Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελευθερία Κουτρουμάνη Β

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελευθερία Κουτρουμάνη Β"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελευθερία Κουτρουμάνη Β1 11.04.2013
ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ Ελευθερία Κουτρουμάνη Β1

2 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΟΥ;
Α) Πλαστική Β) Πάνινη Γ) Χάρτινη Σωστή απάντηση: Η πάνινη είναι η καλύτερη, γιατί μπορείς να τη χρησιμοποιείς περισσότερες φορές.

3

4 ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ… 1) Οι σακούλες είναι φτιαγμένες από τους θησαυρούς της γης; α) οι χάρτινες σακούλες είναι φτιαγμένες από τα δέντρα β) οι πλαστικές σακούλες είναι φτιαγμένες από πετρέλαιο 2) Η παραγωγή τους μολύνει το περιβάλλον;

5

6 ΤΙ ΣΠΑΤΑΛΗ!!!!!!!!!!! Ό,τι αγοράζουμε και ό,τι μεταφέρουμε το βάζουμε σε σακούλες, τις οποίες μετά τις πετάμε. Ένα δεκαπεντάχρονο δέντρο μας δίνει υλικό για να φτιάξουμε περίπου 700 σακούλες. Αυτές τις σακούλες, σε ένα σούπερ- μάρκετ θα τις χρησιμοποιούσαν για τα ψώνια σε λιγότερη από μία ώρα.

7

8 ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!
Χρησιμοποίησε τη δική σου πάνινη σακούλα για τα ψώνια. Πολύ βολικό για τα ψώνια από τη λαϊκή ή από το σούπερ- μάρκετ είναι και το καροτσάκι για τα ψώνια. Αν αγοράσεις κάτι μικρό, πες στον υπάλληλο ότι δε χρειάζεσαι σακούλα.

9

10 ΘΥΜΗΣΟΥ… Μπορείς να σώσεις ένα δέντρο αν δε χρησιμοποιείς χάρτινες σακούλες. Μπορείς να περιορίσεις τη μόλυνση του περιβάλλοντος αν δε χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες. Φτιάξε τη δική σου πάνινη σακούλα. Πρέπει να βοηθήσεις στη διάσωση της Γης.

11


Κατέβασμα ppt "Ελευθερία Κουτρουμάνη Β"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google