Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

LOGO ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δανάη Φωτίου γ5 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "LOGO ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δανάη Φωτίου γ5 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 LOGO ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δανάη Φωτίου γ5 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

2 Ο πληθυσμός της γης σήμερα είναι περίπου 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, μέχρι το 2050 θα έχει φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια περίπου. Οι ανάγκες μας σε τρόφιμα και άλλα αγαθά θα συνεχίσουν, συνεπώς, ολοένα να αυξάνονται. Αντίστροφα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η δυνατότητα του πλανήτη μας να παρέχει τους απαραίτητους φυσικούς πόρους για την κάλυψη αυτών των αναγκών, ολοένα θα περιορίζεται.

3 Αυτό οφείλεται σε μια σειρά νέων περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων, όπως η υποβάθμιση της ποιότητας της γεωργικής γης, η ανορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, η κλιματική μεταβολή, η ρύπανση από χημικά, το οικονομικό χάσμα μεταξύ αναπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου, η ανθρώπινη παρέμβαση στο γενετικό υλικό των ζωντανών οργανισμών, η αλόγιστη κατανάλωση υλικών αγαθών και ενέργειας, φαινόμενα που καθιστούν τις προβλέψεις α το μέλλον δύσκολες και αβέβαιες.

4 Οι προσπάθειες Κυβερνήσεων και Διεθνών Οργανισμών για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων δεν μπορούν να είναι επιτυχείς, εάν δεν στηρίζονται και από τους ίδιους τους πολίτ ες. θα πρέπει επομένως να γίνει συνείδηση σε όλους μας, και κυρίως σε εμάς που ζούμε στις πιο αναπτυγμένες χώρες, ότι έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορά, για να συμβάλουμε ο καθένας από την πλευρά του στην κοινή προσπάθεια, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν έναν ακόμα πιο όμορφο και φιλικό πλανήτη.

5 1 5 2 3 6 ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αισιοδοξία αλλά και ανησυχίες εμπνέει η επερχόμενη συνδιάσκεψη πάνω στην κλιματική αλλαγή που θα λάβει χώρα στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Στο επίκεντρό της βρίσκεται η επίτευξη συμφωνίας σύμφωνα με την οποία οι πλουσιότερες χώρες θα επενδύσουν δισεκατομμύρια στο να κάνουν πιο «πράσινες» της οικονομίες τους μέχρι το 2020, ενώ παράλληλα βοηθούν τις λιγότερο εύπορες χώρες να κάνουν το ίδιο. Οι τρεις ενδεχόμενες εκβάσεις της συνδιάσκεψης (στην οποία θα συμμετέχουν 190 χώρες από όλο τον κόσμο) θα είναι οι εξής: Η βέλτιστη δυνατή έκβαση: οι πλούσιες χώρες οι οποίες δεσμεύονται από τη συνθήκη του Κιότο (με την πρώτη φάση της να λαμβάνει χώρα το διάστημα 2008-2012) για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα δεδομένα της δεκαετίας του 1990 αποφασίζουν να πάνε ακόμα παραπέρα, προχωρώντας σε μεγαλύτερες μειώσεις εκπομπών μέχρι το 2020 (25-40%). 4 Επίσης, αυξάνουν τα κονδύλια για την ανάπτυξη πιο φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν τη μεταβίβαση της σχετικής τεχνογνωσίας στις φτωχότερες(αναπτυσσόμενες, υποανάπτυκτες) χώρες Σε αντάλλαγμα, οι εν λόγω χώρες συμφωνούν να κάνουν οι ίδιες τις απαραίτητες αλλαγές στις αναπτυξιακές πολιτικές τους, προωθώντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εν τέλει, η συνθήκη της Κοπεγχάγης γίνεται αποδεκτή από όλους. Στον αντίποδα βρίσκεται η «κακή» έκβαση: οι διαπραγματεύσεις βαλτώνουν και οι ανεπτυγμένες χώρες δεν καταφέρνουν να έρθουν σε συμφωνία με τις αναπτυσσόμενες.

6 Οι διαβουλεύσεις σταματούν, ξαναρχίζουν μετά από 3-6 μήνες και συνεχίζονται για διάστημα ενός χρόνου ακόμα, με τελικό αποτέλεσμα την επίτευξη μιας «αδύναμης» συμφωνίας, που δεν είναι δεσμευτική για όλους και δεν φέρνει σημαντικές αλλαγές στα δεδομένα. Κάπου ενδιάμεσα βρίσκεται το τρίτο ενδεχόμενο, η «μέση λύση» : οι ανεπτυγμένες χώρες επεκτείνουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν μετά τη συνθήκη του Κιότο σε μια δεύτερη φάση, που ξεκινά το 2013 και διαρκεί για 5-8 χρόνια. Οι αναπτυσσόμενες χώρες συμπλέουν, αν και δεν λαμβάνουν το 100% της υποστήριξης που θα επιθυμούσαν


Κατέβασμα ppt "LOGO ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δανάη Φωτίου γ5 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google