Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το οικιακό ψυγείο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Όλοι μαζί για το νερό!.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Όταν αθλούμαστε, παίζουμε,γυμναζόμαστε…
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα Η Ανταρκτική βρίσκεται στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας. Το κλίμα και οι βιολογικές συνθήκες, της παρέχουν ένα.
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εκπαιδευτής:Μιχάλης Μάγος ΛΑΡ06Β
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Μετρήσεις Μάζας – τα διαγράμματα Ηλ. Μαυροματίδης
ΗΗΜΕΙΑ.
Φύλλο εργασίας 4 Μετρήσεις θερμοκρασίας- η βαθμονόμηση
Ερευνητική Εργασία Αστρονομία.  Σταυροπούλου Δανάη  Χανδρά Ιλιάνα  Μπούκλιας Νίκος  Τρανός Γιάννης  Μελίστας Δημήτρης.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Σύγχρονα εργαλεία on-line εκπαίδευσης για τις φυσικές επιστήμες
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Νερό Τα 2/3 του βάρους του σώματος μας αποτελούνται από νερό, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στα κύτταρα. Χωρίς φαγητό ο άνθρωπος μπορεί.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη
2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
Διαστημική τεχνολογία
Υπεύθυνος καθηγητής : Σιμάτος Νικόλαος Έτος 2014 Μαθητές : Γκιόζα Αλέξιος Κοτσερώνης Γεώργιος Καλογεροπούλου Κατερίνα Στέφου Σωσάννα Υφαντή Βικτωρία.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 6) Ηλ. Μαυροματίδης.
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ κατ` επιλογή μάθημα ΙΙΙ εξαμήνου
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΔΙΑΛΕΞΗ 12η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΞΑΕΡΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. Πανεπιστήμιο Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
Κίνηση Επεξεργασία και Μαθησιακές προσαρμογές Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης Περίπτωση φυσιοθεραπείας.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Περιστροφική κίνηση Κυκλική κίνηση Ροπή αδράνειας Ροπή δύναμης
1.
Διερευνώντας το οικολογικό μας αποτύπωμα
Θερμότητα.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος 2011
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : κ.Μαυροματάκη
NASA.
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΣΤΗΡΙΞΗ & ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Μέτρηση της μάζας ενός αντικειμένου σε περιβάλλον μικροβαρύτητας
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Το οικιακό ψυγείο.
Μυϊκή κράμπα (muscle cramp)
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
Αδράνεια : μια ιδιότητα της ύλης
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα.
Πιθανά θέματα πειραματικής έρευνας
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και να εργαστούν σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Μέχρι την κατασκευή του σταθμού, η μέγιστη διάρκεια παραμονής του ανθρώπου σε τέτοιες συνθήκες δε ξεπερνούσε τις δύο εβδομάδες. Λόγω των περιορισμών σε καύσιμα και τρόφιμα των διαστημικών λεωφορείων, ενώ στο σταθμό η περίοδος παραμονής μπορεί να φτάσει και τους έξι μήνες.

Τους παίρνει ο ύπνος? όρθιους Η έλλειψη βαρύτητας είναι αυτή που προσδιορίζει και διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο ζωής σε σχέση με τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφορά αν οι αστροναύτες κοιμούνται σε οριζόντια, κάθετη ή ανάποδη θέση, αφού η μηδενική βαρύτητα δεν επιτρέπει στο αίμα να συγκεντρωθεί χαμηλά. Έτσι, για πρακτικούς κυρίως λόγους, κοιμούνται σε υπνόσακους στα τοιχώματα του σταθμού, σε όρθια θέση

Κάθε αστροναύτης έχει το δικό του υπνοδωμάτιο, μεγέθους που δεν ξεπερνάει αυτό μιας ευρύχωρης ντουλάπας. Αυτός είναι και ο προσωπικός χώρος των αστροναυτών, όπου έχουν τα ρούχα τους, το προσωπικό τους laptop και άλλα αντικείμενα, ενώ στο ρωσικό τμήμα, τα υπνοδωμάτια διαθέτουν και παράθυρο με τη μοναδική θέα του πλανήτη μας από ψηλά.

Δεμένοι στο διάδρομο γυμναστικής Στο διαστημικό σταθμό οι κινήσεις των αστροναυτών δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αυτές των αθλητών ενόργανης γυμναστικής, ενώ μπορούν να σηκώσουν βάρη με το δάχτυλο του ενός χεριού, όλα χάρη στην έλλειψη βαρύτητας στο εσωτερικό του σταθμού. Ωστόσο, η μηδενική βαρύτητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μυοσκελετική δομή των αστροναυτών, αφού δεν ασκούνται πιέσεις στον οργανισμό και οι μυς ενδέχεται να ατονήσουν.

Για το λόγο αυτό οι αστροναύτες ασκούνται σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα, ώστε να αποτρέψουν μεταβολές φυσιολογίας του οργανισμού. Ο διαστημικός σταθμός διαθέτει ειδικά προσαρμοσμένα όργανα γυμναστικής, ένα ποδήλατο και ένας διάδρομος που βοηθούν τους αστροναύτες να διατηρούν τη καλή τους κατάσταση. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2007, η αστροναύτης της αποστολής 14, Σουνίτα Γουίλιαμς, έγινε η πρώτη που έτρεξε τον μαραθώνιο της Βοστώνης από το διάστημα, μαζί με κανονικούς δρομείς από τη γη.

Γαστρονομικές Ιδιαιτερότητες Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός δε διαθέτει κουζίνα, έτσι οι αστροναύτες δεν μπορούν να μαγειρέψουν. Διαθέτει ωστόσο τραπέζι, που βοηθά να μένουν τα ποτήρια και οι κονσέρβες στη θέση τους και να μην αιωρούνται. Το φαγητό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι συσκευασμένο σε κονσέρβες, αφού ο σταθμός δε διαθέτει ούτε ψυγείο.

Η χρήση κάποιας συσκευασμένης σάλτσας βοηθά στο να? κολλάει το φαγητό στο κουτάλι, ενώ τα αναψυκτικά και τα ροφήματα είναι όλα ειδικά συσκευασμένα. Οι αποστολές ανεφοδιασμού που φτάνουν στον σταθμό ανά τακτά διαστήματα φέρνουν μαζί τους και κάποια φρέσκα λαχανικά, τα οποία φυσικά γίνονται ανάρπαστα και εξαντλούνται τις πρώτες ημέρες.

Το νερό στον διαστημικό σταθμό είναι είτε ζεστό, είτε καυτό, δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής κρύου νερού. Αν κάποιος από τους αστροναύτες θελήσει κρύο ρόφημα, το παρασκευάζει σε μια συσκευασία και απλά το τοποθετεί σε κάποιο δροσερό σημείο του σταθμού μέχρι να κρυώσει