Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΖΑΧΑΡΗ & ΟΞΕΑ.
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
… ολέ !!! … ολέ !!! … ολέ !!! … Τι μας προσφέρει αυτό το ποτό μέσα σε 80 λεπτά ! … Τι μας προσφέρει αυτό το ποτό μέσα σε 80 λεπτά !
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ.
Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΠΑΝΑΚΙ.
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
ΒΟΤΑΝΑ : ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Ερευνητική εργασία «ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ»
Ενότητα 1.1 Νερό.
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Βιταμίνες & Οφέλη.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
Κοβάλτιο Co.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
ΝΑΤΡΙΟ (Να). ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Η κυριότερη πηγή Να είναι το επιτραπέζιο αλάτι Προσοχή χρειάζεται η χρησιμοποίηση των επεξεργασμένων τροφίμων και κονσερβών.
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ).
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Βοτανοθεραπεία Η χρήση των βοτάνων για θεραπευτικούς σκοπούς χάνεται στην αρχαιότητα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται σαν συστατικά.
Λαχανικά. Τα λαχανικά χωρίζονται σε έξι ομάδες: Καρποί Πράσινα φυλλώδη Ρίζες Κόνδυλοι Βολβοί Άνθη.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
¨Από το μέλι έρχομαι και στην κορφή …….. τα οφέλη¨ Η διατροφική αξία του μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1 ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Βαλσαμόχαρτο - Σπαθόχορτο
Αυτά είναι τα 4 βότανα μπροστά στα οποία οι επιστήμονες υποκλίνονται
Ορισμός Χημικά στοιχεία απαραίτητα για
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ Ο γνωστός σε όλους μαϊντανός είναι αρωματικό, διετές φυτό που φθάνει τα 80 εκ. ύψος.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Η υγεία μας Στάθης Αντωνάκης Θοδωρής Kιοσελάκης Τατιάνα Μακαρίδου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΑΝΑΙΜΙΕΣ.
Διατροφή και Ασθένειες
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Μικροσυστατικά ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Μικρές ποσότητες.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
Ορθόδοξη Χριστιανική Διατροφή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1 Τσουκνίδα Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1

Τι είναι η τσουκνίδα Είναι δικοτυλήδονο φυτό της οικογένειας των ουρτικιδών ή κνιδιδών Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό uro και σημαίνει κάψιμο. Υπάρχουν περίπου 40 είδη παγκοσμίως. Τα φύλλα της είναι οδοντωτά σε σχήμα αυγού, με λεπτές τρίχες και εκκρίνουν ερεθιστικό υγρό. Ευδοκιμεί σε εδάφη πλούσια σε νιτρικά άλατα.

Το υγρό τους Κατά την επαφή με το δέρμα προκαλεί: Φαγούρα Τσούξιμο Κοκκινίλα σαν τσίμπημα κουνουπιού Σπάνια αλλεργικές διαταραχές Οφείλονται στο δηλητηριώδες υγρό που έχουν οι βελόνες του φυτού, οι οποίες περιέχουν μυρμηκικό οξύ.

Μερικά είδη τσουκνίδας Κνίδη η δίοικος Κνίδη η καυστηρά Κνίδη η μεμβρανώδης Κνίδη η σφαιριδιοφόρος Κνίδη η καννάβινος Κνίδη η καυστηροτάτη Κνίδη η θηριώδης - Ενδημικό είδος της Νέας Ζηλανδίας. Το τσίμπημα της μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο.

Χρήσεις της τσουκνίδας Ίνες από το βλαστό χρησιμοποιούνται για παραγωγή υφασμάτων. Αποξηραμένες γίνονται τροφή για τα ζώα Στην κτηνιατρική είναι μέσο καταπολέμησης των ελκών και της γάγγραινας. Το αφέψημά του είναι διουρητικό, κατά της πέτρας στη χολή, αντιρρευματικό και αντιασθματικό. Καταπολεμά την αιμορραγία, την αιμόπτυση και την αιματέμεση.

Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα, όπως ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο και σίδερο Βοηθά στην καταπολέμηση δερματικών εκζεμάτων και στη μείωση του ουρικού οξέος. Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Στην καθημερινή μας ζωή Είναι κατά της τριχόπτωσης. Με τα σπέρματά της παρασκευάζουν φάρμακα για το βήχα. Περιέχει θρεπτικά συστατικά και βιταμίνη C. Καταναλώνεται ως σαλάτα, σούπα και αντικαθιστά το σπανάκι. Στην κηπουρική χρησιμοποιείται κατά της Ψώρας.

Το τσάι της τσουκνίδας Στην ιατρική το χρησιμοποιούν ως τονωτικό για την υγεία, στη θεραπεία της αναιμίας, του ίκτερου, του άσθματος, του καρκίνου, του διαβήτη, της βρογχοκήλης, των προβλημάτων στα νεφρά, των αλλεργιών, όπως της αλλεργικής ρινίτιδας και για το σύνδρομο δυσαπορρόφησης . Βοηθά στη θεραπεία παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος και στη ροή του αίματος. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε άτομα που πάσχουν από βαριά ή υπερβολική εμμηνόρροια, από ρινορραγία, αιμορροΐδες, στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, των εντερικών διαταραχών, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του πόνου στις αρθρώσεις και στη θεραπεία των κιρσών. Είναι χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Βοηθά στην αποβολή τοξινών, στην αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών και στην απώλεια βάρους, στην επούλωση εγκαυμάτων, στη βελτίωση της υφής των ξηρών και λιπαρών επιδερμίδων, την παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες γυναίκες.

Θεραπευτικές ουσίες της τσουκνίδας Είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C, E, Κ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ. Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα. Προσδίδει στον οργανισμό ασβέστιο. Περιέχει ομάδα ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών τα φλαβονοειδή. Περιέχει φυτικό σίδηρο. Περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο, σε αρκετά μεγάλες συγκεντρώσεις.

Περιέχει πολλά φυτοχημικά στοιχεία, όπως το λυκοπένιο, β-καροτένιο, καφεϊκό οξύ και βεταΐνη, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Βοηθά στην απορρόφηση περισσότερης ποσότητας σιδήρου από τον οργανισμό, κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα λαχανικά που περιέχουν φυτικό σίδηρο. Η περιεκτικότητα της σε σεκρετίνη, διεγείρει το πάγκρεας για την παραγωγή ινσουλίνης βοηθώντας στη διατήρηση της ευγλυκαιμίας στους διαβητικούς. Η ισταμίνη που περιέχει προσφέρει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση στα παρασκευάσματα και τα καταπλάσματα από το φυτό αυτό, ικανή να ανακουφίσει συμπτώματα φλεγμονών.

Η τσουκνίδα είναι βότανο: στυπτικό αποχρεμπτικό τονωτικό αντιφλεγμονώδες αναλγητικό αιμοστατικό αντιδιαβητικό με διουρητικές ιδιότητες