11η Εβδομάδα – Α Διάλεξη Agenda Setting

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.
Advertisements

Αλφαβητισμός, εκπαίδευση και αγωγή στα μέσα επικοινωνίας: Ορισμοί και διευκρινίσεις Μπετίνα Ντάβου Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Ενότητα 2.2. Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ Επιμορφώτρια:
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ I Φαίδων Θεοφανίδης
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
Οργάνωση προσώπων και μέσων ειδικού σκοπού. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΙ.Κ.ΚΕ.Μ. Θεσσαλονίκη 9 Ιουλίου 2014 Δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ Κοιν.Σ.Επ. Κεν. Μακεδονίας,
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ Abraham Maslow
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
SAFE SEARCH Αμπαμπέι Κριστίνα, Αραπάι Ερίσα, Βίλα Ντενάντα, Γεροντίδη Φωτεινή Νεφέλη Α’
Γνωστική προσέγγιση: Μελέτη στην αφετηρία της νόησης
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: «Διοίκησης και Οργάνωσης.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 3η
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 1 η Εβδομάδα Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Επιλογή του τομέα σπουδών της Βιβλιοθηκονομίας – Πληροφόρησης : Μία συστηματική βιβλιογραφική επισκόπηση των πρόσφατων ερευνητικών μελετών Βαλεντίνη Μονιάρου-
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
Οι Επιδράσεις των Πολιτιστικών Οργανισμών στο Κοινό τους 10 η Εβδομάδα 10 η Εβδομάδα.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Επίδοση στο σχολείο και κοινωνική προέλευση. Δεκαετία 1960 Πολυάριθμες έρευνες σε πολλές δυτικές χώρες με στόχο να διαπιστωθεί αν το σχολείο προσφέρει.
 Κύριο αντικείμενο της μελέτης είναι ο καθορισμός της μεθοδολογίας, των προτύπων (standards) και των διαδικασιών (procedures) για τις πρώτες και πιο.
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος, MSc. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατ. Διοίκησης Τουριστικών.
Ενότητα 6 : Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons εκτός και αν αναφέρεται.
Mάθημα 2ο Η ανάπτυξη των ΜΜΕ. Από την Επικοινωνία στα μαζικά Μέσα Ο όρος «μέσα μαζικής επικοινωνίας» αναφέρεται σε μέσα που έχουν οργανωθεί για να μεταδίδουν.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
Πρόγραμμα Εταιρικής Ταυτότητας Διάλεξη 2. Στελέχη που ασχολούνται… Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ▫ Ομάδα από 4-6 άτομα διαφόρων τμημάτων και ένα ανώτατο στέλεχος.
Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΕΠΑΚ- ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 25 Νοεμβρίου 2011 ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Θεσμοί προσχολικής αγωγής στην Ευρώπη Ενότητα 1 η : Αντικείμενο και εννοιολογικοί προσδιορισμοί Παντελής Κυπριανός Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Οικονομική Μεγέθυνση-Αποδοτικότητα- Παραγωγικότητα-Ανταγωνιστικότητα.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
Επιχειρησιακή Στρατηγική
Θεσμοί προσχολικής αγωγής στην Ευρώπη
Γαλάνη Γεωργία Α΄τμήμα ΠΕΣΥΠ
ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός Ι
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ορισμός στρατηγικής διδασκαλίας
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 7 Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για την μη τυπική εκπαίδευση ΠΔΜ.
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις
5/2017 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ 8 Φιλίππα Χατζησταύρου Συμπεριφορισμός.
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική ΙΙ Μάθημα 6
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ & ΠΕΙΘΩ.
Πληροφοριακή Συμπεριφορά
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 3: Το κόστος της ποιότητας - Βραβεία ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
Ο σκοπός της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην εκπαίδευση είναι:
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ- ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες
Διδασκαλία με την μέθοδο project
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
ΟΙ ΔΙΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τακτικό Ευρωβαρόμετρο 90   ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΠΡΟΣ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Τακτικό.
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΟΕΠ&ΤΜ
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η (2018 – 19) Συζήτηση πάνω στην Εργασία του Μαθήματος Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

11η Εβδομάδα – Α Διάλεξη Agenda Setting Μοντέλα Επικοινωνίας 11η Εβδομάδα – Α Διάλεξη Agenda Setting

Ύλη Μαθήματος - όλες τις διαφάνειες του μαθήματος που βρίσκονται στο e-class, -καθώς και τις ακόλουθες ενότητες από το βιβλίο του Ντένις Μακουέιλ με τίτλο: Η Θεωρία της Μαζικής Επικοινωνίας για τον 21ο Αιώνα: •      Έννοιες και Μοντέλα, Σελ. 58-84 •      Θεωρία των Μέσων και Θεωρία της Κοινωνίας, Σελ. 85-117 •      Μαζική Κοινωνία και Πολιτισμός, Σελ. 118-145 •      Δομές και Θεσμοί των Μέσων - Σελ.: 225-253. •      Η Παραγωγή της Κουλτούρας των ΜΜΕ - Σελ.: 322-349. •      Το Ακροατήριο - Σελ.: 415-441. •      Οι Θεωρίες των Επιδράσεων - Σελ.: 477- 491. •      Βραχυπρόθεσμες Επιδράσεις - Σελ.: 492-513. •      Μακροπρόθεσμες Μεταβολές - Σελ. 514-541.

Η Ιεράρχηση της σημαντικότητας Η οργάνωση των θεμάτων Κύριες εφαρμογές στην πολιτική επικοινωνία Προτεραιότητες των μέσων Ο συσχετισμός μεταξύ των θεμάτων που ορίζονται ως σημαντικά από τα μέσα και των θεμάτων που ορίζονται ως σημαντικά από το κοινό.

Ο δημόσιος διάλογος εκφράζεται από σημαντικά ζητήματα. Η θεματολογία προέρχεται από έναν συνδυασμό κοινής γνώμης και πολιτικής επιλογής. Ανταγωνιστικά συμφέροντα επιδιώκουν να προβάλλουν τη δική τους θέση. Τα μέσα επιλέγουν τα ζητήματα που θα προβάλλουν με γνώμονα τις πιέσεις που δέχονται. Η ανάδυση ενός θέματος στη θεματολογία των ΜΜΕ αποτελεί σημείο δημόσιας αναγνώρισης και ασκεί μια περαιτέρω επίδραση στην κοινή γνώμη και την πολιτική σκηνή.

Το Παράδειγμα της Washington Post

Το Παράδειγμα της Washington Post

Η έρευνα στο Chapel Hill (1972) Βασικά ευρήματα: Συσχετισμός στις σημαντικότητες. Τα μέσα δεν μας υπαγορεύουν πώς να σκεφτόμαστε αλλά για ποιο πράγμα να σκεφτόμαστε.

Γιατί η θεματοποίηση είναι σημαντική; Ανέτρεψε την άποψη των περιορισμένων επιδράσεων. Επηρέασε αρκετούς κλάδους όπως η ψυχολογία, οι πολιτικές επιστήμες και αργότερα τις σπουδές διοίκησης.

Οι έρευνες που ακολούθησαν

Το ζήτημα της χρονικής αλληλουχίας Ποια μεταβλητή προηγείται; Διαχρονικοί συσχετισμοί Ικανοποιούν περισσότερα κριτήρια Δείχνουν επιρροές σε βάθος χρόνου Επιστρατεύουν περισσότερα δεδομένα Περισσότερη αξιοπιστία

Διαχρονικός Συσχετισμός Cross-Lag Correlation

Πειραματικές Μαρτυρίες Στα πειράματα χρησιμοποίησαν δελτία ειδήσεων αφού πρώτα μόνταραν το περιεχόμενο. Κάποια θέματα ανέβηκαν στην ιεραρχία ενώ άλλα κατέβηκαν. Έδειξαν διαφορετικές εκδοχές των δελτίων ειδήσεων στην πειραματική ομάδα και στην ομάδα ελέγχου.

Αποτελέσματα πειράματος

Priming (Επανάληψη)

Η «φύση» του θέματος - obtrusivity H Θεματολογία λειτουργεί καλύτερα με συγκεκριμένα θέματα Όταν το θέμα έχει να κάνει με την καθημερινότητα (obtrusive), οι άνθρωποι έχουν και πολλές πηγές πληροφόρησης. Όταν το θέμα δεν μας επηρεάζει καθημερινά, τότε καταφεύγουμε στα μέσα. Το ζήτημα του χρόνου – από λίγες μέρες μέχρι έξι εβδομάδες.

Agenda Building Τα μέσα ορίζουν την σημαντικότητα των θεμάτων. Διαφορετικά θέματα απαιτούν διαφορετική ποσότητα και τύπο κάλυψης. Τα θέματα πλαισιώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητά. Η συμμετοχή άλλων θεσμών.

Η ανάγκη για κατανόηση Η σχετικότητα του θέματα Ο βαθμός αβεβαιότητας

Ποιος ορίζει την ατζέντα; Τα μέσα δεν συμβαδίζουν απαραίτητα με την πραγματικότητα. Ομάδες πίεσης και ειδικών συμφερόντων πιέζουν τα μέσα. Εδραιωμένοι θεσμοί – π.χ. ο Πρόεδρος Σχέση με τους Πυλωρούς.

Δύο Επίπεδα της Θεωρίας

Δεύτερο Επίπεδο

Τα θέματα αποτελούνται από συγκεκριμένα πλαίσια. Η φύση των πλαισίων μπορεί να ορίσει τη σημαντικότητα του θέματος. Τα πλαίσια είναι ενδεικτικά όχι μόνο της σημαντικότητας του θέματος αλλά και γιατί το θέμα είναι σημαντικό.

Η θεωρία σχηματικά

Εφαρμογές της θεωρίας της Θεματολογίας Εφαρμογές στην πολιτική Εφαρμογές στις επιχειρήσεις Εφαρμογές στον πολιτισμό

Κενά Γνώσης Τα μέσα συνεισφέρουν στην αύξηση της πληροφόρησης. Ωστόσο η διασπορά της πληροφορίας δεν γίνεται με ομοιόμορφο τρόπο. Ούτε το κοινό προσλαμβάνει την πληροφορία με προβλέψιμο τρόπο. Ζητήματα ταξικά και μειονοτικά.

Η αύξηση της γνώσης/πληροφόρησης είναι μεγαλύτερη στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Ταξική προκατάληψη ως προς τις πληροφοριακά πλούσιες πηγές. Συσχετισμοί μεταξύ κοινωνικών τάξεων και κενών γνώσης.

Δύο οπτικές Η φύση της γενικής διανομής του συνόλου των πληροφοριών. Ομάδες του κοινού οι οποίες για ορισμένα θέματα έχουν καλύτερη ενημέρωση από άλλες ομάδες του κοινού. Άλλοι παράγοντες Κίνητρο Χρησιμότητα

Επιστημονική Αντίληψη

Οι πληροφοριακά «Φτωχοί» “The Information Poor in America” (1975) Αδυναμία απάντησης βασικών ερωτημάτων: Πως μπορώ να ζητήσω ιατρική βοήθεια για ένα βρέφος; Πως μπορώ να απαλλάξω το σπίτι από τρωκτικά;

Οι πληροφοριακά φτωχοί Δεν γνωρίζουν σε ποιες επίσημες πηγές πληροφόρησης να στραφούν. Βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση καθημερινά, αλλά δεν διαβάζουν βιβλία, εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους ως πληροφοριακά προβλήματα. Βασίζεται σε πηγές πληροφόρησης μειωμένης αξιοπιστίας

Σε βάθος χρόνου, η διαθέσιμη πληροφορία θα γίνει δεκτή με μεγαλύτερη ευκολία από τους καλύτερα εκπαιδευμένους έναντι των λιγότερο εκπαιδευμένων ανθρώπων. Υπάρχει μεγαλύτερος συσχετισμός μεταξύ των καλά πληροφορημένων ως προς τα θέματα που λαμβάνουν την μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Γιατί υπάρχουν κενά γνώσης Επικοινωνιακές δυνατότητες – έκθεση, ανάγνωση,, κατανόηση, μνήμη, επεξεργασία. Αποθηκευμένη γνώση – προηγούμενη εκπαίδευση. Κοινωνική Δικτύωση – Κοινωνικές επαφές με ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από τον μέσο όρο. Μηχανισμοί επιλεκτικής έκθεσης, αποδοχής και διατήρησης της πληροφορίας. Η βιομηχανία των μέσων – ευνοεί τους κοινωνικά ισχυρούς.

Θέματα Κοινωνικού Ενδιαφέροντος

Sesame Street Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης σχεδιάστηκε για παιδιά χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων των ΗΠΑ. Θεωρείται από τα πιο πετυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδικά προσχολικής ηλικίας. Παρουσιάζεται σε πολλές χώρες εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Ο ρόλος της εκπαίδευσης του γονέα

Αξιολόγηση

Sesame Street