Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

E M I N E M. EMINEM Το πραγματικό του όνομα είναι Marshall Bruce Mathers γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1972. Ασχολείται κυρίως με την rap μουσική. Μερικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "E M I N E M. EMINEM Το πραγματικό του όνομα είναι Marshall Bruce Mathers γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1972. Ασχολείται κυρίως με την rap μουσική. Μερικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 E M I N E M

2 EMINEM Το πραγματικό του όνομα είναι Marshall Bruce Mathers γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1972. Ασχολείται κυρίως με την rap μουσική. Μερικά από τα τραγούδια του είναι: Loose Yourself, Not Afraid και πολλά άλλα. Έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Ο Eminem θεωρείται αξιόλογος επειδή έχει την ικανότητά να αλλάζει τον τόνο και το ύφος της φωνής του πολλές φορές μέσα σε ένα τραγούδι χωρίς να χάνει το ρυθμό, ενώ έχει διακριθεί και για την δεξιοτεχνία του στην σύνθεση μουσικής και στίχων. Παρόλα αυτά είναι επίσης γνωστός για τους αντικρουόμενους και προσβλητικούς στίχους που περιβάλλουν τα τραγούδια του. Κριτικοί κατακρίνουν τους στίχους του και τον ίδιο ως ομοφοβικό και μισογύνη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προάγει τη βία μέσω της μουσικής του.

3 Ραπ(Rap) Η ραπ (rap) είναι κυρίως αφροαμερικανικό μουσικό είδος που ξεκίνησε να γνωρίζει άνθιση στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Έχει τις ρίζες της στην αφρικανική μουσική την οποίαν έφεραν με τη βίαιη εκδούλευση και μετέπειτα μετακίνηση τους οι μαύροι στην Αμερική. Ονομάστηκε έτσι εκ του αγγλικού ακρωνύμιου r.a.p (δηλαδή Rhythm And Poetry). Πρόκειται για είδος που δίνει έμφαση στους στίχους (ρίμες) και στο περιεχόμενο αυτών και η μουσική συνήθως είναι συνοδευτική και δευτερεύουσας μέριμνας. Οι στίχοι, αυτοσχέδιοι στην καθημερινή έκφραση αλλά επεξεργασμένοι στις παραγωγές, δεν τραγουδιούνται, αλλά απαγγέλλονται με ιδιαίτερο, ρυθμικό, τρόπο ενώ η μουσική δανείζεται στοιχεία από τη soul, τη τζαζ όσο και από άλλα ποικίλα μουσικά ρεύματα. Οι στίχοι, οι οποίοι έχουν μεγάλη έκταση και ποσότητα, εκφράζουν κατά κανόνα καθημερινά βιώματα και εμπειρίες, ενώ σε τραγούδια ορισμένων καλλιτεχνών αποκτούν πολιτική προέκταση κυριότατα ανατρεπτική, ρηξικέλευθη όσο και καυστική αφού πηγή της μουσικής αυτής είναι τα γκέτο των περιθωριοποιημένων μαύρων των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ δεν απουσιάζει επίσης η λυρικότητα και η ποιητική πνοή από ορισμένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

4 Το τραγούδι που επέλεξα είναι το Loose Yourself. Σημαίνει «Χαλάρωσε τον εαυτό σου». Αυτός είναι ο λόγος που το επέλεξα, διότι μου θυμίζει πως πρέπει να αντιμετωπίζω τα πράγματα χαλαρά, χωρίς άγχος.

5 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΔΑΣ Β1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κατέβασμα ppt "E M I N E M. EMINEM Το πραγματικό του όνομα είναι Marshall Bruce Mathers γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1972. Ασχολείται κυρίως με την rap μουσική. Μερικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google