Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Advertisements

Στο διάλειμμα.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ Η αποψίλωση των δασών.
Τα παράδοξα των καιρών μας
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και.
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
Εργασία στην Οικ.Οικ. με θέμα: ”Kαι κυνηγοί αλουμινίου”
Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ
Ποιό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα;. Το οικονομικό.
ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»
Αυτός : "θα παραγγείλω πίτσα Θέλεις και εσύ κάτι να σου παραγγείλω;"
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
"13 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
Προσπαθήστε να μαντέψετε τι απεικονίζουν οι ακόλουθες εικόνες.
Κωστής Κουρσάρης Μιχάλης Κοντοπίδης
Επιμέλεια: Λιατάκης Βασίλης
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Ο κύκλος του νερού Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014.
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Κουρμπέλας Δημήτρης
ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ «Μαθαίνεις».
Τα πλαστικά δαχτυλίδια στις θάλασσες Από τις μαθήτριες: Μανιατάκου Ευαγγελία Νταλιάνη Αγγελική.
Χρησιμοποίησέ το ξανά … και ξανά … και ξανά
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
Ελευθερία Κουτρουμάνη Β
Θέλεις να μάθεις τι είναι η ανακύκλωση; ΜΠΑΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
2.1.Η έννοια της οργάνωσης Καθηγήτρια: Αποστολοπούλου Μαρία Βενετία.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Μην ξεχνάς πως η ενέργεια των μπαταριών προέρχεται από τη Γη. Μην τη σπαταλάς. Κλείνε το γουόκμαν σου, όταν.
ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ - ΜΑΡΙΑΣ Όταν τρως σπιτικό φαγητό το καταλαβαίνεις…… μυρίζει και έχει Μμμμμ… άλλη γεύση!!!!!!!!!!!!
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Έχεις οικολογική συνείδηση;
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
Από τους μαθητές : Κόμικς !. Ποιος δημιούργησε πρώτος τα κόμικς ; Βάλε και φωτογραφία του.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Η τρύπα του όζοντος Ιάσονας Ευαγγέλου. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΖΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ Η γη, όπως πολλοί ξέρουμε, περιβάλλεται από την ατμόσφαιρα.
Συμμιγείς αριθμοί.
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Τα παράδοξα των καιρών μας
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
Χρυσή Αλαμάνη- Ε’ τάξη- ΕΤΟΣ
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
Ο φίλος μας το περιβάλλον
Μεγαλώνω ένα κλάσμα, το μικραίνω ή φτιάχνω ισοδύναμό του.
Μικρά και σοφά!.
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
Τίτλος Δράσης: “Zούμε Αειφορικά στην Ε.Ε.”
Το Μαγικό Ασανσέρ.
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Δουλεια … κάθε πρωι….
Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
Κύριε ενοικιαστή. Σας πληροφορώ ότι, το συμβόλαιο που υπογράψαμε εδώ και μερικά εκατομμύρια χρόνια, έφθασε στο.
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Θέμα: Διαχείριση απορριμμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι κι αυτή ένα είδος πλαστικής ύλης, κι αυτό σημαίνει ότι, για να φτιαχτεί, χρησιμοποιούνται θησαυροί που είναι θαμμένοι στη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Μπορεί να μην ξέρεις τη λέξη «διογκωμένη πολυστερίνη», αλλά σίγουρα ξέρεις το υλικό. Είναι αυτό το πλαστικό με το οποίο φτιάχνονται τα ποτήρια μιας χρήσης και τα κουτιά που κρατάνε ζεστό το φαγητό. Πολλά μαγαζιά Fast food σερβίρουν τα χάμπουργκερ σε τέτοια κουτάκια. Κι εμείς τι κάνουμε; Πήγαινε, αν θες, να ρίξεις μια ματιά στο σκουπιδοτενεκέ ενός μαγαζιού φαστ-φουντ. Μπορείς να καταλάβεις πως όλα αυτά τα πεταμένα πλαστικά προέρχονται από τους θησαυρούς της Γης; Όχι πια! Χρησιμοποιώντας διογκωμένη πολυστερίνη, σπαταλάς τους πόρους της Γης... και προσθέτεις κι άλλα σκουπίδια στον κόσμο μας. Αυτό θέλεις; Ή μήπως αξίζεις κάτι καλύτερο, εσύ κι ο πλανήτης μας;

ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι ένα άφθαρτο σκουπίδι. Δεν μπορεί ποτέ να αφομοιωθεί από τη Γη. Πεντακόσια χρόνια αργότερα, δεν αποκλείεται ένα παιδί που θα σκαλίζει την αυλή του να βρει το πλαστικό ποτήρι με το οποίο εσύ έπινες λεμονάδα στην προχθεσινή σου εκδρομή!

Συχνά, αυτό το πλαστικό γίνεται από χημικές ουσίες που κάνουν την τρύπα του όζοντος ακόμα μεγαλύτερη! Συχνά, αυτό το πλαστικό γίνεται από χημικές ουσίες που κάνουν την τρύπα του όζοντος ακόμα μεγαλύτερη!

Κι αν σου πουν πως δεν έχουν, τότε να τους εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις τα πλαστικά. Πες τους πως, όσο και αν σου αρέσει το φαγητό τους, δεν θέλεις να κάνεις κάτι που θα βλάψει τη Γη. Κι αν σου πουν πως δεν έχουν, τότε να τους εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις τα πλαστικά. Πες τους πως, όσο και αν σου αρέσει το φαγητό τους, δεν θέλεις να κάνεις κάτι που θα βλάψει τη Γη.

Να αποφεύγεις τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια στις εκδρομές σου, ακόμα και τις πλαστικές αυγοθήκες (όταν πηγαίνεις για ψώνια). Να αποφεύγεις τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια στις εκδρομές σου, ακόμα και τις πλαστικές αυγοθήκες (όταν πηγαίνεις για ψώνια).