Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GLOBAL COLLEGE Security Services & VIP Protection.
Advertisements

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Οργανωση & Διοικηση επΙχΕΙΡΗσεων τροφιμων & Γεωργιασ
Οφέλη και Προοπτικές Χρηματοδότησης μέσω Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Ροζάννα Σεμερτζιάν Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Γραφείο Στήριξης Ερευνητικών & Αναπτυξιακών.
«ΗΜΕΡΙΔΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑ 2/11/2011
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Τι είναι ο Συνήγορος του Πολίτη? Ο θεσμός καθιερώθηκε στην Σουηδία το 1809 Στις δεκαετίες του 1960, ‘70 ‘80 στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες Στην.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
5ο επιστημονικΟ πεδΙο Γιανναράκης Μιχάλης Βαΐτσης Φίλιππος.
24/01/2012 Studying at the School of English Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.
STUDYING AT THE SCHOOL OF ENGLISH Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α. Π. Θ. 10/12/2013.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
H Αξιολόγηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
Ένταση στα Βαλκάνια..
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πτυχίο Δημοσιογραφίας Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Τμήμα
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δρ. Δήμητρα Τσοκακτσίδου, Λέκτορας.
Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Το Τμήμα Φιλολογίας είναι μέρος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τρεις.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Α.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ.
Πρόγραμμα Σπουδών Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας είναι κληρονόμος μιας μεγάλης παράδοσης που διαμορφώθηκε από προσωπικότητες της ελληνικής Αρχαιολογίας.
Δρ. Νικόλαος Κατσαούνης Λέκτορας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας
1 Παρουσίαση της Φιλοσοφίας των Πρακτικών Ασκήσεων στο ΤΕΠΑΕΣ ΠΕΡΣΑ ΦΩΚΙΑΛΗ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιστ. Υπεύθυνη Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης ΤΕΠΑΕΣ.
Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών  Ιδρύθηκε το  Τα θέματα που διαπραγματεύεται είναι: Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνή και Ευρωπαϊκά.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) 2 Επίπεδα 1.Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) 2.Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) Αναφέρεται σε ίδιες ή συναφείς.
Λένα Κυριάκου Εργασιακή Ψυχολόγος – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας 12/02/2008
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
STUDYING AT THE SCHOOL OF ENGLISH Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α. Π. Θ. 8/03/2013.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο.
Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Υπεύθυνοι ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Παπακίτσος Ευάγγελος Θεολογής Ευάγγελος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
© 2015 Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΤΕΛΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑ  ΤΣΟΥΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ  ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ ΣΤΕΛΑ ΠΑΤΡΙΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 20 ου ΑΙΩΝΑ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ « ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ » ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Φωτεινή Τσιμπιρίδου …  Καθηγήτρια.
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  ΝΟΜΟΣ:4327/2015 (ΦΕΚ 50/Α ́, 14/05/2015), τροποποίηση του Ν. 4186/2013«Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και.
Εισηγητές ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΚΟΤΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.Α. υπ. Διδάκτορες Α.Π.Θ. σύμβουλοι σταδιοδρομίας EMPLOY.
Διοίκηση επιχειρήσεων ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΠ
ΠΜΣ Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική Ευρωπαϊκές Πολιτικές Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Θεματική ενότητα 2 ου εξαμήνου / 3 τρίωρα σεμινάρια.
Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διεθνείς Συμβάσεις και Ψηφίσματα για τα δικαιώματα των παιδιών με ΕΕΑ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Erasmus EMaTTech.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Επιμέλεια-παρουσίαση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Παρουσίαση: Νίκος Μαραντζίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών Επιμέλεια Παρουσίασης: Ευάγγελος Δάνης Ε.Τ.Ε.Π. Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών

Γενικά Στοιχεία Τμήματος Το τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένα από τα 8 τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Προσοχή: Μην μας μπερδεύετε με το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Το τμήμα υπάρχει στο 1ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Σκοποί του Τμήματος Να προάγει τη γνώση των Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών χώρων Να μελετά τις: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις των κρατών αυτών με την Ελλάδα Εργαλεία γι’ αυτό είναι η γνώση: των Γλωσσών, της Οικονομίας, της Πολιτικής και της Κοινωνίας των χωρών αυτών.

Δομή του Προγράμματος Το πρόγραμμα σπουδών έχει τρεις γνωστικούς χώρους ειδίκευσης: Α. Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις Β. Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις Γ. Επιστήμες της Κοινωνίας και του Πολιτισμού

Α. Οικονομική και Διεθνείς Επιχειρήσεις (1/2) Α. Οικονομική και Διεθνείς Επιχειρήσεις (1/2) Προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές/τριες να σπουδάσουν τα οικονομικά προβλήματα των υπό μετάβαση αναπτυσσόμενων οικονομιών 1ος κύκλος σπουδών: επιχειρείται η εξοικείωση και η απόκτηση αρτιότητας γνώσεων στα βασικά εννοιολογικά και αναλυτικά εργαλεία των οικονομικών. 2ος κύκλος σπουδών: οι σπουδές εστιάζονται στο γεωγραφικό χώρο και η εκπαίδευση εμβαθύνει και διευρύνεται.

Α. Οικονομική και Διεθνείς Επιχειρήσεις (2/2) Α. Οικονομική και Διεθνείς Επιχειρήσεις (2/2) Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι φοιτητές/τριες: Να αποκτούν καλό υπόβαθρο όσον αφορά το οικονομικό και νομικό περιβάλλον των διεθνών επιχειρήσεων Να μπορούν να βρουν απασχόληση: στους διεθνείς οργανισμούς και στο επιχειρηματικό περιβάλλον Να μπορούν, αν επιθυμούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Β. Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις (1/2) Η ειδίκευση: Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις καλύπτει: Την εισαγωγή στη θεωρία και τη μεθοδολογία της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων. Την εισαγωγή στη νεώτερη πολιτική ιστορία της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής

Β. Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις (2/2) Τη συγκριτική μελέτη των πολιτικών συστημάτων των χωρών της περιοχής Τη μελέτη των διεθνών σχέσεων της περιοχής Την πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Γ. Επιστήμες της Κοινωνίας του Πολιτισμού (1/2) Γ. Επιστήμες της Κοινωνίας του Πολιτισμού (1/2) Η ειδίκευση: Επιστήμες της Κοινωνίας και του Πολιτισμού καλύπτεται βασικά από: τις επιστήμες: της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Κοινωνιολογίας και τη μελέτη της Γλώσσας και Της Λογοτεχνίας

Γ. Επιστήμες της Κοινωνίας του Πολιτισμού (2/2) Γ. Επιστήμες της Κοινωνίας του Πολιτισμού (2/2) Ιδιαίτερες θεματικές αυτών των επιστημών επιστρατεύονται για τη μελέτη των γεωγραφικών περιοχών, στη σημερινή κοινωνικο-οικονομική και πολιτική συγκυρία, όπως: οι μειονότητες και το ζήτημα του εθνικισμού, η σχέση γλώσσας και πολιτισμού κ.α.

Κατευθύνσεις (1/2) Ο φοιτητής καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις: α) την κατεύθυνση των Βαλκανικών Σπουδών, β) την κατεύθυνση των Σλαβικών Σπουδών και γ) την κατεύθυνση των Ανατολικών Σπουδών.

Κατευθύνσεις (2/2) Η κατεύθυνση επιλέγεται με κύριο κριτήριο την γλώσσα. Βασικές γλώσσες (διδάσκονται από το πρώτο έτος) Ρωσικά Τουρκικά Από το τρίτο έτος ο φοιτητής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στα: Σερβικά Ρουμανικά Βουλγαρικά Πολωνικά Αραβικά

Μεταπτυχιακό Το τμήμα αποφάσισε την ίδρυση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών: Οικονομικά και Πολιτική στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σκοπός είναι να ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 ή το αργότερο 2008-2009

Επαγγελματική Προοπτική Στόχος του τμήματος είναι οι απόφοιτοι του να απορροφηθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδιωτικούς οργανισμούς. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται: σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια σε δημόσιους οργανισμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.