Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Τι πιστεύετε είναι η αξιολόγηση προσωπικού; Γιατί είναι σημαντική για μία εταιρία αλλά και το ίδιο το προσωπικό;

2 Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Η απόδοση και η πρόοδος του προσωπικού πρέπει να εξετάζεται και να αξιολογείται τακτικά. Η αξιολόγηση προσωπικού στοχεύει: Στην εκτίμηση της απόδοσης του προσωπικού. Να βοηθήσει το προσωπικό να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του.

3 Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Να εντοπίσει προβλήματα και αδυναμίες του προσωπικού και να βρει τρόπους αντιμετώπισης τους. Να προσδιορίσει τις ανάγκες εκπαίδευσης. Να θέσει στόχους για το προσωπικό. Να βοηθήσει το προσωπικό για επαγγελματική ανέλιξη.

4 Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Ερώτηση: Σε ποια αντικείμενα του κλάδου πρέπει να αξιολογείται μία γραμματέας κατά την άποψη σας;

5 Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Αντικείμενα του κλάδου στα οποία αξιολογείται μία γραμματέας: Επικοινωνία: α) Ευγενικό και καθαρό τρόπο ομιλίας στο τηλέφωνο, β) Λήψη μηνυμάτων, γ) Παράδοση μηνυμάτων, δ) Συγγραφή επιστολών. Οργάνωση: α) Τήρηση ημερολογίου, β) Συσκέψεις και συζητήσεις, γ) Παρακολούθηση εξελίξεων.

6 Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Διοίκηση (administration): α) Εντοπισμός πιθανών προβλημάτων και εναλλακτικών λύσεων, β) Τήρηση κανόνων υγείας και ασφάλειας, γ) Διατήρηση αντίγραφων όλων των σημαντικών ντοκουμέντων. Επιπλέον προσόντα: α) Γνώση για διάφορα συστήματα, β) Γνώσεις σε πολλά ζητήματα χωρίς την ανάγκη ελέγχου, γ) Άριστες ικανότητες παρουσίασης.

7 Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
Προσωπική εξέλιξη: α) Απόκτηση γνώσεων σε θέματα χρήσιμα για την εταιρία και την θέση, β) Απόκτηση γνώσεων σε συστήματα κυρίως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για πιο αποτελεσματικό τρόπο εργασίας.

8 Developing yourself for advancements in your career
Βελτίωση του εαυτού μας και των ικανοτήτων μας για εξέλιξη της καριέρας μας!

9 Developing yourself for advancements in your career/ Βελτίωση του εαυτού μας και των ικανοτήτων μας για εξέλιξη της καριέρας μας Οι γραμματείς είναι ένα από τα πιο βασικά μέλη μίας εταιρίας. Ξέρουν τα πάντα για τις δραστηριότητες της εταιρίας, τους συνεργάτες, τους πελάτες. Οι γραμματείς αποτελούν πολλές φορές μέσο επικοινωνίας μεταξύ της εταιρίας και εξωτερικών συνεργατών. Γι αυτό είναι σημαντικό να μπορεί να μιλήσει και να πει αυτό που πρέπει κατηγορηματικά αλλά όχι επιθετικά και να είναι σε θέση να επιδείξει άξιες διαχειριστικές ικανότητες. Η έκφραση «Είμαι απλά μία γραμματέας» ανήκει πια στο παρελθόν. Πλέον οι γραμματείς έχουν τόσα πολλά σημαντικά καθήκοντα, που τις καθιστούν απαραίτητες για την λειτουργία μίας εταιρίας.

10 Developing yourself for advancements in your career/ Βελτίωση του εαυτού μας και των ικανοτήτων μας για εξέλιξη της καριέρας μας Ερώτηση: Με ποιους τρόπους μπορεί μία γραμματέας να ενισχύσει τις ικανότητες της και να εξελιχθεί επαγγελματικά;

11 Developing yourself for advancements in your career/ Βελτίωση του εαυτού μας και των ικανοτήτων μας για εξέλιξη της καριέρας μας Η βελτίωση μας για εξέλιξη της καριέρας μας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους όπως: Μόρφωση στον τομέα ειδίκευσης μας, δηλαδή δίπλωμα στις γραμματειακές σπουδές. Καθορισμός ενός σχεδίου για την εξέλιξη της καριέρα μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και χρησιμοποιούμε λογική για λύση καθημερινών προβλημάτων στον εργασιακό χώρο. Υιοθετούμε θετική προσέγγιση σε κίνητρα δικά μας και κίνητρα συναδέλφων μας.

12 Developing yourself for advancements in your career/ Βελτίωση του εαυτού μας και των ικανοτήτων μας για εξέλιξη της καριέρας μας Δημιουργούμε και διατηρούμε σοβαρές και καλές επαγγελματικές σχέσεις με συναδέλφους, συνεργάτες και άλλες επαφές της εταιρίας. Συνεργαζόμαστε άψογα με συναδέλφους όλων των επιπέδων. Σχεδιάζουμε και προβλέπουμε ανάγκες και προβλήματα. Φιλοδοξούμε να πετύχουμε στην καριέρα μας και να εξελιχθούμε.


Κατέβασμα ppt "Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google