Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαίδευση σε θέματα Υγείας: πώς την αντιλαμβάνονται τα παιδιά; σελίδα 77 ……Οι γονείς σε όλες τις χώρες δήλωσαν ότι σπάνια επιβάλλουν κανόνες σχετικά με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαίδευση σε θέματα Υγείας: πώς την αντιλαμβάνονται τα παιδιά; σελίδα 77 ……Οι γονείς σε όλες τις χώρες δήλωσαν ότι σπάνια επιβάλλουν κανόνες σχετικά με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαίδευση σε θέματα Υγείας: πώς την αντιλαμβάνονται τα παιδιά; σελίδα 77 ……Οι γονείς σε όλες τις χώρες δήλωσαν ότι σπάνια επιβάλλουν κανόνες σχετικά με τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα των παιδιών τους……

2 σελίδα 77 ….Η επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των παιδιών τους όσον αφορά στην εποπτεία των κανόνων υπάρχει μόνο σε περιορισμένο βαθμό……… ……Επιπλέον, τα περισσότερα παιδιά δήλωσαν ότι δεν περίμεναν οποιεσδήποτε συνέπειες από τη μη υπακοή των κανόνων αυτών……

3 3 Family lifestyle • Percentage of parents spending much time with their families at the weekend ThinnessNormal weightOverweightObese N%N%N%N% 63678,0467575,3100671,463168,6 %  Percentage of parents reporting “quite boring weekends“ ThinnessNormal weightOverweightObese N%N%N%N% 6364,946759,3100616,063117,3 %

4 Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρήσουν οι Tweens ένα υγιές βάρος ; σελίδα 84 ….. παιδιά κάτω των δέκα χρονών, τα οποία τρώνε τακτικά με την οικογένεια, τυγχάνουν οικογενειακής θαλπωρής και διατηρούν ένα αίσθημα ευεξίας, αντιμετωπίζουν 50% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα…….

5 H πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει την υγιεινή διατροφή σελίδα 78 …..Σύμφωνα με τους γονείς, πρέπει να σχεδιαστεί πολιτική για να υποστηρίξει την υγιεινή διατροφή….

6 σελίδα 78 …..περιορισμό της διαφήμισης τροφίμων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λιπών. Τα "ανθυγιεινά" τρόφιμα θα πρέπει να φορολογούνται υψηλότερα ενώ οι επιδοτήσεις θα πρέπει να αυξηθούν για τα "υγιεινά" τρόφιμα…. ….Οι πατέρες, σε μεγαλύτερα ποσοστά απ’ ότι οι μητέρες…..

7 Για τα γλυκά και τα αλμυρά σελίδα 80 ….ο κίνδυνος της παχυσαρκίας είναι τέσσερις φορές υψηλότερος σε κορίτσια που προτιμούν τα γλυκά και παχυντικά τρόφιμα σε σύγκριση με τα κορίτσια που δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για κάποιο από αυτά τα τρόφιμα…….

8 Για τα γλυκά και τα αλμυρά σελίδα 79 …. Τα παιδιά στην Κύπρο καταναλώνουν τις περισσότερες σοκολάτες και τα περισσότερα πατατάκια σε σύγκριση με τις άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες…..

9 Το νερό είναι ζωή σελίδα 84 …..Πολλοί μαθητές δεν πίνουν αρκετά υγρά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μικρή αφυδάτωση που όμως επηρεάζει την συγκέντρωση και χαμηλώνει την σχολική επίδοσή τους. Για αυτό πρέπει να καταναλώνουν υγρά (Βιβλιογραφία)…….....τα παιδιά που πίνουν νερό αντί ζαχαρούχων αναψυκτικών έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα…….

10 Η γύμναση του σώματος αυξάνει την υγεία των οστώ σελίδα 84 …Βρέθηκε ότι τα παιδιά που τρέχουν γρηγορότερα τα 40 μέτρα, τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερο άλμα και εκείνα που ασκούν περισσότερο το σώμα τους, έχουν και πιο υγιή κόκκαλα αφού η οστική τους πυκνότητα είναι μεγαλύτερη……….

11 Ο ύπνος είναι υγεία! σελίδα 82 …Η επαρκής ποσότητα ύπνου είναι μια σημαντική προϋπόθεση για την καλή υγεία και ανάπτυξη του παιδιού, αφού ο καλός ύπνος αυξάνει τα ποσοστά προσοχής, απόδοσης και ευημερίας του (Βιβλιογραφία) …Σε χώρες της Νότιας Ευρώπης τα παιδιά κοιμούνται πολύ λιγότερο σε αντίθεση από εκείνες στη Βόρεια Ευρώπη……

12 Ο ύπνος είναι υγεία! σελίδα 83 ….Τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή ακόμα και παχύσαρκα…… …. ο χρόνος που ξοδεύεται μπροστά από μια τηλεόραση ή ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή επηρεάζει τη διάρκεια του ύπνου………

13 Σημείωμα για ενημέρωση και προβληματισμό από την σύγκριση του Κυπριακού Εκπαιδευτικού συστήματος με εκείνα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σελίδα 55 …..Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι συγκρίνοντας το εκπαιδευτικό μας σύστημα με των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο IDEFICS, συμπεράνω ότι ευρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από άλλους………

14 σελίδα 56 …Εκείνο όμως που με ανησυχεί και με προβληματίζει είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητας που έχουμε στην Κύπρο…..

15 σελίδα 56 ερευνητικό πρόγραμμα PorGrow …….στην Κύπρο οι πολίτες εναποθέτουν μεγάλο μέρος των προσδοκιών τους για βελτίωση των επιπέδων υγείας του πληθυσμού στην εκπαίδευση (Εγχειρίδιο σελ. 30-33). Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι την τελευταία δεκαετία είχαμε υποβάθμιση των επιπέδων υγείας στο νησί μας περιμένουμε αλλαγές σε αναλυτικά προγράμματα και νοοτροπίες να αντιστρέψουν την επικρατούσα πολύ ανησυχητική κατάσταση……..


Κατέβασμα ppt "Εκπαίδευση σε θέματα Υγείας: πώς την αντιλαμβάνονται τα παιδιά; σελίδα 77 ……Οι γονείς σε όλες τις χώρες δήλωσαν ότι σπάνια επιβάλλουν κανόνες σχετικά με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google