Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ
ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ

2 ∆ιαφορές µεταξύ της Οµόρρυθµης και Ετερόρρυθµης Εταιρίας
Μεταξύ της οµόρρυθµης και της ετερόρρυθµης εταιρίας δεν υπάρχουν µεγάλες διαφορές. Η στοιχειώδης διαφορά τους είναι πως σε µία ετερόρρυθµη εταιρία (ΕΕ) υπάρχει, εκτός του ενός, τουλάχιστον, οµόρρυθµου εταίρου και ένας, τουλάχιστον, ετερόρρυθµος εταίρος.

3 ∆ιαφορές µεταξύ της Οµόρρυθµης και Ετερόρρυθµης Εταιρίας
Ο ετερόρρυθµος εταίρος, σε αντίθεση µε την περίπτωση των οµόρρυθµων εταίρων, ευθύνεται για τις τυχόν υποχρεώσεις της εταιρίας µόνο µέχρι το ποσό της εισφοράς του. Με αυτό το του πλεονέκτηµα, έναντι της προσωπικής του περιουσίας, ο ετερόρρυθµος εταίρο χάνει κάποια από τα δικαιώµατα που στην περίπτωση της οµόρρυθµης εταιρείας οι εταίροι έχουν.

4 Το δικαίωµα να εµφανιστεί το όνοµά του στην εταιρική επωνυµία.
Δικαιώµατα που ο ετερόρρυθµος εταίρος δεν έχει έναντι των υπολοίπων οµόρρυθµων Αυτά είναι: Το δικαίωµα να εµφανιστεί το όνοµά του στην εταιρική επωνυµία. Το δικαίωµα εκπροσώπησης και διαχείρισης της εταιρίας.

5 Δικαιώµατα που ο ετερόρρυθµος εταίρος δεν έχει έναντι των υπολοίπων οµόρρυθµων
Το δικαίωµα να εισφέρει την προσωπική του εργασία έναντι συµµετοχής στα αποτελέσµατα. Επιτρέπεται από την άλλη µεριά να απασχοληθεί ως µισθωτός, αλλά στην περίπτωση αυτή η αµοιβή, λογιστικά, θα αντιµετωπιστεί είτε ως εισόδηµα από µισθωτές υπηρεσίες (εάν ο εταίρος απασχοληθεί ως µισθωτός), είτε ως εισόδηµα από ελεύθερα επαγγέλµατα (εάν ο εταίρος συνεργαστεί µε την εταιρία ως ελεύθερος επαγγελµατίας).

6 Δικαιώµατα που ο ετερόρρυθµος εταίρος δεν έχει έναντι των υπολοίπων οµόρρυθµων
Το δικαίωµα να δεσµεύει µε την υπογραφή του την εταιρία. Το δικαίωµα να λάβει επιχειρηµατική αµοιβή. Εάν κάποιος εταίρος παραβεί κάποιες από τις παραπάνω διατάξεις, τότε καθίσταται αυτόµατα από το νόµο αλληλέγγυος µε τους οµόρρυθµους εταίρους για όλα τα χρέη και τις υποχρεώσεις της εταιρίας.

7 Σύσταση και λειτουργία της ΕΕ
Όσον αφορά τη σύσταση και λειτουργία της ΕΕ αυτή είναι όµοια µε την σύσταση και λειτουργία της ΟΕ. Πιο συγκεκριµένα, όπως και στην περίπτωση της ΟΕ, εάν οι εισφορές καταβληθούν άµεσα η καταβληθείσα εισφορά παρουσιάζεται στη χρέωση του λογαριασµού της οµάδας 3 (του Ελληνικού Λογιστικού Σχεδίου (ΕΓΛΣ)) όπου και παρακολουθούνται οι διάφορες απαιτήσεις της εταιρίας, και, ειδικότερα,

8 Σύσταση και λειτουργία της ΕΕ
χρεώνεται ο λογαριασµός «Εταίροι λογαριασµός καλύψεως κεφαλαίου» µε παράλληλη ισόποση πίστωση του λογαριασµού της οµάδας 4, 40.06 «Εταιρικό κεφάλαιο». ∆εν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός πως, οι παραπάνω λογαριασµοί αναλύονται περαιτέρω σε τριτοβάθµιους για κάθε εταίρο ξεχωριστά.

9 Διανομή κερδών στην ΕΕ Όσον αφορά τη διανοµή των κερδών, αυτή γίνεται ανάλογα µε τη συµµετοχή των εταίρων στα αποτελέσµατα σύµφωνα µε τις διατάξεις του καταστατικού. Στην περίπτωση που στο τέλος της χρήσης προκύψει αρνητικό αποτέλεσµα, δηλαδή ζηµιά, τότε οι ετερόρρυθµοι εταίροι ευθύνονται µόνο µέχρι το ύψος της ζηµιάς εκείνης που καλύπτει η εταιρική τους µερίδα.


Κατέβασμα ppt "2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google