Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016
ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

2 Οι Εncardia στο σχολείο μας
Οι Encardia είναι ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Νοτίου Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 2004 και το ρεπερτόριό του βασίζεται στη μουσική και τα τραγούδια της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κάτω Ιταλίας, με ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Στις 22/12/2016 το συγκρότημα των Εncardia έδωσε μια επιτυχημένη συναυλία στο σχολείο μας.

3 ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ART–VOLUTION ή «Γιατί η Τέχνη είναι επανάσταση»
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης Κινησιολογική σύλληψη και διδασκαλία : Αλέξανδρος Πέρρος Μουσική και σχεδιασμός  ήχων: Λεωνίδας Μαριδάκης Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Σωτηρίου  Παίζουν οι ηθοποιοί: Δώρα Σαμψώνα, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Τιμόθεος Θάνος, Βασίλης Παπαδημητρίου.  Μια παράσταση για την ευεργετική επίδραση της Τέχνης στη ζωή των εφήβων . Η παράσταση στηρίζεται σε διάφορες φόρμες σωματικού θεάτρου, αντλώντας  έμπνευση από τον βωβό κινηματογράφο, την παντομίμα και τον αυτοσχεδιασμό. Με ελάχιστα σκηνικά μέσα και με εφόδια το σώμα και την φαντασία τους, πέντε ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, ζωντανεύουν με  πρωτότυπο τρόπο την περιπέτεια «απόδρασης» μιας παρέας εφήβων από τις αγωνίες και τα προβλήματα της  καθημερινότητας.  Με πολλή μουσική, χορό, παντομίμα, χιούμορ, αυτοσχεδιασμό και ελάχιστο λόγο, το Artvolution στοχεύει να πείσει κάθε έφηβο θεατή ότι το θέατρο και η Τέχνη γενικότερα  δεν είναι καθόλου «βαρετή» υπόθεση… 

4 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Στις 21/12/2015 η χορωδία του σχολείου μας επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και το Ειδικό Σχολείο Ιλίου και τραγούδησε στα παιδιά και στους τροφίμους του Κέντρου παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

5 ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ «Ο Καραγκιόζης… Η Επανάσταση… Οι Μεγάλες Δυνάμεις…»  ΤΟ ΕΡΓΟ Το έργο μας είναι θέατρο… αλλά όχι θέατρο σκιών. Θέμα του η Επανάσταση του ΄21… και όχι μόνο Λέει την ιστορία… με ιστορίες. Τραγουδάει πολύ! Τραγουδάει γελώντας… αλλά και κλαίγοντας. Μας δείχνει τον τόπο … αλλά είναι παντού. Μιλάει για το παρελθόν… αλλά μην είστε και τόσο σίγουροι Ξεσηκώνει φιγούρες… που δεν κάνουν φιγούρα. Πρωταγωνιστής ο Καραγκιόζης και οι φίλοι του και όχι διάφοροι… …“καραγκιόζηδες” Η υπόθεσή του γεννά… πολλέεεες υποθέσεις… …η συνέχεια επί της σκηνής  Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (πατήστε εδώ ) Οι χρήστες του wiki emathites μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο για να δουν την παράσταση %A3%CE%97%2025%20%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%202016 Σημείωση: Εφαρμόζουμε την πολιτική ασφαλείας του ΠΣΔ για την προστασία των ανηλίκων

6 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Το σχολείο μας, έχοντας κοινωνική ευαισθησία στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων συγκέντρωσε 28 χαρτοκιβώτια με κρουασάν, μπισκότα, χαρτομάντιλα και είδη προσωπικής υγιεινής. Τα είδη αυτά παραδόθηκαν στη Γ΄ ΕΛΜΕ και μοιράστηκαν στον Πειραιά.

7 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ 14,15,16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

8 ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΡΕΤΡΙΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ 21-4-2016


Κατέβασμα ppt "ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google