Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου
Χελωνα Καρέτα- Καρέτα Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου

2 Ο σημαντικότερος τόπος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας είναι η Ζάκυνθος, όπου βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι χελώνες επισκέπτονται και τις αμμώδεις παραλίες της δυτικής Κέρκυρας, που έχουν εντοπιστεί αρκετές φωλιές.

3 Χαρακτηριστικά Ερπετό που έχει προσαρμοστεί βιολογικά στο θαλάσσιο περιβάλλον Διαθέτει πνεύμονες Tο δέρμα της καλύπτεται από φολίδες, ενώ το καβούκι της αποτελείται από κεράτινες πλάκες Τα θηλυκά γεννάνε τους καλοκαιρινούς μήνες βγαίνοντας δύο ως τέσσερις φορές στην παραλία αργά το βράδυ. Ανήκει στην οικογένεια των χελωνιίδων

4 Οι χελώνες ζουν περίπου 100 χρόνια και ενηλικιώνονται μετά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους

5 Κίνδυνοι-Απειλές Ηοικολογική υποβάθμιση των οικοσυστημάτων που τη φιλοξενούν όπως: η οικιστική και τουριστική ανάπτυξη των παραλιών ωοτοκίας Ο τεχνητός φωτισμός που αποπροσανατολίζει τα μικρά Η διάβρωση των παραλιών Η κλιματική αλλαγή που απειλεί τα παραθαλάσσια οικοσυστήματά και τις παραλίες ωοτοκίας. Η παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία, Οι τραυματισμοί από ταχύπλοα Η ηθελημένη θανάτωση από ορισμένους ψαράδες αποτελούν κάποιους επιπλέον ανθρωπογενείς κινδύνους.

6 Σκουπίδια Ιδιαίτερα σημαντική απειλή είναι και τα σκουπίδια στη θάλασσα. Ειδικότερα, οι πλαστικές σακούλες που υποβαθμίζουν το θαλάσσιο οικοσύστημα, μοιάζουν με τσούχτρες και μπορούν να ξεγελάσουν τις χελώνες, οι οποίες και τις τρώνε και ως συνέπεια προκαλείται ο θάνατος τους.

7 Οργανώσεις για την προστασία της καρέτας-καρέτας
ΑΡΧΕΛΩΝ Iδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο. Μελετά και προστατεύει τις θαλάσσιες χελώνες και τους βιότοπους τους Διαχειρίζεται παράκτια οικοσυστήματα στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας

8 WWF Στόχος του WWF Ελλάς είναι να εξασφαλίσει τη διατήρηση της οικολογικής αξίας της περιοχής και να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να παραμείνουν ως «η μόνη παραλία που να ανήκει αποκλειστικά στις χελώνες».

9 Video

10 Βιβλιογραφία

11 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google