Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προσέλκυση, δέσμευση και ανάπτυξη ικανοτήτων των Εθελοντών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προσέλκυση, δέσμευση και ανάπτυξη ικανοτήτων των Εθελοντών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προσέλκυση, δέσμευση και ανάπτυξη ικανοτήτων των Εθελοντών
34 χρόνια ποιότητα στον εθελοντισμό από τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ Παρουσίαση για τη Διημερίδα του Σ.Ε.Π. για τον Εθελοντισμό, Απριλίου 2017 «Ανιχνεύοντας το μονοπάτι του Εθελοντισμού» Από τον Θεόδωρο Μπένο-Πάλμερ, διευθυντή ΑΡΧΕΛΩΝ

2 Σκοπός Εμβέλεια Δράση www.archelon.gr
α) Η με κάθε νόμιμο μέσο προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους ιδιαίτερα των περιοχών αναπαραγωγής, διαχείμασης και μετανάστευσής τους στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, β) η επιστημονική μελέτη και διαχείριση των πληθυσμών θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της που αποβλέπει στην αποτελεσματικότερη προστασίας της, γ) η προώθηση της δημιουργίας και η διαχείριση προστατευόμενων περιοχών για θαλάσσιες χελώνες σε παράκτια και θαλάσσια οικοσυστήματα, δ) η σχετική ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων, των εμπλεκόμενων κοινωνικών ομάδων και του κοινού, ε) η γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος με αφορμή τη θαλάσσια χελώνα. Σκοπός Πανελλήνια εμβέλεια δραστηριοποίησης, με έμφαση κυρίως στις περιοχές Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου Πελάγους, Πελοποννήσου και Κρήτης. Συγκεκριμένα: Μεσολόγγι Αμβρακικός Ζάκυνθος Κοτύχι Κυπαρισσία Λακωνικός Κορώνη Ρωμανός Κεφαλλονιά Ρέθυμνο Χανιά Μεσσαρά Εμβέλεια Η επί 34 χρόνια μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, η διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Caretta caretta στη χώρα μας, η περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών και η ολοκληρωμένη, συνεχής και εντατική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού κάθε ηλικίας στις παράκτιες περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Δράση

3 Ο Εθελοντισμός δεν είναι μόνο η κοινωνική προσφορά σε ώρα κρίσης, ούτε περιορίζεται στις παραδοσιακές προσπάθειες βοήθειας στους φτωχούς ή ανακούφισης των λιγότερο ευνοημένων ατόμων ή ομάδων μιας κοινωνίας. Ο Εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής και παρέμβασης των πολιτών, με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Ο Εθελοντισμός αφορά πράξεις και όχι λόγια.

4 Το 2016 σε αριθμούς: Οργανώσαμε 820 Εθελοντές που προσέφεραν εργο-ημέρες. Κατέγραψαν φωλιές. Προστάτεψαν φωλιές. χελωνάκια έφτασαν στη θάλασσα με την βοήθειά τους. Περιέθαλψαν 90 από τις 600 χελώνες που εκθαλασσώθηκαν. Ενημέρωσαν χρήστες παραλιών. Ξενάγησαν επισκέπτες στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα. Εκπαίδευσαν μαθητές. Τροφοδότησαν το άτομα (40,82% Έλληνες).

5 Εθελοντισμός: Συνεργασία Προσφορά Διαφορετικότητα Φιλία Πολυπολιτισμικότητα Αλληλεγγύη Πέρα από το αξιακό κομμάτι του Εθελοντισμού, που ενστερνιζόμαστε..

6 Προσέλκυση Εθελοντών απ’ όλο τον κόσμο
Προσέλκυση Εθελοντών απ’ όλο τον κόσμο Oι χώρες που αποτελούν την κατηγορία Λοιποί 21% είναι από: Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καμερούν, Καναδάς, Καύκασος, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εκουαδόρ, Εσθονία, Ουγγαρία, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κορέα, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Α. Μαυρίκιος, Μέξικο, Ν. Ζηλανδία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Ν. Αφρική, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Συρία, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, Αραβικά Εμιράτα .

7 Εθελοντισμός Καλλιέργεια ικανοτήτων Καλλιέργεια δεξιοτήτων Επαγγελματική εξειδίκευση Επαγγελματική ανάδειξη Ακαδημαϊκά επιτεύγματα Είναι φανερό ότι τα οφέλη του Εθελοντισμού συνδέονται με οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά πεδία….

8 Εθελοντισμός: Εφαλτήριο επαγγελματικής ανάδειξης και προϋπηρεσίας : 88 internships (πρακτικές εργασίες) από 38 Πανεπιστήμια. Είναι φανερό ότι τα οφέλη του Εθελοντισμού συνδέονται με οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά πεδία….

9 Εθελοντισμός: Για συνεχή παραγωγή περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών ωφελειών για τους τουρίστες, για την τοπική κοινότητα και τους ίδιους τους Εθελοντές Είναι φανερό ότι τα οφέλη του Εθελοντισμού συνδέονται με οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά πεδία….

10 Για διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς
Εθελοντισμός: Για διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς

11 Συνεργασία με άλλες Οργανώσεις
Εθελοντισμός Συνεργασία με άλλες Οργανώσεις

12 START WHERE YOU ARE. USE WHAT YOU HAVE. DO WHAT YOU CAN.
ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ. Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ


Κατέβασμα ppt "Προσέλκυση, δέσμευση και ανάπτυξη ικανοτήτων των Εθελοντών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google