ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΑΠΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ.
Η φωτογραφία είναι του Είναι τραβηγμένη γωνία Πανεπιστημίου και Όθωνος, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Το τανκς είναι Γερμανικό,
Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Χαλκίδα 27 Φεβρουαρίου 2011.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
3. Η διαδικασία σχεδιασμού. Κάθε σχέδιο περνάει δύο καταστάσεις που το καθορίζουν. Α) την δημιουργική διαδικασία Β) την διαδικασία λύσης του προβλήματος.
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
LOGO ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δανάη Φωτίου γ5 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ1΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 10΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Παρατηρήστε αυτήν την καμπίνα, για λίγο!! Απαιτείται μεγάλη ευφυΐα, σχεδιασμός, τεχνολογία και σοφία για να φτιαχτεί κάτι τόσο εκπληκτικό, έτσι δεν είναι;
ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.
12/ Θ 1 Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ. Σ. Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ Παλάζογλου Μαρία Ντελή Βασιλική Υψηλού Ελισάβετ.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη
Project Β’ Λυκείου 2ο τετράμηνο
Εξάρτηση των ανθρώπων από την ενέργεια
Σωματείο « Επιχειρηματικότητα» Νέων. ΣΕΝ/ JA Greece ΚΕΣΥΠ Ηλιούπολης.
Θα εμπιστευόσασταν τη καλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας σε ένα γιατρό ;
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»
Βασικες Εννοιες Φυσικης _2
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
Ηλίας Καραντζάς Χρήστος Σεφέρης. Η Αρχιτεκτονική Στην Αρχιτεκτονική, η δύναμη του παραδείγματος είναι τεράστια. Όλοι μας ψάχνουμε χώρους, έννοιες και.
KINHTO.
Άργος Χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος ικανά να καλύψουν τις ανάγκες του ανθρώπου Αγαθά η υλικά παρεχόμενα από τη φύση Τα πρωταρχικά και.
Επαγγέλματα με προοπτικές
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών Το Εσωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης και η Αποστολή της.
1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙ ΕIΝΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ; ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ.
Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.
ΡΑΝΙΑ ΓΙΑΧΑΛΗ ΝΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΓΚΟΣ.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ORGANIZATIONAL BEHAVIOR I. Εισαγωγή στην Οργανωτική Συμπεριφορά (Κεφάλαιο 1) Με τι πιστεύετε ασχολείται το μάθημα της οργανωτικής συμπεριφοράς;
Το νο1 site για την εργασία στην Ελλάδα «Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας» Φάνης Ρήγας, kariera.gr.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα της πληροφορικής Τάσος Λαδιάς Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαγγελματική.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική
Από το Web1.0 στον Web X.0 Καλτιριμτζής Ελ. Ιωάννης
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Η βιομηχανία στον 21ο αιώνα
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Θερμότητα.
Ερευνητική εργασία Α Λυκείου Σχολικό έτος «Τα επαγγέλματα του τόπου μου : ποικιλία, συνθήκες άσκησης, ελλείψεις και προοπτικές άσκησης για.
Samsung.
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
(Marketing) Εμπορίας & Διαφήμισης ΑΤΕΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Ποιο προϊόν διαφημίζει; – Περιγραφή διαφημιστικού μηνύματος.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η ΚΡΙΣΗ Όσο περνάνε τα χρόνια τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα στον επαγγελματικό τομέα. Τα πανεπιστήμια δέχονται ετησίως τεράστιο αριθμό φοιτητών που προσδοκούν με το τέλος των σπουδών τους ένα εξασφαλισμένο επαγγελματικό μέλλον. Δυστυχώς όμως πολλά επαγγέλματα υφίστανται κορεσμό και η αποκατάσταση φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολη. Ο προβληματισμός των νέων πλέον είναι ένας και μοναδικός:το επάγγελμα που επιθυμούν να εξασκήσουν αν θα τους παρέχει μία καλή σταδιοδρομία. Και εδώ τίθεται το ερώτημα ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος, αυτά δηλαδή που για αρκετά από τα επόμενα χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν πολλά άτομα. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε μερικά από αυτά.

1. Μηχανικοί ιστών Με το τεχνητό δέρμα ήδη στην αγορά και τον τεχνητό χόνδρο που δε θα αργήσει να έρθει, σε 25 χρόνια από τώρα οι επιστήμονες προσμένουν ότι θα μπορούν να παράγουν ολόκληρα όργανα στα εργαστήριά τους. Οι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες να παραχθούν συκώτι, καρδιά και ιστός νεφρών. Αν λάβουμε ειδικά υπόψη μας την αύξουσα ανάγκη για όργανα τότε θα καταλάβουμε πόσο απαραίτητη είναι η συγκεκριμένη ειδικότητα.

2. Ελεγκτές μεταλλαγμένων τροφίμων Με λίγη γενετική αλλοίωση, ψάρια που αναπτύσσονται γρήγορα και φρούτα που αντέχουν στο κρύο βοηθούν στο να ταϊστεί ένας πλανήτης με προβλήματα υπερπληθυσμού, αλλά τέτοια υβρίδια μπορούν να εξαλείψουν την τροφική αλυσίδα. Ερευνητές θα ψάχνουν για τα γονίδια ονομαζόμενα "τρωικά άλογα" και θα εξαφανίζουν μεταλλαγμένα είδη, τα οποία θα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου. Γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου επιπέδου ζωής.

3. Επισκευαστές Δυσκολεύεστε να επαναπρογραμματίσετε το VCR σας, πόσο μάλλον τα καινούριο σας DVD; Φανταστείτε όταν η τρισδιάστατη ολογραφική TV σας δε θα παίρνει μπρος ή όταν η τοστιέρα σας που μιλάει θα λέει μισόλογα. Τηλεχειριζόμενα διαγνωστικά θα φροντίζουν τα περισσότερα ηλεκτρονικά είδη, αλλά μερικοί επισκευαστές θα έρχονται σπίτι σας. Είναι μια καινοτομία που ακούγεται περίεργη, έρχεται όμως κατευθείαν από το μέλλον και αποτελεί τη νέα τεχνολογία.

4. Ηθοποιοί εικονικής πραγματικότητας Αντί να πληρώνουμε για να βλέπουμε, θα πληρώνουμε για να συμμετέχουμε, αφού θα επιτρέπουμε σ’ αυτούς τους επαγγελματίες να αντιδρούν με εμάς σε σαπουνόπερες του κυβερνοχώρου. Και οι σεναριογράφοι θα έχουν μεγάλη ζήτηση, αφού όσοι θα παρακολουθούν το διαδίκτυο θα ζητούν συνεχώς νέες ιστορίες για να ξεφύγουν από τη μονοτονία της ύπαρξής τους. Είναι μια πολύ καλή ιδέα που θα δώσει ένα άλλο νόημα στην καθημερινότητα των ανθρώπων και θα εισάγει λίγη δράση σε αυτή.

5. Δοκιμαστές "Turing" Οι μηχανικοί Η/Υ θα συνεχίζουν να μετρούν τις ικανότητες των προγραμμάτων να μιμούνται την ανθρώπινη ευφυία, όπως πρότεινε ο Βρετανός μαθηματικός Alan Turing πριν 50 χρόνια, ρωτώντας σε αν ομιλείς με άνθρωπο ή μηχανή. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά αυτοί οι ανθρώπινοι εξομοιωτές θα χρησιμοποιούνται για να απαντούν σε πελάτες μέσω διαδικτύου και σε προσωπικά μηνύματα. Μία πρωτοπορία που σίγουρα θα μας «λύσει» τα χέρια σε πολλές από τις καθημερινές μας συναλλαγές.

6. Φυσικοί πόροι Φυσικός πόρος ονομάζεται κάθε τι που υπάρχει πάνω στη γη και χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο. Υπάρχουν εξαντλήσιμοι πόροι όπως το πετρέλαιο και τα μέταλλα και ανανεώσιμοι όπως το νερό, ο αέρας και ο ήλιος. Η χρησιμότητα ενός φυσικού πόρου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το τεχνολογικό, το βιοτικό και το καταναλωτικό επίπεδο μιας κοινωνίας. Από αυτό λοιπόν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι επιστημονικά καταρτισμένοι για το συγκεκριμένο τομέα που αποτελεί τη βάση για το μέλλον του περιβάλλοντος και της ζωή μας γενικότερα.