Πρόγραμμα entwinning <Ο ηρωισμός >

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πα. Μακ.
Advertisements

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Θίασος Σκιών Τάσου Γεωργίου Οργανωμένες παραστάσεις Καραγκιόζη
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!
Spiderman.
ΦΙΛΙΑ Στέλιος Μητρογιαννόπουλος, τμήμα Β1.
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Η συνταγή της νεότητας!.
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΧΟΡΟΣ ΤΣΑΜΙΚΟΣ
Το γέλιο στην ζωή μας !!! Γέλιο και χιούμορ !!!.
Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου.
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του στην Κέρκυρα.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη…. » Σχ
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ… ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ- ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη…» Σχ
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
Εργασία Ιστορίας Είστε ενας ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ. Να παράξετε ενιαίο κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου σε α΄ ενικό πρόσωπο με νοσταλγικο-φιλικο υφος α) Ποιος είσαι.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ B2
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Επανάληψη στα γράμματα Θθ & Μμ
Ο Ιουστινιανος.
2o Γενικό Λύκειο Ελευσίνας Β΄ Τετράμηνο «Ο Καραγκιόζης και η ιστορία του» Συμμετέχουν οι εξής ομάδες : ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙΑ:ΑΔΑΜ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ.
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΟΥ ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΣΑ ΒΑΡΔΑΚΑ.
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
Ο Λυδός βασιλιάς Κροίσος.
Η ΜΟΜΟ!!.
K ΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.  ΔΙΑΣ ΔΙΑΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ  ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ  ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ  ΕΡΜΗΣ ΕΡΜΗΣ  ΗΡΑ.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Ερωτοκριτοσ και Αρετουσα
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Στις μέρες μας, λίγοι είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από πραγματική αγάπη προς τους συνανθρώπους τους. Η ΑΓΑΠΗ όμως, είναι ένα.
Πιστεύετε σε κάποια θρησκεία ;
Καλά αλλά γρήγορα γιατί έχω κανονίσει να βγω με τους φίλους μου.
Η συνταγή της νεότητας!.
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ 1. ΕΝΝΟΙΑ & ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ – Ο ΡΟΛΟΣ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Η οικογένεια - Η ελληνική οικογένεια
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη Τηλ: Website: Facebook:
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική η αγάπη όμως είναι!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρόγραμμα entwinning <Ο ηρωισμός > Ο Καραγκιόζης από Θέατρο Σκιων της Κωνσταντινούπολης. Ο Καραγκιόζης είναι κεντρικός χαρακτήρας του παραδοσιακού ελληνικού και τουρκικού Θεάτρου Σκιών, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποκαλείται με το όνομα του πρωταγωνιστή του. Στα τούρκικα ονομάζεται Karagöz που σημαίνει μαυρομάτης Ευαγγελία Θανασούδα Γυμνάσιο Νιγρίτας 2013-14

Στην Ελλάδα ο Καραγκιόζης, ως λαϊκός ήρωας, εκπροσωπεί το φτωχό, εξαθλιωμένο, πονηρό Έλληνα, στο περιβάλλον της Τουρκοκρατίας.Είναι καμπούρης και περιστοιχίζεται από την οικογένειά του, το φίλο του Χατζηαβάτη, το θείο του Μπάρμπα-Γιώργο και άλλους χαρακτήρες.

Ζει σε παράγκα (Η παράγκα του Καραγκιόζη), είναι ξυπόλητος και μένει απέναντι από το σεράι (το παλάτι) του Βεζίρη.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ. Τα θέματα των έργων του Θεάτρου Σκιών είναι συνήθως σκωπτικά - σατιρικά, προκαλώντας γέλιο στους θεατές ενώ πολλές φορές αναφέρονται σε πραγματικά και σύγχρονα ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗΣ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΟΥΝΙΕΡΗΣ. ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΙ. Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ ΨΑΡΑΣ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ. ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΡΔΟΙ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ. Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΟΥ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ. ΤΟ ΚΙΟΥΠΙ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ (ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΚΛΑΣΣΙΚΟ).

Οι μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη Ο Καραγκιόζης δύτης Ο Καραγκιόζης γύφτος Ο Καραγκιόζης γιατρός Ο Καραγκιόζης αστροναύτης

Ο Καραγκιόζης αθλητής Ποδοσφαιριστής Ο Καραγκιόζης υπηρέτρια Ο Καραγκιόζης τρελός Ο Καραγκιόζης Αρχαίος Έλληνας Ο Καραγκιόζης φακίρης

Ο λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης είναι θεματοφύλακας της ιστορίας και παράδοσης μας είναι ο καραγκιόζης του ελληνικού θεάτρου σκιών, σε αυτόν θα δούμε τον Οδυσσέα, τον Μέγα Αλέξανδρο,  σε αυτόν θα ζήσουμε τις τελευταίες στιγμές της Βασιλεύουσας και του Αυτοκράτορα της Κων/νου  Παλαιολόγου, σ’ αυτόν θα δούμε τα μαρτύρια των εθνομαρτύρων Κατσαντώνη, Διάκου, Γρηγορίου του Έ. Με αυτόν θα φωνάξουμε "ΑΕΡΑ" στο έπος του 1940, θα κλάψουμε τους καημούς της πονεμένης Ρωμιοσύνης μα και μ’ αυτόν θα ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Σ’ αυτόν το γιατρό της μελαγχολίας σε αυτόν που αγαπήσαμε από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας, σε αυτόν που αγαπάνε τα παιδία μας.

Ρε Χατζατζάρι πολύς ντόρος γίνεται! Για πιο πράγμα Καραγκιόζη μου;  Ρε Χατζατζάρι πολύς ντόρος γίνεται! Για πιο πράγμα Καραγκιόζη μου; Για το μικρό μου όνομα ρε! Και δεν βλέπουν ούτε ακούν το επίθετο μου, που προσδιορίζει, δηλαδή, από ποιο βόρειο, δυτικό, νοτιοανατολικό άκρο της υδρογείου είμαι! Και πώς είναι βρε Καραγκιόζη μου το επίθετο σου; Έ νά : Καραγκιόζης - Καραγκιοζόπουλος, Καραγκιόζογλου, Καραγκιοζίδης, Καραγκιοζέας! Καλά βρε τόσα επίθετα τι τα θέλεις; - Ανάλογα το που βρίσκομαι με φωνάζουν με το ανάλογο επίθετο! Τι να κάνω ρε χατζατζάρι, όπου γης και πατρίς, το μόνο που παραμένει το ίδιο είναι η ξελυγομάρα μου.

Αντιστοιχίστε με βέλη τις φιγούρες που αντιστοιχούν στην οικογένεια του Καραγκιόζη; Αγλαϊα Πιτσικόκος Κοπρίτης Κολλητήρι

Η ακροστιχίδα του Καραγκιόζη Κ: Το μεγαλύτερο παιδί του Καραγκιόζη Α: Η γυναίκα του Καραγκιόζη Ρ:Η εθνικότητα του Καραγκιόζη Α: Είναι στην πραγματικότητα ο Μορφονιός Γ: Είναι πάντα αστείος αλλά ποτέ ….. Κ: Το μεσαίο παιδί του Καραγκιόζη Ι: Το θέατρο Σκιών μας διδάσκει την ελληνική … Ο:Ο Μορφονιός πιστεύει ότι έχει θεϊκή ……… Ζ: Από εκεί κατάγεται ο Σιορ Διονύσιος Η: Το θέμα του προγ/τος είναι ο …….. Σ: Σπιτονοικοκύρης του Καραγκιόζη Κ - - - - - - - - Α - - - - - Ρ - - - - - Α - - - - - - Γ - - - - - - Κ - - - - - - - Ι - - - - - - Ο - - - - - - Ζ - - - - - - Η - - - - - - - Σ - - - - - -