O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενημέρωση για το κόκκινο σκαθάρι Rhynchophorus ferrugineus
Advertisements

To χρυσό τσακάλι.
Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
Προστατευόμενα ζώα του τόπου μας
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
6.3 Η αναπαραγωγή στους ζωικούς οργανισμούς
Φώκια Monachus Monachus
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Σουλούνια Αλεξάνδρα Κρυστάλλω Μπάτη Βαλάντω Μπακαρή.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 3.
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
Ορυκτά πετρώματα Εκμετάλλευση και προστασία υπεδάφιου πλούτου
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
Kιρκινέζι Το είδος είναι αφιερωμένο στον Γερμανό φυσιοδίφη Γιόχαν Αντρέας Νάουμαν (Johann Andreas Naumann 1744–1826), ο οποίος έγραψε ένα ενδιαφέρον βιβλίο.
ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΑΖΜΑΝΙΑΣ.
Λευκή Τίγρης.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Βαλάντω Μπακαρή ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κρυστάλλω Μπάτη.
ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ.
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Μίκα Σβύνου Πεχυνάκης Νίκος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κωνσταντίνα Φωταρά.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 Ο ΓΙΓΑΡΤΟΚΑΡΠΑ. Τάξη: Lepidoptera Οικογένεια: Tortricidae Cydia pomonella Καρπόκαψα η σκουλήκι των μήλων.
ΤΑΞΗ HEMIPTERA ΥΠΟΤΑΞΗ HOMOPTERA. Ο ΙΚΟΓΕΝΕΙΑ DIASPIDIDAE Aonidiella aurantii κόκκινη ψώρα των εσπεριδοειδών.
Πολυφάγο έντομο. Αμπέλι, ελιά, δαμασκηνιά και ακτινιδιά. Ολομετάβολο: αυγό, προνύμφη, πλαγγών (pupa), ακμαίο Ζημιογόνο στάδιο: προνύμφη. Προσβάλει άνθη,
Σε αυτή την τάξη των εντόμων ανήκουν πάνω από είδη σε όλο τον κόσμο. Ολομετάβολα έντομα Δύο ζεύγη φτερών καλυμμένα με πολύχρωμα λέπια Διαθέτουν.
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
ΕΝΤΟΜΑ ΨΥΧΑΝΘΩΝ Χρήστος Γ. Αθανασίου 1.
ΕΝΤΟΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου 1
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
ΕΝΤΟΜΑ ΕΛΙΑΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!.
Χρήστος Γ. Αθανασίου ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΠΝΟΥ-ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ-ΠΑΤΑΤΑΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΝΥΧΙΑ.
ΕΝΤΟΜΑ ΜΗΛΟΕΙΔΩΝ Χρήστος Γ. Αθανασίου
ΕΝΤΟΜΑ ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ Χρήστος Γ. Αθανασίου
Χρήστος Γ. Αθανασίου ΕΝΤΟΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ Χρήστος Γ. Αθανασίου
ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΟΔΩΝ-ΠΟΛΥΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ
COLEOPTERA.
<<Κοράλλια>>
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΕΝΤΟΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ Χρήστος Γ. Αθανασίου
Έρευνα για την παρουσία του κουνουπιού Aedes albopictus
ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Τα Πάντα Για Τα Πάντα Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από ως μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους.
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκη Τάξη Ε
Ανατομια και λειτουργιεσ δερματοσ & τριχων
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
Εργασία project Γιώργος Σταμούλης Σωτήριος Παπαδόπουλος
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΣΕΒΗ ΤΖΩΡΖΗ ΣΟΦΙΑ ΡΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ 1

O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΡΟΔΟΥ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗ ΤΗΣ PANAXIAS QUADRIPUNCTARIA Κατατάσσονται στην τάξη των λεπιδωτών της ομοταξίας των εντόμων, του φύλου των αρθρόποδων,του ζωικού βασιλείου Ταξινομούνται σε δύο υπεροικογέννειες: Εσπεριοδαι και Παπιλιονίδαι Aνήκουν στην υπεροικογένεια Papilionoidea, διακρίνοντας τις Εσπερίες από τις άλλες πεταλούδες

ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ PANAXIAS QUADRIPUNCTARIA Είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα, ένα μαγευτικό τοπίο όπου οφείλουμε να κάνουμε ησυχία Υπάρχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα γεμάτος με καταράκτες Είναι γεμάτος με δέντρα του γένους orientalis liquidambar.

XAΡAKTHΡIΣTIKA TΗΣ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA Έχουν έντονα μαύρα, λεύκα, κίτρινα και κόκκινα χρώματα γι’ αυτό το σώμα τους περιέχει δηλητηριώδεις ουσίες Συχνά παρουσιάζουν μικρές παραλλαγές στο βασικό χρωματισμό τους Το Σεπτέμβριο γονιμοποιούνται και κατά τον Οκτώβριο μεταναστεύουν πάντα τη νύχτα, μετακινούμενες μεμονωμένα.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ PANAXIAS QUADRIPUNCTARIA Φυτοφάρμακα, μετατροπή των περιοχών από υλοτομία, αποξηράνσεις, μεγάλα χωματουργικά έργα. Σημαντικό πρόβλημα του δάσους των πεταλούδων αποτελεί η πυρκαγιά Οι συλλέκτες, επιβαρύνουν την ήδη τραγική κατάσταση σκοτώνοντας κυρίως τις πεταλούδες στο στάδιο του τέλειου εντόμου, στο στάδιο δηλαδή που είναι ικανό για να ζευγαρώσει

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ TΗΣ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA Από τη φύση οι πεταλούδες χρειάζονται: ήλιο, φυτική τροφή και νερό. Από τους ανθρώπους χρειάζονται: προστασία, αναγνώριση και αγάπη. Η προστασία είναι κυρίως η διατήρηση των περιοχών από πυρκαγιές. Επισκέπτες του πάρκου πρέπει να ευαισθητοποιηθούν με την προστασία της και τέλος να σταματήσει η χρήση φυτοφαρμάκων.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ TΗΣ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA Γεννά τα αυγά της στην κάτω επιφάνεια των φύλων των φυτών και εμφανίζει μια γέννα το χρόνο Διέρχεται από τα ακόλουθα στάδια: αυγό, προνύμφη, νύμφη και ενήλικο ή ακμαίο. Μεταναστεύουν σε τόπους ωοτοκίας και διακύμανσης και στα τέλη του ίδιου μήνα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη σύζευξη.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ TΗΣ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA Κάθε θηλυκό γεννά 150 – 200 αυγά περίπου. Τα αυγά κατά την ωοτοκία τους τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο Οι συστάδες αποτελούνται από 15 – 30 αυγά Εναποτίθενται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων στα χαμηλά κλαδιά των θάμνων και στους φλοιούς των κορμών, όπου ο φωτισμός είναι μειωμένος Επίσης, η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 13 έως τους 23οC.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ TΗΣ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA ΠΡΟΝΥΜΦΗ Το σώμα της προνύμφης χωρίζεται σε τρία τμήματα: το κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά. Ο θώρακας αποτελείται από οκτώ θωρακικά τμήματα και η κοιλιά από δώδεκα κοιλιακά. Το σώμα της σε όλες τις ηλικίες καλύπτεται από πολλές τρίχες. Ακόμη είναι ανοιχτού καφέ χρώματος. Με την αλλαγή της ηλικίας αλλάζει και το χρώμα του δέρματος που ξεκινά από κιτρινόασπρο στη νεαρή προνύμφη και καταλήγει σε σκούρο καφέ στην αναπτυγμένη.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ TΗΣ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA ΠΛΑΓΓΟΝΑ Ή PUPA Η προνύμφη νυμφώνεται στα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου και παραμένει ακίνητη, μουμιοποιημένη μέσα στο χιτινώδες περίβλημα της. Η νύμφωση γίνεται κάτω από πέτρες Το στάδιο της νύμφης έχει χρώμα σκούρο καφέ, είναι σκληρό, γυαλιστερό διαρκεί περίπου ένα μήνα. και έχει μήκος 2cm περίπου.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ TΗΣ PANAXIA QUADRIPUNCTARIA ΑΚΜΑΙΟ Εμφανίζεται από τις αρχές έως τα μέσα Ιουνίου, ανάλογα με την περιοχή και τις συνθήκες του περιβάλλοντος Το σώμα είναι τριχωτό και ρόδινο ενώ οι κεραίες είναι νηματοειδής. Τα μπροστινά φτερά έχουν χρώμα μαύρο – καφέ διακοπτόμενο από λευκοκίτρινες ραβδώσεις, ενώ τα πίσω έχουν κόκκινο χρώμα με 4 μαύρα στίγματα σε κάθε φτερό