Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα Η Ανταρκτική βρίσκεται στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας. Το κλίμα και οι βιολογικές συνθήκες, της παρέχουν ένα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα Η Ανταρκτική βρίσκεται στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας. Το κλίμα και οι βιολογικές συνθήκες, της παρέχουν ένα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα

3 Η Ανταρκτική βρίσκεται στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας. Το κλίμα και οι βιολογικές συνθήκες, της παρέχουν ένα μοναδικό περιβάλλον.

4

5

6

7 Η Ανταρκτική έχει τη χαμηλότερη θερμοκρασία στον πλανήτη μας φτάνοντας τους 70 ° Κελσίου κάτω από το μηδέν με ανέμους 300 χλμ. ανά ώρα. Περιέχει 90% του πάγου του πλανήτη και είναι το μεγαλύτερο απόθεμα γλυκού νερού στη Γη.

8

9

10

11

12

13 Περίπου το 99% της Ανταρκτικής είναι καλυμμένο με πάγο, φθάνοντας σε κάποια σημεία πολύ βαθιά όπως 4.776 μέτρα. Αν το στρώμα του πάγου λιώσει και πάει σε όλους τους ωκεανούς της Γης θα αυξηθεί η στάθμη του νερού 70 μέτρα πάνω από το πραγματικό επίπεδο.

14

15

16

17

18 Η ήπειρος της Ανταρκτικής λειτουργεί ως «ψυγείο» της Γης που ρυθμίζει τα ρεύματα των ωκεανών και του κλίματος του πλανήτη. Τυχόν σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα άλλαζαν τα παγκόσμια πρότυπα του καιρού με καταστροφικές συνέπειες.

19

20

21

22

23 Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η Ανταρκτική έχει πλούσια πανίδα εκπληκτικά καλά προσαρμοσμένη στις σκληρές συνθήκες.

24

25

26

27

28 Η άφιξη των πρώτων τουριστών στη δεκαετία του 50 ήταν μια κύρια αιτία των περιβαλλοντικών ανησυχιών. Αυστηροί κανόνες και κανονισμοί δημιουργήθηκαν για να προστατεύσουν την οικολογία του περιβάλλοντος από τους επισκέπτες, όπως η δημιουργία απαγορευμένων ζωνών, σε ασφαλή απόσταση από την άγρια ζωή, καθώς και αυστηρό έλεγχο της διάθεσης των αποβλήτων

29

30

31

32

33

34 Η εξερεύνηση της Ανταρκτικής ήταν δυσκολότερη από αυτήν της Αρκτικής ζώνης, γιατί εκεί το κρύο είναι πάρα πολύ δυνατό και το έδαφος ανώμαλο. Πρώτος εξερευνητής της υπήρξε ο Γάλλος Υβ Ζοζέφ Καργκελόν (1771) και μετά ο Άγγλος Τζέιμς Κουκ (1773).

35

36

37

38


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα Η Ανταρκτική βρίσκεται στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας. Το κλίμα και οι βιολογικές συνθήκες, της παρέχουν ένα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google