Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία Αστρονομία.  Σταυροπούλου Δανάη  Χανδρά Ιλιάνα  Μπούκλιας Νίκος  Τρανός Γιάννης  Μελίστας Δημήτρης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία Αστρονομία.  Σταυροπούλου Δανάη  Χανδρά Ιλιάνα  Μπούκλιας Νίκος  Τρανός Γιάννης  Μελίστας Δημήτρης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία Αστρονομία

2  Σταυροπούλου Δανάη  Χανδρά Ιλιάνα  Μπούκλιας Νίκος  Τρανός Γιάννης  Μελίστας Δημήτρης

3 1ο1ο Πως είναι άραγε η ζωή στο διάστημα; Και τι είναι ο ΔΔΣ; 2ο2ο Όσον αφορά τις βασικές ανάγκες στο κενό; 3ο Περιγραφή της καθημερινότητας και της διαστημικής διαβίωσης. Η μορφή της εργασίας μας:

4 Σχεδόν ο καθένας έχει μια ερώτηση σχετικά με την ζωή στο διάστημα… Κατά την παραμονή τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι αστροναύτες πρέπει να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από το περιβάλλον στη Γη! Πως είναι άραγε η ζωή στο διάστημα ; Τι κάνουν οι αστροναύτες στο διάστημα; Πως κάνουν καθημερινά πράγματα όπως να τρώνε να κοιμούνται και να πηγαίνουν στην τουαλέτα?

5

6 Τι είναι ο διαστημικός σταθμός; Θα μπορούσες να φανταστείς ένα ιπτάμενο εργαστήριο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας;

7 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ Προς το παρόν ο ΔΔΣ μπορεί να φιλοξενήσει 6-7 αστροναύτες οι οποίοι περνούν περίπου 3 μήνες στο διάστημα. Ο Umberto Guidoni είναι ο πρώτος ευρωπαίος αστροναύτης που επιβιβάστηκε στον ΔΔΣ και σχολιάζει: «Αρχικά θα πρέπει να είσαι πολύ ακατάστατος. Δεν μπορείς απλά να ακουμπήσεις τα πράγματα σου κάτω καθώς δεν υπάρχει ‘’κάτω’’. Τα πάντα απλά γλιστρούν μακριά» (από μετάφραση) ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ Προς το παρόν ο ΔΔΣ μπορεί να φιλοξενήσει 6-7 αστροναύτες οι οποίοι περνούν περίπου 3 μήνες στο διάστημα. Ο Umberto Guidoni είναι ο πρώτος ευρωπαίος αστροναύτης που επιβιβάστηκε στον ΔΔΣ και σχολιάζει: «Αρχικά θα πρέπει να είσαι πολύ ακατάστατος. Δεν μπορείς απλά να ακουμπήσεις τα πράγματα σου κάτω καθώς δεν υπάρχει ‘’κάτω’’. Τα πάντα απλά γλιστρούν μακριά» (από μετάφραση)

8 Στην αρχή πιστεύεις πως βρίσκεσαι μέσα σε νερό, είναι μία σειρά από περίεργες καταστάσεις και συναισθήματα. Αναρρώνεις γρήγορα αν και σου παίρνει 24 ώρες για να συνηθίσεις την ζαλάδα. Ακόμα και έτσι χρειάζεται κάποιες μέρες η ακόμα και εβδομάδες καιρό για να αρχίσεις να κάνεις πράγματα με αποτέλεσμα. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις κάθε είδος προσανατολισμού. Και όταν η βαρύτητα απουσιάζει;

9 (Σύνδρομο προσαρμογής στις διαστημικές συνθήκες)

10

11

12

13 ΤότεΤώρα Οι πρώτες διαστημικές τουαλέτες δούλευαν με έναν απλό μηχανισμό αέρα: ένας εξαερισμός ρουφούσε τα περιττώματα μέσα σε ένα δοχείο, με έναν ειδικό σωλήνα κενού να αποθηκεύει τα ούρα. Οι πρώιμες κάψουλες είχαν μάλιστα έναν ακόμα απλούστερο μηχανισμό ανακούφισης, με τα περιττώματα να αδειάζονται κατευθείαν στο Διάστημα. Με τα χρόνια ωστόσο τα συστήματα έγιναν ολοένα και πιο εξελιγμένα, με την εισαγωγή της γυναίκας στα διαστημικά προγράμματα να καλεί σε γενναίες αλλαγές σχεδιασμού: ανεμιστήρες, εξαερισμοί, συστήματα αποθήκευσης των ακαθαρσιών και διαχείρισής τους, όλα ξανασχεδιάστηκαν και βελτιώθηκαν.

14

15

16

17 Τροφή και νερό :

18

19 Μικρότερη γκαρνταρόμπα.. Διαστημική στολή Κ.α. διαστημικά ενδύματα Στο εσωτερικό της κάψουλας φορούν το ειδικό high-tech σορτσάκι της NASA Όταν ο αστροναύτης βγαίνει στον εξωτερικό χώρο, φοραει την ογκώδη στολή του.

20

21 Στον ελεύθερο τους χρόνο οι αστροναύτες μπορεί να ακούσουν μουσική η να δουν κάποιο βίντεο. Κάποιοι άλλοι τραβούν φωτογραφίες ή περνούν ατέλειωτες ώρες μπροστά από τα παράθυρα του ΔΔΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ:

22 Space is not only about science, it is a vision, a subject without boundaries.


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία Αστρονομία.  Σταυροπούλου Δανάη  Χανδρά Ιλιάνα  Μπούκλιας Νίκος  Τρανός Γιάννης  Μελίστας Δημήτρης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google