 Αναστασιάδη Ανατολή (ΑΕΜ: 30035)  Βαλαβάνη Ευδοξία (ΑΕΜ: 30043)  Γκόγκα Κωνσταντίνα (ΑΕΜ: 30053)  Κριαρά Σταυρούλα (ΑΕΜ: 30382)  Πριτσίνη Φιλίππα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη διδακτική διαδικασία ο διδάσκων θέτει στόχους, στη συνέχεια μεριμνά για την επίτευξή τους και τέλος αξιολογεί το έργο του, το υλικό.
Advertisements

Η ΑΞΙΟΛΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ «Λόγος και Αντίλογος για την Επιλογή και Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών : Τάσεις και Προβληματισμοί» Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 Ανάπτυξη Μηχανισμών.
Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Βάλια Παυλίδου Ψυχολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Η ερώτηση στην διδασκαλία
ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παπαδάκη Αθανασία-Σίντι Φυτσιλή Ευγενία Γιαννή Μυρσίνη-Ειρήνη
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Κοντές Ιωάννης ( ΑΕΜ :30650, γ εξάμηνο ) Τσιονάς Ιωάννης ( ΑΕΜ :30694, γ εξάμηνο )
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
Χαρακτηριστικά και Ταξινόμηση των Ψυχολογικών Τεστ
Μαθησιακά αποτελέσματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Η περίπτωση του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Αϊβαζίδης Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας, Έργο ΜΟΔΙΠ ΑΠΘ.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Περιεχόμενο Γραπτής Εργασίας
Google docs Google docs forms
Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
Φοιτήτρια: Αθανασία Τσιάρα
ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α» Σεμινάριο Ενημέρωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Εξερευνώντας το πρότυπο (συναίσθημα, περιεχόμενο, αποτελέσματα) για τη διευκόλυνση της ανατροφοδότησης πολλαπλών πηγών Ομάδα Χάβαρη Χριστιάνα Καρασμάνη.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΡΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 14/05/2004.
1 Ενότητα 5.3.1: Ερωτηματολόγια με τη χρήση του Διαδικτύου Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Δομιστική προσέγγιση (Ι)
H Πτυχιακή Εργασία στην ΑΣΠΑΙΤΕ
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Βαλαβάνη Ευδοξία ΑΕΜ: Εργασία 3η.
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Μαθητές: Βιολάκης Εμμαλουήλ Κανιαδάκη Μαρία Παναγούλης Ευάγγελος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
 Ορίζεται η έννοια της αμβλυωπίας,  Αναλύεται η φυσιολογία του φαινομένου,  Γίνεται μια εκτενή περιγραφή των ειδών και των αιτιών της αμβλυωπίας, 
Ερευνητικές Εργασίες: Πόσο
1 η Εργασία στην Ιατρική Εκπαίδευση ‘’Παρελθόν, παρόν, μέλλον:ανάλυση άρθρων από τη βιβλιογραφία’’ Καντιλλάρι Γιόνα Α.Ε.Μ. : Ροκκά Ευαγγελία Α.Ε.Μ.
Ανάπτυξη μεθοδολογίας για το συστηματικό θεμελιώδη μηχανοτρονικό σχεδιασμό. Εφαρμογή στην ανάπτυξη ευφυούς συστήματος για το σχεδιασμό ρομποτικών αρπαγών.
Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Axαΐας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καινοτόμο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής.
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
► ► Η συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας ► ► Επιστημονικά κείμενα ► ► Οδηγίες για την συγγραφή και δημοσίευση εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά ► ► Οδηγίες.
Γιάννης Τζωρτζάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Αξιολόγηση με Πίνακες Διαβαθμισμένων Κριτηρίων (rubrics) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 4: Στρες και Στρατηγικές Αντιμετώπισης – Νοσηλευτική Φροντίδα. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής,
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ “ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
διαπιστώσεις μαθήματος.
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
Τμ. Μηχ/κών Ηλ/κών Υπολογ. & Πληροφορικής
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας
Πορεία διδασκαλίας Στάδιο προετοιμασίας Στάδιο παρουσίασης
Σχεδίαση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού
Κατά τη διάρκεια της κρίσης
Το ερωτηματολόγιο Μεθοδολογία έρευνας.
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
Μ.Δίτσιου-Χρ.Παπαζήση-Γ. Παυλικάκης
Google docs Google docs forms
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Βαγής Σαμαθρακής 1.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
Μαθητές: Βιολάκης Εμμαλουήλ Κανιαδάκη Μαρία Παναγούλης Ευάγγελος
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Η ερώτηση στην διδασκαλία Η ερώτηση έχει σημαντική θέση στη διδακτική διαδικασία Δημιουργία ενδιαφέροντος Εστίαση της μαθητική προσοχής σε συγκεκριμένο.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ ΙΙ
Βιβλιογραφική Ανασκόπηση
Ατομικός Φάκελος Υλικού / Φάκελος Εργασιών Εκπαιδευτικού και Μαθητή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Αναστασιάδη Ανατολή (ΑΕΜ: 30035)  Βαλαβάνη Ευδοξία (ΑΕΜ: 30043)  Γκόγκα Κωνσταντίνα (ΑΕΜ: 30053)  Κριαρά Σταυρούλα (ΑΕΜ: 30382)  Πριτσίνη Φιλίππα (ΑΕΜ: 30141)

Επισημαίνεται η σημασία: Παρουσιάζεται μία μορφή αξιολόγησης της >:  της διδασκαλίας και  της αξιολόγησης του επαγγελματισμού στα προπτυχιακά στάδια της ιατρικής εκπαίδευσης.  SJT=Situational Judgement Test=35 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με 4-7 πιθανές επιλογές η καθεμία που αφορούν 17 καταστάσεις. Βασίζεται σε ομάδες ερωτήσεων αξιολόγησης και κατάταξης.

Προβλήματα Αποτελέσματα  Λόγω απουσίας έρευνας για εύρεση της βέλτιστης μεθοδολογίας για να δημιουργήσουμε ένα SJT,ακόμα βρισκόμαστε σε στάδιο εξέλιξης.  (-):ευτελισμός περιεχομένου, αποκλεισμός σημαντικών όψεων του επαγγελματισμού Παρά τα μειονεκτήματα το SJT είναι πολύτιμο εργαλείο αφού:  Διδάσκοντες και διδασκόμενοι αντιλαμβάνονται τη σημασία εγκαθίδρυσής του  Υιοθετείται ο επαγγελματισμός από προπτυχιακό στάδιο ώστε πλέον, να διαχωρίζεται ο μη επαγγελματισμός εν αγνοία από αυτόν της εσκεμμένης παραβίασης.

 Η παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας ενός τεστ πολλαπλών επιλογών που θα αξιολογεί την ικανότητα των φοιτητών της Ιατρικής να εκτιμούν ποια είναι η κατάλληλη επαγγελματική συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετεί ένας γιατρός στις διάφορες καταστάσεις

 Να παρουσιάσει με ποιες μεθόδους οι ειδικοί (γιατροί, νομικοί, κτλ) κατέταξαν τις προτεινόμενες απαντήσεις για κάθε ερώτηση ως «περισσότερο» ή «λιγότερο κατάλληλη»  Να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο συνδυάστηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των ερωτήσεων από τους διάφορους ειδικούς έτσι ώστε να επιλεχθούν τελικά οι κατάλληλες απαντήσεις

1. Βιβλιογραφική έρευνα και συζήτηση των ειδικών 2. Ανάπτυξη ενός βοηθητικού πρώτου τεστ 3. Ταυτοποίηση των > 4. Συλλογή των πιο σχετικών περιπτώσεων 5. Επίλυση του τεστ από τους ειδικούς 6. Βελτίωση των πολλαπλών επιλογών 7. Εύρεση των καταλληλότερων δεδομένων για κάθε ερώτηση

 κατάταξη από 1=καταλληλότερο ως 4=ακατάλληλο και  αξιολόγηση ως επαρκές, λιγότερο επαρκές, μάλλον ανεπαρκές, ανεπαρκές. Το κύριο μειονέκτημα της μεθόδου ήταν ότι η έλλειψη σαφών οδηγιών ή η μη πιστή τήρησή τους οδήγησε σε συγκεχυμένα αποτελέσματα. Από την άλλη, ο συνδυασμός τους επέτρεψε τη διαβάθμιση των εναλλακτικών επιλογών.

 η συμμετοχή των ασθενών στην αξιολόγηση της επαγγελματικής συμπεριφοράς των ιατρών  μία γραπτή δοκιμασία που να προδιαγράφει την επαγγελματική επίδοση

 Εξοικειώνεται με την ερευνητική μεθοδολογία  Υιοθετεί επαγγελματική συμπεριφορά που προσαρμόζεται σε κανόνες δεοντολογίας  Αντιλαμβάνεται την υποκειμενικότητα σχετικά με τη «σωστή» αντιμετώπιση καταστάσεων

 Αναγνωρίζει την ανάγκη να βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα ως μελλοντικός γιατρός  Κατανοεί τη σπουδαιότητα της καλής επικοινωνίας και του σεβασμού προς τον ασθενή

 Συγγραφείς: Sebastian Schubert, Heiderose Ortwein, Antje Dumitsch, Ulrich Schwantes, Oliver Wilhem, Claudia Kiessling  Τίτλος άρθρου: A situational judjement test of professional behaviour: development and validation  Έτος δημοσίευσης: 2008  Όνομα περιοδικού: MEDICAL TEACHER  Τεύχος: 30  Σελίδες: