ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Μητρικός θηλασμός δικαίωμα κάθε νεογέννητου - χρέος κάθε μητέρας
Εκπαίδευση σε θέματα Υγείας: πώς την αντιλαμβάνονται τα παιδιά; σελίδα 77 ……Οι γονείς σε όλες τις χώρες δήλωσαν ότι σπάνια επιβάλλουν κανόνες σχετικά με.
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πρόσληψη και δαπάνη ενέργειας
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Ως παχύσαρκο χαρακτηρίζεται το άτομο που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του % από αυτό που θα έπρεπε.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
1ο ΓΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική εργασία
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
Γιώργος Αθανασόπουλος Κατερίνα Αθανασοπούλου
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
KINHTO.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Νουνού Calciplus Έξυπνη και καλοφτιαγμένη θεωρώ τη διαφήμιση του γιαουρτιού νουνού calciplus.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 5 ο ΓΕΛ Χαλανδρίου Εργασία Βιολογίας του μαθητή Κ. Ηλία.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Κατάρτιση διαιτολογίου
Το κινητό τηλέφωνο και οι επιπτώσεις του.
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τροφή και Τρόφιμα.
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Εργασία Οικιακής Οικονομίας
ΜΝΗΜΗ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή!!! ION αμυγδάλου

Η διαφήμιση αυτή αναφέρεται σε ένα αγόρι το οποίο πάει ταξίδι και αποχαιρετάει την οικογένειά του.Όταν η αδερφή του, του λέει να της στέλνει και κανένα μήνυμα, να μην την ξεχάσει αυτός την παρομοιάζει με την ΙΟΝ αμυγδάλου και της λέει...<<εσένα; αφού είσαι η ΙΟΝ αμυγδάλου μου...>>

Η επιθυμία για σοκολατένια γεύση είναι μια από τις απόλυτες, καθημερινές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, αφού από τα γλυκά, και κυρίως από τις σοκολάτες, ο οργανισμός μας τροφοδοτείται με ενέργεια που μας είναι απαραίτητη για να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε: να κινηθούμε, να κοιμηθούμε, να σηκώσουμε μια τσάντα, να λειτουργήσει η καρδιά μας ή ακόμη και να κλάψουμε. Θα μπορούσαμε βέβαια, για να εξασφαλίσουμε την ενέργειά μας, να φάμε δέκα σοκολάτες, να το ευχαριστηθούμε και να έχουμε ενέργεια για ένα μήνα! Αυτό όμως δε συμβαίνει, επειδή ο άνθρωπος δεν έχει την αποθηκευτική ικανότητα που έχουν άλλα ζώα, όπως για παράδειγμα οι πολικές αρκούδες. Αυτές μπορούν να καταναλώσουν μεγάλες μερίδες και μετά μπορούν να κοιμηθούν για αρκετούς μήνες (χειμερία νάρκη), χωρίς να έχουν την ανάγκη να φάνε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, να προσλαμβάνουμε ποσότητες θερμίδων, οι οποίες θα είναι ανάλογες και λίγο περισσότερες από αυτές που καταναλώνουμε βάσει των δραστηριοτήτων μας. Όταν προσλαμβάνουμε πολλές περισσότερες θερμίδες, αυτές αποθηκεύονται στο σώμα μας, κυρίως με τη μορφή λίπους. Εάν αυτό το λίπος ξεκινήσει να συσσωρεύεται από την παιδική ηλικία, τότε -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία- το παιδί θα γίνει παχύσαρκο.

Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να προσέχουμε τα τρόφιμα που έχουν «κρυμμένο λίπος» και περίσσιες θερμίδες, όπως είναι η σοκολάτα. Η ποσότητα που θα καταναλώσει ένα παιδί σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση θα πρέπει να βρίσκεται υπό την ευθύνη του γονιού. Τα παιδιά μέχρι και την ηλικία των 6 ετών δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Μάλιστα, επειδή οι ανάγκες του οργανισμού τους σε ενέργεια είναι αυξημένες, έχουν συνεχώς την επιθυμία να καταναλώνουν γλυκίσματα και ειδικά σοκολατοειδή. Γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, διότι οι υπερβολικές δόσεις σοκολάτας, λόγω… αγάπης, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παιδί τους.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις περισσότερες εταιρείες που διαθέτουν στην ελληνική αγορά σοκολατοειδή, τα προϊόντα τους δεν απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, γι’ αυτό και στα διαφημιστικά σποτ «πρωταγωνιστούν» ηθοποιοί άνω των 14 ετών, που έχουν γνώση και κριτική ικανότητα στην επιλογή και κατανάλωση των τροφίμων. Το πιο άμεσο απ’ όλα τα δεινά της υπερκατανάλωσης σοκολάτας είναι η τερηδόνα των δοντιών. Θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας μετά από κάθε κατανάλωση να πλένουν τα δόντια τους. Σε περιπτώσεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχουν την ευκαιρία να τα βουρτσίσουν, τότε θα πρέπει σίγουρα να γίνει αυτό το βράδυ ή και το μεσημέρι. Επίσης, οι υψηλές δόσεις σοκολάτας μπορούν να προκαλέσουν διέγερση στα παιδιά μικρής ηλικίας, λόγω της καφεΐνης που περιέχει, και να τα πιάσει τρέμουλο. Ο κίνδυνος της υπερλιπιδαιμίας, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού στην ενήλικη ζωή, είναι το αμέσως επόμενο χρονικά κακό που μπορεί να συμβεί στο παιδί σας. Η παχυσαρκία -εκτός από την αισθητική πλευρά του θέματος- μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει αρκετά είδη καρκίνου, αναπνευστικά, καρδιολογικά και αγγειακά προβλήματα. Γι' αυτό, μη διστάσετε να πείτε «μη» σε κάτι που αρέσει πολύ στο παιδί σας, ενώ γνωρίζετε ότι στο μέλλον θα του κάνει κακό στην υγεία του. Αρκεί να μην υπερβάλλετε και περάσετε στο άλλο άκρο…

Κάνει και καλό η σοκολάτα; Η σοκολάτα έχει περισσότερες από 380 γνωστές χημικές ουσίες που σχετίζονται με τη δράση τους στο νευρικό μας σύστημα. Συγκεκριμένα, προκαλεί την έκκριση της ουσίας δοπαμίνη κι έτσι κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της και λίγο αργότερα αισθανόμαστε μια ψυχική ανάταση, μια ευφορία. Έτσι εξηγείται σε πολύ μεγάλο βαθμό το αίσθημα χαράς μετά την πρόσληψη σοκολάτας. Παράλληλα, η σοκολάτα περιέχει και μια άλλη ουσία εξίσου υπεύθυνη για τη νευροδιεγερτική της δράση, την ανανδαμίδη, η οποία προκαλεί αίσθημα ευχαρίστησης. Επιπλέον, στη σοκολάτα υπάρχουν κι άλλες δύο ουσίες που έχει διαπιστωθεί πως σταματούν τη διάσπαση της φυσικής (ενδογενούς) ανανδαμίδης επιτείνοντας έτσι το απολαυστικό περιεχόμενο της σοκολάτας.

Τα συστατικά της σοκολάτας: Ζάχαρη, γάλα σκόνη, βούτυρο κακάο, μάζα κακάο, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη σόγιας, βανιλλίνη. Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών.

ΒΙΒΛΙΑΓΡΑΦΙΑ http://www.youtube.com/watch?v=SdllbXv4uEI http://archive.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=38464&lngChapterID=49808&lngItemID=61301