Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

<<Κοράλλια>>

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "<<Κοράλλια>>"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 <<Κοράλλια>>
Μια εργασία του Δημήτρη Κούτη και της Αγγελικής Ξηνταριανού-Καρατζά

2 Τι είναι τα κοράλλια; Τα κοράλλια είναι γενικά οργανισμοί που ζουν στο νερό και είναι σχηματισμένα με σκληρό εξωτερικό σκελετό που είναι συνήθως ασβεστόλιθος.

3 Ας δούμε που ζουν τα κοράλλια…
Ας λέμε την αλήθεια. Τα περισσότερα κοράλλια βρίσκονται στην Θάλασσα των κοραλλιών που βρίσκετε στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Σε αυτό το μέρος της θάλασσας υπάρχει ο Μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος ο οποίος απειλείται με εξαφάνιση Κοραλλιογενής ύφαλος

4 Περισσότερα για τον Κοραλλιογενή Ύφαλο…
Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Αποτελείτε από ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, και το μήκος του είναι μεγαλύτερο των χιλιόμετρων Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ορατός από το διάστημα. Αποτελείται και σχηματίζεται από δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς οργανισμούς, τα Κοράλλια, ένα είδος πολύποδων. Ο ύφαλος είναι σημαντική πηγή βιοποικιλότητας και είναι ένα σημαντικό μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ένα μεγάλος μέρος του οικοσυστήματος του υφάλου είναι υπό προστασία. Η κατάχρηση της περιοχής από τον άνθρωπο, καθώς και οι καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην περιοχή, έχουν οδηγήσει στο να χρειαστούν μέτρα για την προστασία της περιοχής. Δηλαδή οι άνθρωποι δρουν αρνητικά ακόμα και προς τα κοράλλια;!

5 Τα κοράλλια στο εμπόριο
Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά σε μεγάλες ποσότητες, τα sponge corals, και τα bamboo corals. Είναι υλικά που δημιουργούνται στις θάλασσες, όπως τα κοράλλια. Το sponge coral (σφουγγαροκοράλλι) είναι ένα υλικό πορώδες και πιο μαλακό από το κοράλλι. Το φυσικό του χρώμα είναι ροζ ανοιχτό ή γαλάζιο ανοιχτό. Συνήθως πουλιέται βαμμένο κόκκινο, και εμποτισμένο με μία σταθεροποιητική ρητίνη. Το bamboo coral, όπως φαίνεται από την ονομασία του μοιάζει με το φυτό μπαμπού. Έχει αρκετά συνεκτική δομή, και το χρώμα του είναι συνήθως μπεζ ανοιχτό. Στην αγορά κυκλοφορεί βαμμένο σε ένα έντονο κόκκινο χρώμα.

6 Οικολογική σημασία των κοραλλιογενών υφάλων
Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν μεγάλης έκτασης βιολογικές κοινότητες και ζουν σε αυτούς χιλιάδες φυτικοί και ζωικοί οργανισμοί. Έτσι, μπορούν να παρομοιασθούν με τα τροπικά δάση για τον πλούτο και την ομορφιά τους. Ένα θαυμαστό γεγονός στους κοραλλιογενείς υφάλους είναι η συμβίωση μεταξύ των ποικίλων φυτικών και ζωικών οργανισμών που χαρακτηρίζεται ως μοναδική στο είδος της. Έχουν, βέβαια, πολλούς εχθρούς: άλλα είδη κοραλλιών, τους αγκαθωτούς αστερίες, τα παπαγαλόψαρα, τα πεταλουδόψαρα, τα καβούρια κ.α., τους οποίους αντιμετωπίζουν με διάφορους τρόπους άμυνας. Ο μεγαλύτερος, όμως, εχθρός όλων των κοραλλιών, όπου κι αν βρίσκονται, είναι η καταστροφή τους από τον άνθρωπο, άμεσα ή έμμεσα με τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουμε περισσότερο ευαίσθητοι και να προστατέψουμε την όμορφη φύση, για το δικό μας καλό.

7 <<Τέλος εργασίας>>
Ευχαριστούμε πολύ!! Ελπίζουμε να σας άρεσε!


Κατέβασμα ppt "<<Κοράλλια>>"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google