Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βαλαβάνη Ευδοξία ΑΕΜ: 30043 Εργασία 3η.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βαλαβάνη Ευδοξία ΑΕΜ: 30043 Εργασία 3η."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βαλαβάνη Ευδοξία ΑΕΜ: 30043 Εργασία 3η

2 ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ‘‘ΑΜΒΛΥΩΠΙΑ’’ (ΑΠΌ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)…

3 Κύριος στόχος του άρθρου
Σύντομη περιγραφή της οφθαλμολογικής πάθησης ‘‘αμβλυωπία’’ Τα κύρια στοιχεία που παρουσιάζονται είναι τα εξής: Ορισμός Φυσιολογία Είδη Αίτια Διάγνωση Θεραπεία Κλινικές δοκιμές και πειράματα

4 Ορισμός Αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) είναι η ελαττωμένη οπτική οξύτητα του ενός ή και των δύο οφθαλμών – παρά την απουσία οργανικής βλάβης.

5 Φυσιολογία Είναι πρόβλημα ανάπτυξης του εγκεφάλου.
ΌΧΙ οργανικό νευρολογικό πρόβλημα!!

6 Είδη & Αίτια Στραβισμική αμβλυωπία: οφείλεται σε συνεχή μονόφθαλμη απώθηση του παρεκκλίνοντος οφθαλμού λόγω των διαταραχών που προκαλεί ο στραβισμός. Ανισομετρωπική (διαθλαστική) αμβλυωπία: όταν υπάρχει μεγάλη ανισομετρωπία δεν είναι δυνατή η ταύτιση των δύο εικόνων. Το αποτέλεσμα είναι η απώθηση της εικόνας που σχηματίζεται στον οφθαλμό με τη μεγαλύτερη αμετρωπία και η αμβλυωπία.

7 Αμετρωπική αμβλυωπία: είναι αποτέλεσμα στέρησης σχηματισμού εικόνας.
Αμβλυωπία από ανοψία: οφείλεται σε παρεμπόδιση της όρασης κατά τη βρεφική ή πρώτη παιδική ηλικία. Οργανική αμβλυωπία: είναι αποτέλεσμα βλάβης των βοθριακών φωτουποδοχέων κατά τη γέννηση Μεσημβρινή αμβλυωπία: είναι αποτέλεσμα στέρησης σχηματισμού εικόνας σε ένα μεσημβρινό.

8 Διάγνωση Οπτική οξύτητα (διαφορά στην οπτική οξύτητα δύο σειρών ή περισσότερο είναι ενδεικτική αμβλυωπίας) Φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας Η δοκιμασία της κατά προτίμηση προσήλωσης

9 Θεραπεία κάλυψη του υγιούς οφθαλμού Penalization χρήση θολού γυαλιού

10 Τελευταία πειράματα… Έχουν αναπτυχθεί πειραματικά προγράμματα στα οποία χρησιμοποιούνται παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Στα παιχνίδια αυτά κάθε οφθαλμός προσλαμβάνει διαφορετικά σήματα τα οποία πρέπει να συνδυαστούν από τον εγκέφαλο. Αν και τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αυτό το πείραμα έχει επιδείξει θετικές προοπτικές στη βελτίωση του αμβλυωπικού οφθαλμού.

11 Το συγκεκριμένο άρθρο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με την αμβλυωπία. Κύριοι αναγνώστες, βέβαια, αναμένεται να είναι φοιτητές Ιατρικής, οι οποίοι αναζητούν μια περιεκτική και συγκεντρωτική παρουσίαση της συγκεκριμένης οφθαλμολογικής πάθησης.

12 Από τη μελέτη του συγκεκριμένου άρθρου οι εκπαιδευόμενοι αποκομίζουν τα παρακάτω οφέλη:
κατανόηση των βασικών στοιχείων της αμβλυωπίας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις κυρίως στον τομέα της θεραπείας, καθώς και για τα τρέχοντα πειράματα εξοικείωση με το πώς πρέπει να είναι η βασική δομή ενός επιστημονικού άρθρου

13 Βιβλιογραφικές αναφορές
Βικιπαιδεία, ‘‘Αμβλυωπία’’


Κατέβασμα ppt "Βαλαβάνη Ευδοξία ΑΕΜ: 30043 Εργασία 3η."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google