4/19/20151 Είναι δυνατό για τους ανθρώπους να μοιραστούν τις παραλίες και τους ωκεανούς με τις χελώνες της θάλασσας. Η μοίρα τους εξαρτάται από όλους.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
Advertisements

ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Καρέτα-καρέτα.
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Προστατευόμενα ζώα του τόπου μας
Θαλάσσια και λιμναία τέρατα μυθικά ή
Do you know who I am? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ; I’m somebody you live with every day.. Είμαι κάποια με την ποία ζεις μαζί… κάθε μέρα..
Σε λίγο θα μπείτε στον κόσμο μιας μαγείας.. After a moment you will enter the world of magic...
Η θάλασσα με τα ψάρια της
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
Άγρια Πανίδα της Κύπρου.
ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ : ΑΝΝΥ, ΕΛΕΝΑ, ΚΩΝ / ΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΞΗ Ε ’1.
ΓΙΆΝΝΗΣ ΒΑΡΉΣ Ε2’ 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2
Ασκήσεις φακών. FF Μικρή λάμπα η ακτίνα από τη λάμπα δεν περνά από την κυρία εστία, όμως περνά η προέκταση της Είδωλο λάμπας (φανταστικό)
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ
ΑΡΧΕΛΩΝ Χρήστος Χαραλαμπίδης Σπύρος Ατματζίδης Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη- κερδοσκοπικό.
Activities about sea.. Δραστηριότητες για τη θάλασσα..
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ.
Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.
Το μυστηριώδες ΚΟΜΙΚ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Μίκα Σβύνου Πεχυνάκης Νίκος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κωνσταντίνα Φωταρά.
Lesson 3b: More basic words JSIS E 111: Elementary Modern Greek Sample of modern Greek alphabet, M. Adiputra,
« Φεγγαράκι μου λαμπρό» Twinkle twinkle little star Ternary form Α Β Α.
Ομάδα Διαμεσολάβησης Συνομηλίκων 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.
Διαχείριση Διαδικτυακής Φήμης! Do the Online Reputation Check! «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015» Ε. Κοντοπίδη, ΠΕ19.
Μαρία Η. Χαϊτίδου – Άννα Σπύρτου. Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου (ΠΓΠ): μια γνώση αποκλειστική των εκπαιδευτικών Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου (ΠΓΠ):
Προσέλκυση, δέσμευση και ανάπτυξη ικανοτήτων των Εθελοντών
Do you know who I am? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ;.
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Μαρία Η. Χαϊτίδου – Άννα Σπύρτου
Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
Φωτορυπανση ΜΑΘΗΜΑ: Project b’ γ.ε.λ.
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Δεν επιτρέπεται να ρίχνουμε σκουπίδια στις ακτές
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!.
Όνομα: Χρίστος Νικολάου Τάξη: Ε’
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Σε λίγο θα μπείτε στον κόσμο μιας μαγείας
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Ο Ιππόκαμπος Ο Ιππόκαμπος είναι ψάρι που βρίσκεται στις βόρειες θάλασσες και στην Μεσόγειο.
Ονοματεπώνυμο: Σαλβαρίδης Γεώργιος Ημερομηνία: 20/09/2017
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκη Τάξη Ε
Η φίλη μας η θάλασσα
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
We can manipulate simple equations:
Υποδειγματικές περιπτώσεις διαχείρισης απειλουμένων ειδών
Χριστόφορος και Βαγγέλης
Όταν το χαρτονάκι είναι κοντά στο βιβλίο, βλέπω τα γράμματα μεγαλύτερα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

4/19/20151 Είναι δυνατό για τους ανθρώπους να μοιραστούν τις παραλίες και τους ωκεανούς με τις χελώνες της θάλασσας. Η μοίρα τους εξαρτάται από όλους μας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πρέπει οι ίδιοι να μοιραστούν την ευθύνη για να είναι οι παραλίες μας φιλικές στις χελώνες -!

4/19/20152 What is a loggerhead sea turtle? Ο αφθονότερος όλων των θαλασσίων χελωνών, αυτό το όμορφο π λάσματα φθάνει σε 4 5 π όδια στο μήκος και ζυγίζει μέχρι λίβρες. Οι Loggerheads είναι καφεκόκκινοι π ίσω και π ορτοκαλής και κίτρινος α π ό κάτω. Α π οκτούν συχνά τις λαβίδες και την ανά π τυξη φυκιών στα κοχύλια τους.

4/19/20153 Did you know… Οι Loggerheads είναι αερόβια ερπετά, το επιστημονικό όνομά τους είναι Caretta. Περνούν το 90% της ζωής τους στο νερό. Το κοινό όνομα αναφέρεται στο μεγάλο κεφάλι της χελώνας. Οι Loggerheads είναι οι πιό κοινές χελώνες θάλασσας στη Φλώριδα. Τα τρόφιμά τους αποτελούνται από τα μαλάκια, τα καβούρια και τα ζώα που βρίσκονται σε σκόπελους και βράχους

4/19/20154 Why are Loggerheads endangered? Από το 1983 ο πληθυσμός της χελώνας Loggerhead έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50%, κάνοντας το ένα απειλούμενο υπό εξαφάνιση είδος. Ο π ληθυσμός τους έχει μειωθεί λόγω της ανά π τυξης των ακτών και της διαταραχής των π αραλιών α π ό ανθρώ π ινες δραστηριότητες ό π ως ο καθαρισμός, η οδήγηση, και ο τεχνητός φωτισμός, συλλογή των αυγών, καταστρε π τικές π ρακτικές αλιείας, ρύ π ανση και η α π όρριψη των α π ορριμμάτων στον ωκεανό.

4/19/20155 How can you help the Loggerheads? Σιγουρευτείτε ότι δεν αφήνετε τα απορρίμματα στην παραλία, εάν βλέπετε οποιαδήποτε απορρίμματα απομάκρυνε ’τα. Μπερδεύουν μερικές φορές τα απορρίμματα με τα τρόφιμα. Κρατήστε το φωτισμό κλεισμένο κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης και εκκόλαψης των αυγών. Αυτή η εποχή επεκτείνεται από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου ιδανικά. Ο φωτισμός πρέπει να παραμείνει μακριά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι πηγές φωτός που παραμένουν επάνω τους έχουν επιπτώσεις ακόμα για το ένα τρίτο των μικρών που προκύπτει από τις φωλιές σε μια δεδομένη νύχτα.

4/19/20156 What makes loggerheads so special? Ο loggerhead είναι π ιθανά η μεγαλύτερη σκληρή - ξεφλουδισμένη χελώνα. Α π οτελούν π ερί π ου το 90% του π ληθυσμού χελωνών θερινής θάλασσας. Κολυμ π ούν με " το π έταγμα " με τα βατραχο π έδιλά τους ενώ οι π ερισσότερες άλλες χελώνες " κω π ηλατούν " με τα π όδια τους. Μ π ορούν να γεννήσουν μέχρι 100 αυγά σε κάθε φωλιά.

4/19/20157 What should you do if you see a loggerhead nesting? Μην πάτε επίσης κοντά στη χελώνα. Μην πετάξετε φακό ή οποιοδήποτε άλλο φως στα μάτια της χελώνας Μην πιάσετε τα αυγά ή μην βάλετε οποιαδήποτε ξένα αντικείμενα στη φωλιά. Μπορείτε να εισαγάγετε βακτηρίδια ή να τραυματίσετε τα αυγά.

4/19/20158 A loggerhead goes for a swim!

4/19/20159 Loggerhead Hatchlings!

10 Successful Loggerhead Release!

4/19/ The End!!!