ρυδμ εν μπλουζ για να καταλήξουμε στο ροκ εν ρολ και γενικότερα την ροκ και ποπ μουσική.

4 Οι μαθητές διερεύνησαν σε ομάδες τα παραπάνω είδη μουσικής καθώς και την συνεισφορά συγκεκριμένων καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας στη συνέχεια στην τάξη τις εργασίες τους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα δείγμα της δουλειάς τους.

5

6 Ο Έλβις, γνωστός και με το προσωνύμιο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ», γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935 στο Ηστ Τουπέλο του Μισισίπι. Το 1945 ο Έλβις αποκτά την πρώτη του -μεταχειρισμένη μάλιστα- κιθάρα. Το 1948 η οικογένεια μετακομίζει στο Μέμφις του Τεννεσί. Ο νεαρός Έλβις πήγαινε στις Συνάξεις του Θεού και εκεί επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη μπλουζ μουσική αλλά και από την γκόσπελ.

7 Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rockabilly για την εταιρεία Sun Studios, με πολλά κομμάτια ρυθμικής μπλουζ, γκόσπελ και Κάντρι, ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών τον οδήγησε προς την καθαρή μουσική Ροκ εν ρολ. Επιτυχία γνώρισε όμως και με μπαλάντες αλλά και με κομμάτια κάντρι, μπλουζ, ποπ, φολκ, αγγίζοντας κάποιες στιγμές ακόμη και τη τζαζ. Μπορούσε να ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής, πάντα με την ίδια επιτυχία, χάρη στην ευέλικτη φωνή του.

8 Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ως το 1977
Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του. Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Πρίσλεϊ εμφανίστηκε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες.

9 Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξαντλητικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλα αυτά, μετά το θάνατο του, υπήρξε σύγχυση, ακόμη και φημολογία πως ο Πρίσλεϊ ζει έως και σήμερα...

10 Love Me Tender Suspicious Minds In The Ghetto T-R-O-U-B-L-E
Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι οι εξής: Love Me Tender Suspicious Minds In The Ghetto T-R-O-U-B-L-E Viva Las Vegas Don't Be Cruel hound dog

11 Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τετραμήνου ασχοληθήκαμε με την ελληνική μουσική του 20ου αιώνα, με έμφαση στον μεγάλο συνθέτη της έντεχνης μουσικής Μάνο Χατζιδάκι. Επίσης, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, εκτός από τις θεωρητικές μας αναζητήσεις, ασχοληθήκαμε και στην πράξη με τη μουσική, φτιάχνοντας μια μικρή χορωδία ενώ μια ομάδα μαθητριών ασχολήθηκε και με το χορό. Έτσι, στο τέλος της χρονιάς η παρουσίαση της δουλειάς μας έγινε με ένα συνδυασμό λόγου, βίντεο, τραγουδιού και χορού! Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρουσίαση.

12

13

14

15


Κατέβασμα ppt "Διερευνητική εργασία (Project) Β’Λυκείου σχολικό έτος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google