Information Technology Cell Phone Safety Presentations

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ψηφιακές και Αναλογικές Πηγές
Advertisements

Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα
Ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων
.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Σουτζούκη Αναστασία Τρούμπουλου Κέλλυ Τσιτσοπούλου Βασιλίνα
Μαθητές 5ου Γ/σιου Καλαμαριάς Εκπ/κος : Μπέκος Νικόλαος
Βλάπτουν τα κινητά τηλέφωνα; 1ο Μέρος: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και κινητά τηλέφωνα Καρακούλιας Άγγελος (Ομάδα 1) Υφαντή Ειρήνη (Ομάδα 2) Φωτόπουλος.
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας
Slide 1 Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών ENOTHTA 7 η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’) 1. ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  Εκτός από τις τερματικές.
Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ερωτήσεις Σχολικού Ποια είναι η σχέση μεταξύ εναλλασσόμενου ρεύματος και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων; Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί εναλλασσόμενο ρεύμα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.
ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες που δίνει το κινητό τηλέφωνο; ΤΩΝ: ΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑ ΘΑΝΟΥ ΘΩΔΟΥ.
«Στατιστική έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα»
«Στατιστική έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα»
Ένας φυσικός χρησιμοποιεί κυλινδρικό δοχείο με διαστάσεις ύψους 0,250 m και διαμέτρου 0,090 m για την αποθήκευση υγρού ηλίου σε θερμοκρασία 4,22 Κ. Στη.
ΥΠΟΘΕΜΑ: «ΕΙΔΗ ΟΘΟΝΩΝ».
Επιδράσεις Η/Μ ακτινοβολίας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ : ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος ΠΟΜΠΟΣ. Πομπός Όνομα : Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 27/9/ :02 (00) Τι είναι πομπός? Το σύστημα που χρησιμοποιείται.
VODAFONE WIND COSMOTE WHATS UP “CALL ΕΡΩΣ” Q.
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες
Ευάγγελος Δημητριάδης Δρ Φυσικός - Πληροφορικός
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
Ερευνητικές Εργασίες Α΄ Λυκείου Ιανουάριος 2012
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΧΘΡΟΣ ‘Η ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
Θέμα: «Κινητά Τηλέφωνα και Υγεία»
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
Επαγγελματική Έκθεση σε ΗΜ - Ακτινοβολία
Ακτινοβολία – Δείκτης SAR
KINHTO.
Κινητή τηλεφωνία.
Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας.
Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή; Τα αναβολικά στεροειδή είναι συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης. Στους άντρες, η τεστοστερόνη παράγεται από τους όρχεις.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας Ηλεκτρισμός Διαφάνειες και κείμενα από: P Davidovic: Physics in Biology and Medicine Χ. Τσέρτος (Πανεπ. Κύπρου)
Η ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα. Τι ονομάζουμε ακτινοβολία;  Η εκπομπή και διάδοση ενέργειας με ηλεκτρομαγνητικά κύματα (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία).
ΤΟ ΚΙΛΡΟΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 5 ΜΑΡΑ ΣΟΦΙΑ.
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Θερμότητα & Τρόποι μετάδοσης της Θερμότητας
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
Το κινητό τηλέφωνο και οι επιπτώσεις του.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας παντού και πάντα, στο σπίτι ή στο δρόμο, με τον ίδιο πάντα αριθμό τηλεφώνου και χωρίς περιορισμούς.
Είδη και κατηγορίες ακτινοβολίας
Δείκτης Χημικής Έκθεσης Dow
Ασύρματα μέσα μετάδοσης
Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ερευνητική Εργασία του 9ου ΕΠΑΛ Πάτρας
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Information Technology Cell Phone Safety Presentations
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β1
Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Information Technology Cell Phone Safety Presentations Saudi Aramco Information Technology Cell Phone Safety Presentations Prepared by: Waleed Al-Shemaimry

Επικοινωνιακή σύνδεση μεταξύ δύο κινητών Όταν ο Καλών αρχίσει την κλίση το ηλεκτρομαγνητικό σήμα εκπέμπεται από το δικό του κινητό, που λαμβάνεται από τον πλησιέστερο σταθμό βάσης “BS”. Μετά το σήμα εκπέμπεται από το BS στο κέντρο μεταγωγής “SC” όπου ελέγχεται η πιστοποίηση Καλούντος και Λήπτη. Κατόπιν το SC θα μεταφέρει το σήμα στον πλησιέστερο στον Λήπτη BS. Μετά ο BS εκπέμπει το ηλεκτρομαγνητικό σήμα που πρέπει να λάβει το κινητό του Λήπτη. Τελικά ο Λήπτης ανοίγει τη γραμμή αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των δύο ατόμων. Καλών (1) Λήπτης (2) Κέντρο Μεταγωγής Σταθμός Βάσης (2) Σταθμός Βάσης (1)

Πως εκπέμπεται η ακτινοβολία από το κινητό? Η ακτινοβολία του κινητού εκπέμπεται από την κεραία του προς όλες τις κατευθύνσεις Το πλείστο της ενέργειας χάνεται στο χώρο Μέρος της ενέργειας λαμβάνεται από το Σταθμό Βάσης Μέρος της ενέργειας προσπίπτει στο ανθρώπινο κεφάλι Υποσταθμός Energy incident on head Ενέργεια ληφθείσα από τον Σταθμό Βάσης Ενέργεια χαμένη σε άλλες κατευθύνσεις Energy incident on head Energy received by base station

Ηλεκτρομαγνητικό σήμα μεταφέρεται από την κεραία του κινητού Σημείωση: Η αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή μικροκυμάτων.

Μέγιστη Ισχύς Μεταφοράς Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών καθορίζει τον Ειδικό Ρυθμό Απορρόφησης "SAR", πρότυπο το οποίο είναι αποδεκτό για την ακτινοβολία ενέργειας από τα κινητά τηλέφωνα και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1,6 W/kg. Όσο χαμηλότερος είναι ο SAR τόσο καλύτερο το τηλέφωνο, από ενδεχόμενο κίνδυνο για την υγεία. Υπάρχουν 3 τρόποι να βρείτε το SAR Από το manual του κινητού σας. Επισκεφτείτε το παρακάτω web site και επιλέξτε το μοντέλο του κινητού σας http://www.mmfai.info/public/sar.cfm Μπείτε στο Federal Communications Commission website και γράψτε το FCC ID Number του κινητού σας στο FCC ID http://www.fcc.gov/oet/ea/fccid/

Θερμική Επίδραση των Κινητών Ανέβασμα Θερμοκρασίας Εγκεφάλου

Μετά από 15 λεπτά χρήσης κινητού Θερμική Επίδραση Η θερμότητα που παράγεται στο πρόσωπο μετά από 15 λεπτά χρήσης του κινητού τηλεφώνου, που οφείλεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του Πριν τη χρήση κινητού Μετά από 15 λεπτά χρήσης κινητού

Μπορούν τα κινητά να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο

Πέρασμα ακτινοβολίας στον εγκέφαλο ενός ενήλικα, δεκάχρονου και πεντάχρονου 5 ετών 10 ετών ενήλικας 75% 50% 25% Όταν η ακτινοβολία χτυπά το κεφάλι, διαπερνά το κρανίο. Οι παραπάνω εικόνες είναι το αποτέλεσμα ενός πειράματος και δείχνουν πώς η ακτινοβολία διαπερνά το κρανίο ενός ενήλικα (25%), 10 ετών (50%) και 5 ετών (75%). Όσο μικρότερο είναι το παιδί τόσο βαθύτερη η διείσδυση, που οφείλεται στο γεγονός κρανία τους είναι πιο λεπτά και οι εγκέφαλοί τους περιέχουν περισσότερα υγρά από ό, τι των ενηλίκων. Οι ραδιοσυχνότητες ταξιδεύουν μέσω των εγκεφάλων των παιδιών με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και ως εκ τούτου αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η επίδραση της ακτινοβολίας του κινητού στους ανθρώπους

Αϋπνία Αδιαθεσία Πονοκέφαλοι Χάσιμο μνήμης Βούισμα αυτιών Αρθρώπονοι

Σκεφτείτε το ακόλουθο όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας Δεν είναι μόνο η επιλογή του τηλεφώνου, αλλά και πώς το χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι σημαντικό όταν θέλετε να ελέγχετε την ποσότητα της ακτινοβολίας που εκτίθεστε. Θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ακτινοβολία και επομένως και τους κινδύνους για την υγεία.

Χρησιμοποιείτε το handsfree Όσο πιο μακριά από το σώμα σας είναι το τηλέφωνο, τόσο σε λιγότερη ακτινοβολία εκτίθεστε. Χρησιμοποιώντας ένα hands-free είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μειωθεί δραστικά το ποσό της ακτινοβολίας που εκτίθεστε, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο.

Κρατήστε το από το κάτω μέρος Καλύπτοντας μεγάλες περιοχές του τηλεφώνου με το χέρι σας, μειώνετε την ικανότητά του να στέλνει και να λαμβάνει σήματα. Το τηλέφωνο στη συνέχεια αυξάνει την ισχύ του και διαβιβάζει ισχυρότερη ακτινοβολία για να το αντισταθμίσει. Έτσι, κρατήστε το τηλέφωνο όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε χαμηλή ισχύ.

Πάρτε την καλύτερη θέση Μπορείτε να δείτε την ισχύ του σήματος λήψης στην οθόνη. Όταν η λήψη είναι καλή, το τηλέφωνο μειώνει την ισχύ και την ακτινοβολία. Εάν η λήψη είναι κακή, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μέγιστη ισχύ και ακτινοβολία.

Μην ομιλείτε πολύ και χρησιμοποιείτε το σταθερό τηλέφωνο αν γίνεται Μην ομιλείτε πολύ και χρησιμοποιείτε το σταθερό τηλέφωνο αν γίνεται Η ακτινοβολία που απορροφάτε σχετίζεται άμεσα με το χρόνο που περνάτε μιλώντας στο κινητό σας τηλέφωνο. Για μακρόχρονες κλήσεις είναι πιο ασφαλές "και φθηνότερο" να καλέσετε από ένα σταθερό τηλέφωνο.

Επικίνδυνες περιοχές χρήσης Μη χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου. Σταματήστε σε ασφαλές μέρος για να μιλήσετε. Μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο σε χώρους όπου υπάρχει πολύς ηλεκτρικός εξοπλισμός, όπως τα νοσοκομεία και τα αεροσκάφη. Μην κάνετε μπάνιο με το κινητό σας τηλέφωνο. Μην αφήνετε τα μικρά παιδιά μιλούν στο κινητό τηλέφωνό σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι πιο ευαίσθητα από τους ενήλικες.

Thank You Saudi Aramco