Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μυρτώ Μιτοπούλου – Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μυρτώ Μιτοπούλου – Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μυρτώ Μιτοπούλου – Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος

2 P I N K F L O Y D

3 Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής. Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ροκ μπάντες.

4 ROGER WATERS Ο Ρότζερ Γουώτερς (George Roger Waters, γενν. 6 Σεπτεμβρίου 1943) είναι από τα ιδρυτικά μέλη των . Έμεινε με το συγκρότημα από το 1965 έως το 1985 με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έπαιζε μπάσο και έκανε και τα κύρια φωνητικά (μαζί με τον Γκίλμορ). Ήταν επίσης υπεύθυνος για τους περισσότερους στίχους και το επικό μέγεθος των συναυλιών τους

5 DAVID GILMOUR Ο Ντέιβιντ Γκίλμορ (David John Gilmour), (γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1946 στο Κέμπριτζ) είναι Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης ο οποίος έγινε γνωστός ως μέλος του συγκροτήματος Pink Floyd , στους οποίους εντάχθηκε στα τέλη του 1967 ως αναπληρωματικός κιθαρίστας του Σιντ Μπάρετ. Λίγο αργότερα, όταν ο Μπάρετ εγκατέλειψε την μπάντα λόγω των προβλημάτων που είχε με το LSD, ο Γκίλμορ έγινε ο βασικός κιθαρίστας και βοηθός του Ρότζερ Γουότερς στα φωνητικά. Πολλοί πιστεύουν πως το ταλέντο του ως συνθέτη βοήθησε τους Pink Floyd να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί

6 NICHOLAS MASON Ο Νίκολας Μπέρκλεϋ Μέισον (, 27 Ιανουαρίου 1944, Ετνγκμπάστον, Μπέρμινχαμ, Αγγλία) ήταν ο ντράμερ του ροκ συγκροτήματος των Pink Floyd και το μόνο μέλος του συγκροτήματος που ήταν παρόν καθ' όλη τη διάρκειά ύπαρξής του ( ), έχοντας χαρακτηριστεί και «ενωτική δύναμη» της μπάντας. Έχει συμβάλλει σε τραγούδια όπως τα «Interstellar Overdrive», «Echoes», «Speak To Me», «One Of These Days» και έχει κάνει και φωνητικές εμφανίσεις στα «Signs Of Life» και «One Of These Days».

7 RICHARD WRIGHT ( 28 Ιουλίου 1943 - 15 Σεπτεμβρίου 2008)
Βρετανός μουσικός, που έπαιξε πιάνο και πλήκτρα στο βρετανικό progressive συγκρότημα Pink Floyd. Ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, στο οποίο συμμετείχε από το 1965 ώς το 1981 και ξανά από το 1987 ώς και το Ήρθε σε σύγκρουση με τον Γουότερς στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αποχώρησε από το συγκρότημα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του The Wall το Παρέμεινε όμως στη σύνθεση ως επί πληρωμή session μουσικός για τις ανάγκες της ζωντανής εκτέλεσης του άλμπουμ μέχρι το Το άλμπουμ The Final Cut του 1983, ήταν το μόνο των Pink Floyd που κυκλοφόρησε χωρίς τον Ράιτ στη σύνθεση. Ο Ράιτ ξαναγύρισε στο συγκρότημα μετά την αποχώρηση του Γουότερς και παρέμεινε για τα επόμενα χρόνια, ενώ συμμετείχε και στην εμφάνιση του γκρουπ με την πλήρη του σύνθεση το 2005

8 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

9 The Piper At the Gates Of Dawn A Saucerful of secrets 1967 1968

10 Music From The Film More Ummagumma 1969 1969

11 The Dark Side Of The Moon
The Dark Side of the Moon κυκλοφόρησε το. Οι στίχοι των τραγουδιών αναφέρονται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα προβλήματα, τις συνήθειες, θέματα όπως ο χρόνος, η απληστία, οι συγκρούσεις, τα ταξίδια, οι ψυχικές διαταραχές και ο Θάνατος . Μαζί με το The Wall θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα δουλειάς των Pink Floyd. Πολλοί κριτικοί έχουν χρησιμοποιήσει το δίσκο ως κριτήριο διαχωρισμού μεταξύ της κλασικής Ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής.

12 The wall Το The Wall είναι το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ είδους progressive rock . Κυκλοφόρησε ως διπλό άλμπουμ, στις 30 Νοεμβρίου 1979, άρχισε να ερμηνεύεται ζωντανά με περίτεχνα θεατρικά εφέ, και μετατράπηκε σε μια ταινία μεγάλου μήκους με όνομα, Pink Floyd The Wall.Ο αριθμός των πωλήσεων είναι 30 εκατομμύρια. Το The Wall είναι το καλύτερο σε πωλήσεις διπλό άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής.

13 Η ΔΙΑΛΥΣΗ

14 Το δισκογραφικά κύκνειο άσμα του συγκροτήματος έρχεται το 1994 με το ‘The Division Bell’ και έπειτα ακολουθεί η διάλυσή τους.

15 Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΟ 2005

16 Λονδίνο στις 2 Ιουλίου 2005 (London Live 8 concert).
Έντεκα χρόνια μετά, το συγκρότημα επανενώθηκε (δηλαδή επέστρεψε προσωρινά ο Γουότερς) στη μεγαλύτερη σε όγκο συναυλία των Pink Floyd που έγινε στο Λονδίνο στις 2 Ιουλίου (London Live 8 concert).Ο Γκίλμορ δήλωσε ότι το γκρουπ δεν θα ξανακυκλοφορήσει νέο υλικό παρόλο που ορισμένοι από τα μέλη του σκοπεύουν να ακολουθήσουν σόλο πορεία ή ακόμα και να συνεργαστούν μεταξύ τους σε επόμενες δουλειές τους. Η πιθανότητα άλλης επανένωσης δεν είχε αποκλειστεί ούτε από τον Μέισον ούτε τον Γκίλμορ, ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη αμφίβολο με τον θάνατο του Ράιτ από καρκίνο στις 15 Σεπτεμβρίου 2008.

17 ΟΙ PINK FLOYD TO 2005 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ‘WISH YOU WERE HERE’.ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΌΤΗΜΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΑΖΙ


Κατέβασμα ppt "Μυρτώ Μιτοπούλου – Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google