ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
To χρυσό τσακάλι.
Advertisements

Ανδρέας Στρατηγάκης Έλενα Συλλαίου Χρήστος Σπηλιόπουλος
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Χρήστος Τομαράς Βασίλης Σωτηρακόπουλος
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
Στέφανη Φασουλιώτη Αλεξία Πίτσιλλου Ε΄τάξη Νοέμβριος 2013
Ανταρκτική Η παγωμένη ήπειρος!!!.
Η ΑΡΚΟΥΔΑ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δυο είδη αρκούδων που είναι υπό εξαφάνιση. Aυτά είναι:Η πολική αρκούδα και η καφέ αρκούδα.
 Οι χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα – Με διάφορους κανονισμούς δόθηκε τέλος στις περισσότερες απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στους ποταμούς και στην.
Το νερό συστήνεται Επιλογή φωτογραφιών και ανάγνωση κειμένου
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Το Λαμπραντόρ είναι η ράτσα σκύλων που κατέχη την πρώτη θέση κατοικίδιων ζωων και αυτό γιατί το Λαμπραντόρ είναι το απόλυτο οικογενειακό σκυλί. Η έλλειψη.
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Το φιλμ "Oceans" είναι μια νέα υπερπαραγωγή, στην οποία φιλμογραφήθηκαν πάνω από 100 είδη του υποβρύχιου κόσμου, μερικά από αυτά για πρώτη φορά. Τα γυρίσματα.
ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Χατζηιερεμία Μαρία Κλωστοϋφαντουργός Τμήμα Α’
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ.
Άσπρο Λιοντάρι Υπό εξαφάνιση.
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑ
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
Λευκή Τίγρης.
Ο όρος ήπειρος αναφέρεται στις μεγάλες περιοχές ξηράς που περιστοιχίζονται από ωκεανούς, στις οποίες διαιρείται γεωγραφικά ένας πλανήτης όπως η Γη.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
Το ομορφότερο αιλουροειδές!!!!!♥♥
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.
ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ !!! Έχει χρώμα μπλε σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρύγχος του, που σχηματίζει ένα πραγματικό ράμφος.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
OΡΚΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΟΥ.
ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΝΑ.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥΛΟΥΜΗ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΕΛΕΝΗ ΜΗΛΙΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ.
ΤΑΞΗ HEMIPTERA ΥΠΟΤΑΞΗ HOMOPTERA. Ο ΙΚΟΓΕΝΕΙΑ DIASPIDIDAE Aonidiella aurantii κόκκινη ψώρα των εσπεριδοειδών.
Σε αυτή την τάξη των εντόμων ανήκουν πάνω από είδη σε όλο τον κόσμο. Ολομετάβολα έντομα Δύο ζεύγη φτερών καλυμμένα με πολύχρωμα λέπια Διαθέτουν.
Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!.
Ζώα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
COLEOPTERA.
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤ1.
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Τα Πάντα Για Τα Πάντα Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από ως μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ

ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Η φάλαινα Όρκα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες φάλαινες! Είναι πολύ επικίνδυνες!!! Είναι γνώστη και ως δολοφόνος και μαύρο ψάρι.

ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Είναι οδοντοφόρα φάλαινα και συνήθως τις βρίσκουμε σε ωκεανούς της Αρκτικής και της Ανταρκτικής.

ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Συνήθως τρέφονται με απλά ψάρια, ενώ κάποιες άλλες τρέφονται με θαλάσσιους λέοντες, φώκιες, τρέφονται ακόμα και με μεγάλους καρχαρίες.

ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Οι Όρκες είναι κοινωνικές. Κάποιοι πληθυσμοί αποτελούνται από οικογένειες βασιζόμενες στη γραμμή αίματος της μητέρας οι οποίες είναι σταθερότερες από τις αντίστοιχες κάθε άλλου ζωικού είδους.

ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Η φάλαινα όρκα μπορεί να γίνει άγρια μα όχι με τον άνθρωπο. Αν και έχουν καταγραφεί βίντεο που επιτίθενται σε διάφορους ανθρώπους ή ακόμα και εκπαιδευτές.

ΦΑΛΑΙΝΑ ΟΡΚΑ Οι όρκες έχουν σημαντική θέση στις παραδόσεις ιθαγενών, με δοξασίες που ποικίλουν: κάποιοι τις θωρούν ως τις ψυχές των ανθρώπων ενώ άλλοι ως ανελέητους δολοφόνους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Η φάλαινα όρκα έχει μαύρη πλάτη άσπρο στέρνο και πλευρές και μια λευκή περιοχή πάνω και πίσω από το μάτι.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Τα νεογνά γεννιούνται και είναι κάπως κιτρινωπά έως ότου γίνει λευκή. Οι έχουν βαθύ και στιβαρό σώμα και ραχιαίο πτερύγιο ύψους μέχρι 2 μ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Πίσω από το πτερύγιο, έχουν μια κηλίδα-σέλα κατά μήκος της πλάτης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Στις όρκες τις Ανταρκτικής η απόχρωση της πλάτης κυμαίνεται από ανοιχτό γκρί μέχρι σχεδόν λευκό.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Οι ενήλικες όρκες είναι ευδιάκριτες και σπανίως συγχέονται με οποιοδήποτε άλλο πλάσμα. Αντίθετα οι νεαρές όρκες όταν βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον παρατηρητή μπορεί να θεωρηθούν λαθεμένα ως γράμπος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Η όρκα είναι το μεγαλύτερο σωζόμενο μέλος της οικογένειας δελφινιών. Το αρσενικό συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 6 μ. και 8 μ. και ζυγίζει πάνω από 6 τόνους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΚΑΣ Τα θηλυκά είναι μικρότερα και το μήκος τους μπορεί να είναι από 5μ εώς 7μ ενώ ζυγίζουν 3-4 τόνους. Η μεγαλύτερη αρσενική Όρκα που καταγράφηκε είχε 9,8 μ και ζύγιζε 10 τόνους ενώ η μεγαλύτερη θηλυκή είχε 8,5 μέτρα και ζύγιζε 7,5 τόνους.