Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
4ο ΕΠΑ.Λ Αθηνών Γκέγκα Μαρίνα - Έλενα Βόγκλη Ελένη Σίμτσακ Μπάρτος Ζούρμα Αλέξανδρος

2 Σωματική – Στοματική Υγιεινή Κ’ Ενδυμασία

3 Σωματική Υγιεινή Πρωινό πλύσιμο.
Τακτικό μπάνιο με ζεστό νερό και σαπούνι Σωστό και προσεκτικό σκούπισμα, ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και ποδιών. Τακτικό λούσιμο Τακτικό καθάρισμα και κόψιμο των νυχιών.

4 Τακτικό πλύσιμο και αλλαγή των ρούχων που βρίσκονται σε επαφή με το σώμα μας, όπως εσώρουχα, κάλτσες, πουκάμισα κ.τ.λ. Καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών. Τακτικό πλύσιμο των χεριών. Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προστασίας από τη γρίπη, τις στομαχικές διαταραχές και πολλές άλλες ασθένειες.

5 Ενδυμασία Να περιορίζει την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.
Να ρυθμίζει την ανταλλαγή θερμότητας με το περιβάλλον Να επιτρέπει την εξάτμιση του ιδρώτα και την αναπνοή του σώματος. Τα ρούχα πρέπει να είναι ευρύχωρα για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος, την κανονική αναπνοή (πολύ εφαρμοστά ρούχα) και τις κινήσεις. Να καθαρίζεται εύκολα.

6 Παπούτσια Τα παπούτσια πρέπει να εφαρμόζουν καλά.
Να μη στενεύουν το πόδι. Να το στηρίζουν καλά. Όταν κάνουμε κάποια άσκηση να φοράμε ειδικά παπούτσια. Να μην αγοράζουμε φθηνές απομιμήσεις αθλητικών παπουτσιών γιατί πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα πόδια και τα γόνατα μας

7 Στοματική Υγιεινή Τα δόντια του ανθρώπου αλλά και των άλλων θηλαστικών είναι όργανα μάσησης που αποτελούνται από σκληρές ουσίες Κατά τα 2/3 περίπου του ολικού μήκους είναι τοποθετημένα μέσα σε ειδικές υποδοχές (φατνία) , ενώ το υπόλοιπο τμήμα τους προεξέχει ελεύθερο στη στοματική κοιλότητα.

8

9 Κάθε δόντι από ιστολογική άποψη αποτελείται από την αδαμαντίνη, την οδοντίνη, την οστέινη και τον πολφό.

10 Τα δόντια της νεογιλής οδοντοφυΐας αρχίζουν να εμφανίζονται στη στοματική κοιλότητα από τον έβδομο μήνα, μετά τη γέννηση και η ανατολή τους συμπληρώνεται περίπου τον εικοστό τέταρτο μήνα. Είναι συνολικά είκοσι, δέκα σε κάθε γνάθο και συγκεκριμένα τέσσερις τομείς δύο κυνόδοντες και τέσσερις γομφίοι.

11 Τα δόντια της μόνιμης οδοντοφυΐας αρχίζουν να εμφανίζονται στην στοματική κοιλότητα τον 6ο χρόνο, με την ανατολή του πρώτου μόνιμου γομφίου και η ανατολή τους συμπληρώνεται το 21ο χρόνο. Είναι συνολικά 32, 16 σε κάθε γνάθο και συγκεκριμένα τέσσερις τομείς, δύο κυνόδοντες, τέσσερις προγόμφιοι και έξι γομφίοι.

12 Σας Ευχαριστούμε Πολύ

13 Ερωτήσεις ;;;


Κατέβασμα ppt "Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google