Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι ο Συνήγορος του Πολίτη? Ο θεσμός καθιερώθηκε στην Σουηδία το 1809 Στις δεκαετίες του 1960, ‘70 ‘80 στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες Στην.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι ο Συνήγορος του Πολίτη? Ο θεσμός καθιερώθηκε στην Σουηδία το 1809 Στις δεκαετίες του 1960, ‘70 ‘80 στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες Στην."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι ο Συνήγορος του Πολίτη? Ο θεσμός καθιερώθηκε στην Σουηδία το 1809 Στις δεκαετίες του 1960, ‘70 ‘80 στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες Στην Ελλάδα ο νόμος ψηφίστηκε το 1997 και ο πρώτος Συνήγορος εκλέχτηκε στις 11 Απριλίου 1998 “Τρίτο κύμα” των «Συνηγόρων» στις χώρες τις ανατολικής Ευρώπης μετά το 1993

2 Βαλκάνια 1990 - 2006 2006 1990

3 Τι είναι το πρόγραμμα «Ευνομία»: Είναι πρόγραμμα που διαχειρίζεται ο ΣτΠ της Ελλάδα υπό την αιγίδα του Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του ίδιου του εκάστοτε ΣτΠ και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από μια συντονιστική γραμματεία και μια δεξαμενή ειδικών επιστημόνων.

4 Τι κάνει η «Ευνομία»: Κύριες δραστηριότητες: Διμερείς δραστηριότητες (Σεμινάρια, επισκέψεις εργασίας, ανταλλαγή προσωπικού) Πολυμερείς δραστηριότ. (Συνέδρια, θεματικές συναντήσεις εργασίας/workshops) Επίσης: Νομικές γνωμοδοτήσεις Εκδόσεις

5 Δραστηριότητες πληροφόρησης Γενικές πληροφορίες και φόρμες αναφορών στα Τουρκικά και Βουλγαρικά (επιπλέον των πληροφοριών στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Πολωνικά και Αλβανικά) Φυλλάδιο για τα δικαιώματα του παιδίου στα Αγγλικά Εγχειρίδιο/ Συγκριτική μελέτη για τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη στα Αγγλικά

6 Πρακτικά αποτελέσματα της «Ευνομία»: Εμπειρία για τους ΣτΠ της ΝΑ Ευρώπης. Αλλαγή στάσεων. Επέκτασης των θεματικών που διαχειρίζονται. Συγγένεια προβλημάτων και λύσεων Βελτίωση των ικανοτήτων του προσωπικού του ΣτΠ.

7 Προστιθέμενη πολιτική αξία: Διεθνής αναγνώριση των προσπαθειών του ΣτΠ Ανατροπή των στερεοτύπων «Οικοδόμηση εμπιστοσύνης μέσα από την οικοδόμηση θεσμών» Συνέδριο για την δημιουργία του Συνηγόρου του Πολίτη της Τουρκίας, στο Ντολμάμπαχστε – Κων/πολη (Δεκ. 04)


Κατέβασμα ppt "Τι είναι ο Συνήγορος του Πολίτη? Ο θεσμός καθιερώθηκε στην Σουηδία το 1809 Στις δεκαετίες του 1960, ‘70 ‘80 στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες Στην."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google