ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΑΣ 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γραμματική.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δίκτυα υπολογιστών.
Advertisements

Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Αντώνης Λυμπέρης Τομέας Δικτυακών Υπηρεσιών Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών -ΙΤΥ.
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Σύνδεση δυο υπολογιστών σε δίκτυο ή προς τον έξω κόσμο (internet)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Ίδρυμα Ευγενίδη, Καφενείο της επιστήμης, Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών Παιδαγωγική αξιοποίηση Τ. Α. Μικρόπουλος.
Β΄ Γυμνασίου Σκαβάντζου Λία, ΠΕ19
Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Ν. Δημητριάδης/ STRATIS ΕΠΕ 1 13 Μαϊου Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 1 10 Μαϊου Αμφιλοχία «Αξιοποίηση της.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
ΕΑΙΤΥ Πάτρα, Νοέμβριος 2007 Διαδικασίες Υποστήριξης Υποδομών ΤΠΕ Σχολείων και Χρηστών ΠΣΔ.
ΔΙΚΤΥΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χ. Μπούρας Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πατρών Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών.
- Ημερίδα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση», 24 Νοεμβρίου IΣΤΟΣ Ένα λειτουργικό πρότυπο για την αξιόπιστη προσφορά πολιτιστικού και εκπαιδευτικού.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών “One Laptop Per Child “ Επιτροπή πρωτοβουλίας για την ελληνοποίηση του.
Η ευρυζωνικότητα στην υπηρεσία της εκπαίδευσης στις απομακρυσμένες περιοχές Εργαστηριακή συνεδρία χρηστών δορυφορικής ευρυζωνικότητας Ελληνογερμανική Αγωγή,
Η διδασκαλία των δικτύων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση εικονικού περιβάλλοντος μάθησης Θ. Ζευγίτης Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής.
3ος Τομέας: Τηλεπικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Τεχνολογίες Τηλε-Εκπαίδευσης και Εφαρμογές
Κατάρτιση Στελεχών ΟΤΑ σε θέματα ΤΠΕ: Ηλεκτρονική Μάθηση Λάζαρος Μεράκος Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
TA ΓΣΠ στην Υπηρεσία του Πολίτη (Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση) Παρασκευή 10 Ιουνίου 2005 Περιφερειακές Δράσεις ΓΣΠ στην Κοινωνία.
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
“Καλλιέργεια δεξιοτήτων προσέγγισης αγοράς εργασίας”
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
5o Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, Πειραιάς, 4-5 Οκτωβρίου 2008 «Υπηρεσία IP τηλεφωνίας του ΠΣΔ και συνεργατικά εργαλεία» Κισσανδράκης Γεώργιος Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εξέλιξη του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου – Νέες τεχνολογίες Οικονομίδης Κωστής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛIΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΗράκλειο Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη5 & 6 Μαϊου 2006 Ανάπτυξη.
Ο Μαθητικός Υπολογιστής των 100$
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Εργαστηριακή εργασία φοιτητών ΠΤΝ (μέρος εργασίας)
Τηλεπικοινωνίες, Διαδίκτυο και Ασύρματη Τεχνολογία.
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ schools.gr/content/index.php?lesson_id=1 &ep=67 schools.gr/content/index.php?lesson_id=1.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 4: Δίκτυα Υπολογιστών Λέξεις Κλειδιά: Δίκτυο υπολογιστών (Computer Network), πόροι δικτύου, τοπικό δίκτυο (LAN), δίκτυο ευρείας περιοχής.
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δίκτυα & Επικοινωνία Υπολογιστών
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Αχιλλέας Καμέας Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Ενημέρωση Μαθητών Για Τo Μάθημα Δίκτυα CISCO
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΑΣ 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γραμματική Τσαγκάνου, Γεώργιος Γιανόγλου Απόστολος Γεωργακόπουλος Βασίλειος Γαρδούνης

Βράβευση  Το έργο μας διακρίθηκε ανάμεσα στα πρώτα 10 έργα μεταξύ 130 έργων του προγράμματος Δαίδαλος του ΕΙΝ στη περιφέρεια της Αττικής το 2007 Πρόγραμμα «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» Εθνικό Ιδρυμα Νεότητος

Καινοτομίες έργου  η κατασκευή ζεύξης 2 σχολικών Εργαστηρίων: Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών σε τοπικό δίκτυο  η διασύνδεσή τους με το υψηλών ταχυτήτων Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθήνας (Athens Wireless Metropolitan Network). ( )

Στόχοι του έργου  για την ομάδα: συνεργασία και επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας των υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών με μαθητές άλλων ειδικοτήτων και ευρύτερα με μαθητές άλλων σχολείων που είναι χρήστες σε ένα ασύρματο μητροπολιτικό δίκτυο η βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης  για τη σχολική κοινότητα: η διεύρυνση των ενδιαφερόντων των μαθητών, η συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών γειτονικών Σχολικών μονάδων με κοινά ενδιαφέροντα σχετικά με την αξιοποίηση της πληροφορικής στη μαθησιακή διαδικασία  για την τοπική κοινότητα: προβολή του σχολείου στον εκπαιδευτικό τομέα, η σύνδεση σχολείου και κοινωνίας.

Εκπαιδευτική αξιοποίηση Με το έργο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές  να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα έργο, να πειραματιστούν, να ερευνήσουν και να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες της πληροφορικής που υπερβαίνουν το παραδοσιακό τρόπο μάθησης.  να συμμετέχουν σε διαδικασίες όπως είναι η ένταξη ενός χρήστη στη κοινότητα ενός ασύρματου δικτύου από την οποία μπορούν να αποκομίσουν πληροφοριακό και εκπαιδευτικό υλικό αλλά και να συνεισφέρουν το δικό τους υλικό.  να αξιοποιήσουν δημιουργικά γνώσεις που έχουν αποκομίσει από το σχολείο και να βιώσουν μία επαγγελματική εμπειρία.

Εργαστηριακή άσκηση  η μελέτη και η υλοποίηση του έργου θα δώσει στους μαθητές τη δυνατότητα συνεργασίας για τη παραγωγή ενός συλλογικού έργου και θα τους υποκινήσει να εμβαθύνουν στη τεχνολογία της ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης σε τοπικό δίκτυο. Επίσης θα επίσης δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επίσης σύγχρονες υπηρεσίες που παρέχει επίσης χρήστες του ένα ασύρματο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων επίσης τηλέφωνα Voip, Web cameras, audio & video streaming, on-line gaming, videoconference, file sharing.

Διάχυση εκπαιδευτικού υλικού  Μακροπρόθεσμα το έργο μπορεί να αποτελέσει μοντέλο για κατανόηση της ασύρματης επικοινωνίας. Επίσης μπορεί να υποβοηθήσει τη διακίνηση επιλεγμένου εκπαιδευτικού υλικού μεταξύ εργαστηρίων διαφόρων ειδικοτήτων στο σχολικό συγκρότημα αλλά και ευρύτερα μεταξύ σχολείων, αφού μπορεί να εκμεταλλευθεί επίσης υψηλές ταχύτητες του δικτύου.

Υλικό Ο τρόπος κατασκευής και λειτουργίας του έργου παρουσιάζεται σε έντυπη και DVD-ROM μορφή μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική πράξη:  ως παράδειγμα βιωματικής προσέγγισης στη γνώση σε εργαστηριακές ασκήσεις.  ως μέσο επίδειξης πολλαπλών εναλλακτικών τρόπων υλοποίησης ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης.  ως μέσο σύνδεσης και χρήσης κεραιών διαφόρων τύπων σε δίκτυο επικοινωνίας.  ως μέσο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τηλέφωνα VoiP μέσω διαδικτύου.  ως μέσο τηλεεκπαίδευσης

Λειτουργία του συστήματος

Τρόποι διασύνδεσης με το AWMN  1) Χρησιμοποιήσαμε ως server ένα PC με εσωτερική κάρτα δικτύου PCI με κατάλληλο chipset. Στον server εγκαταστήσαμε λειτουργικό σύστημα Linux. Πάνω στη κάρτα συνδέσαμε μέσω adaptor ειδικό καλώδιο που καταλήγει σε κεραία (panel) εμβέλειας 100 μέτρων. Η κεραία διασυνδέεται ασύρματα με γειτονικό κόμβο δικτύου του AWMN.  2) Χρησιμοποιήσαμε ως server ένα laptop με ασύρματη κάρτα wifi (συμβατότητα με τα πρότυπα b/g) που υποστηρίζει την σύνδεση εξωτερικής κεραίας με pigtail. Στο laptop εγκαταστήσαμε λειτουργικό σύστημα Linux και διασυνδέθηκε ασύρματα με γειτονικό κόμβο δικτύου του AWMN.  3) Χρησιμοποιήσαμε ασύρματο Accesspoint δηλαδή ειδική συσκευή που λειτουργεί στο πρωτόκολλο IEEE b και υποστηρίζει την σύνδεση εξωτερικής κεραίας. Η συσκευή με κατάλληλο λογισμικό μπορεί να μετατρέψει τον κόμβο μας από Κόμβο πελάτη σε Κόμβο δικτύου.IEEEκεραία