Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

Ελληνική κουζίνα: «Μια ιστορία που ταξιδεύει για 4
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
Πυραμίδα των τροφών.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Διατροφή και Υγεία.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Δημητριακά.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
4η ομάδα Ιωάννα , Άννα , Κωνσταντίνος ,Τάσος
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Ελληνική- παραδοσιακή κουζίνα.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
PROJECT Β2 ΔΙΑΤΡΟΦIKEΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Καθηγητές Ματσέλης Στράτος Σiμάκη Ανθή ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
Σαλατες - Salads.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου
Η ελιά.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
1o Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ’2.
Είδη για menu d hote Βραστό bouillir Φρικασέ fricassees Ψητό φούρνου rotir Σχάρας griller Σοτέ sauter Μπραιζέ braiser Πουαλέ poeler Τηγανητό frire Ποσέ.
Οι Ιταλοί δίνουν μεγάλη σημασία στη φάτνη και περίτεχνες φάτνες στήνονται παντού με όλους τους πρωταγωνιστές της γέννησης, φτιαγμένους με φροντίδα.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Σάντουιτς.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Γαστρονομικός Τουρισμός
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Training Methods of Programming - Informatics with the use of Games
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα Ιταλικά Ορεκτικά Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα

Ιταλική Κουζίνα ›Η ιταλική κουζίνα είναι μια από τις πλουσιότερες και πιο δημοφιλείς του κόσμου. Η δομή της ιταλικής κουζίνας είναι η εξής: Ι. Antipasto: καυτά ή κρύα ορεκτικά (π.χ. prosciutto e mellone) ΙΙ. Primo: αποτελείται συνήθως από ένα καυτό πιάτο όπως τα ζυμαρικά (π.χ. risotto, gnocchi, polenta ή σούπα). Υπάρχουν συνήθως πολλές χορτοφαγικές επιλογές. ΙΙΙ. Secondo: κύριο πιάτο περιέχει συνήθως ή κρέας (τα ζυμαρικά δεν είναι ποτέ η κύρια πορεία ενός γεύματος). Παραδοσιακά το μοσχαρίσιο κρέας είναι το ευρύτατα χρησιμοποιημένο κρέας.

Ιταλική Κουζίνα ΙV. Contorno: δεύτερο πιάτο μπορεί να αποτελείται από μια σαλάτα ή λαχανικά. Παραδοσιακές επιλογές χαρακτηρίζουν τη σαλάτα μετά από την κύρια σειρά πιάτων. V. Dolce: επιδόρπιο (π.χ. tiramisu) VI.Caffe: καφές (π.χ. espresso, cappuccino) VII.Χωνευτικό που αποτελείται από τα ποτά ηδύποτα (π.χ. grappa, amaro,limoncello) μερικές φορές λέγεται ammazzacaffe (δολοφόνος καφές).

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ Arancini: Τα arancini είναι γεμιστές ρυζοκροκέττες. Η τραγανή και ξεροψημένη κρούστα τους κρύβει ένα σπυρωτό, κατακίτρινο ρύζι με καρδιά από νόστιμο ραγό. Είναι ευμεγέθη (8-10cm) και το σχήμα τους είναι σαν αχλάδι (συνηθίζεται στην ανατολική Σικελία). Caponata: Είναι μια νοστιμότατη σαλάτα που συνοδεύει ψητό κρέας ή ψαρι και δένει απίθανα με τα ζυμαρικά. Συναντάται σε κάθε κουζίνα της μεσογείου όμως η γλυκόξυνη γεύση της ντομάτας με τη μελιτζάνα ανηκει στην Σικελία. Αρχικά ήταν κυρίως πιατο όμως στη συνέχεια έγινε ένα ορεκτικό πιάτο. Cazzilli: Οι cazzilli είναι κροκέτες πατάτας. Λουκουμάδες τηγανισμένοι σε αλεύρι ρεβιθιού.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ Μπαγκέτα Napolitana: γεμισμένη με ιταλική μπριζόλα και με τυρί gorgonzola. Zucchine alla scapece: τηγανιτά κολοκυθάκια σε φέτες “ντυμένες” με ξύδι και φρέσκο ​​δυόσμο. Melanzane a funghetti: μελιτζάνες τηγανιτές, σε δύο εκδόσεις: ραβδοειδές σχήμα και τηγανητά, στη συνέχεια “ντυμένες” με σάλτσα, τοματίνια, ή τηγανισμένα σε κυβικό σχήμα, χωρίς ντομάτα. Peperoni in padella: κομμένο σε φέτες πιπεριές, τηγανισμένο με μαύρες ελιές Gaeta και κάπαρη.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ Peperoncini verdi fritti: τοπικές μικρές μη - πικάντικες πράσινες πιπεριές , “ντυμένες” με σάλτσα ιταλικής ντομάτας. Friarielli:τοπικά φύλλα λαχανικών, τηγανισμένες με λάδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Συχνά το ορεκτικό αυτό συνοδεύεται από τηγανητά λουκάνικα και cervellatine, οι οποίες μερικές φορές συνοδεύονται και από τηγανιτές πατάτες, συνήθως ως κομμένοι μικροί κύβοι.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Crostini con le alici: πρόκειται για ψωμί, πάνω στο οποίο έχει αλειφθεί μοτσαρέλα, μαζί με βούτυρο και γαύρο. Panzerotti Romani: είναι τυροπιτάκια με γέμιση από μοτσαρέλα και ζαμπόν. Capitone alla Romana: πρόκειται για χέλι λακαρισμένο με Kotaro Noda. Alici marinate: πρόκειται για μαριναρισμένο γαύρο.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Fave e pecorino: πρόκειται για φάβα και το ιταλικό τυρί pecorino. Filetti di baccalà: πρόκειται για φιλέτο βακαλάου. Fiori di zucca fritti: πρόκειται για τηγανιτά κολοκυθάκια. La bruschetta: πρόκειται για ψωμί με ντομάτα, μοτσαρέλα και ελιές. Supplì alla romana: πρόκειται για μπάρες από ριζότο γεμισμένες με μοτσαρέλα.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΠΑΡΜΑ Prosciutto: πρόκειται για ένα αλλαντικό που χρησιμοποιείται συχνά στην πίτσα, τα ζυμαρικά ή και σε συνδυασμό με πεπόνι (prosciutto e melone) ή κριτσίνια κλπ.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ Pesto alla Genovese: πρόκειται για πέστο με κουκουνάρι ή καρύδια και βασιλικό. Focaccia: είναι ένα ιταλικό ψωμί, παρόμοιο σε στυλ και υφή με ζύμη πίτσας. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές παραλλαγές της συνταγής αυτής.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ Crostino: είναι μεζές με συκωτάκια κοτόπουλου και τυριά, τα οποία λιώνουν και μπορούμε να τα απλώσουμε πάνω σε φέτες ψωμιού.

ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ Κριτσίνια: είναι ελαφριά,τραγανά και με χαμηλά λιπαρά, τα οποία συνοδεύονται συνήθως από prosciutto.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Wikipedia Εικόνες: Google