ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 2010 - 2011.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
Advertisements

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας: Φορείς γνώσης και πολιτιστικής ανάπτυξης Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας 18 Δεκεμβρίου 2008 ΑΒΕΚΤ 5.6 Νέα έκδοση.
Σχέδιο Δράσης Σ.Δ.Ε. Αγρινίου
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Στόχοι Να εξηγήσουμε τι είναι τα δίκτυα υπολογιστών, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τους και ποιες οι πιο συνηθισμένες τοπολογίες τους. Να περιγράψουμε.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 392 – 394 (μέχρι Διατάξεις με σύζευξη φορτίου (CCDs) )
Φωτεινή Σοφία Κατερίνα Γιώργος
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
10 Δημοτικό σχολείο Κατερίνης Τμήμα Δ’1 ΓΙΩΡΓΟΣ,ΝΙΚΟΣ,ΞΑΝΘΗ,ΝΙΚΟΣ.
10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης
ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο.
«Το κολλάζ της επικοινωνίας»
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Επικοινωνία.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τεχνολογία Επικοινωνιών
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Computers: Information Technology in Perspective By Long and Long Copyright 2002 Prentice Hall, Inc. Δίκτυα & Ε π ικοινωνία Υ π ολογιστών Διάλεξη 7 η -
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Έλενα Λεβιδιώτη Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Δίκτυα Υπολογιστών.
Τρόποι επικοινωνίας κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
Η ιστορία του ραδιοφώνου Όμιλος Δημοσιογραφία «1 ο – Τυπία» 1 ο Π.Π.Σ. Ιωαννίνων,
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1 ΘΕΜΑ: «Comparison of merging of strategies in Telecommunications»
ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Γύρω στα 1873 ο Μάξγουελ πρότεινε την θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, σύμφωνα με την οποία ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα μπορεί να μεταδοθεί χωρίς.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Σ.Δ.Ε. Α ΓΡΙΝΙΟΥ Εργαστήριο: «Αγοράζω έξυπνα»
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Σχολικό έτος: ο 2ο Τετράμηνο
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Ιωάννα Βάσω Αλέκος Πάνος Γιώργος
Ραδιόφωνο και Αισθητική1 Ραδιόφωνο και αισθητική.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
Introduction to Telecommunications- Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες Με τον γενικό όρο τηλεπικοινωνίες, (telecommunications), χαρακτηρίζεται η κάθε μορφής.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔIΚΤYΟΥ
Δίκτυα & Επικοινωνία Υπολογιστών
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Μεταφορές και Επικοινωνία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 2010 - 2011

Σκοπός του Project Σκοπός του project ήταν να πραγματοποιηθεί μία συνθετική εργασία με θέμα την "είδηση" ως έννοια γι αυτό άλλωστε έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί το θέμα από πολλές διαφορετικές πτυχές.

Στόχοι του Project Να κατανοήσουμε τον ρόλο και τη σημασία των ειδήσεων στις κοινωνίες. Να προσδιορίσουμε τις διαφορετικές πηγές από τις οποίες μπορούμε να ενημερωθούμε. Να κατανοήσουμε την έννοια και τον ρόλο των Μ.Μ.Ε. Να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται ένα ρεπορτάζ και δημιουργείται ένα ειδησεογραφικό έντυπο.

Η είδηση από την αρχαιότητα έως σήμερα

 Οι πρωτόγονοι είχαν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας που με έναν συνδυασμό κραυγών μπορούσαν να δώσουν το στίγμα τους όταν βρίσκονταν σε κίνδυνο.  Στην Αρχαία Ελλάδα η επικοινωνία με τα περιστέρια που μετέφεραν μηνύματα ήταν πολύ διαδεδομένη.

 Αργότερα οι βασιλείς χρησιμοποιούσαν δρομείς που μετέφεραν το μήνυμα της νίκης ή ήττας ανάλογα  Φρυκτωρίες: Η ανάγκη για κάτι γρηγορότερο από τους ταχυδρόμους, οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθεί σύστημα μηνυμάτων με φωτιά.

 Σήματα καπνού: Οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής χρησιμοποιούσαν σήματα καπνού με κάποιο κώδικα για τις επικοινωνίες τους  Κίνα: Μέσα στο περιβόητο Σινικό τείχος υπάρχουν μεταλλικές σωλήνες. Φωνάζοντας μέσα σε αυτές η φωνή φτάνει από το ένα φυλάκιο στο άλλο. Έτσι μεταδίδονταν τα μηνύματα κατά μήκος του τείχους.

 Ταχυδρομεία Ίνκας Η μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε στα οροπέδια των Άνδεων ήταν με οργανωμένο σύστημα δρομέων. Η ταχύτητα του δικτύου ήταν τέτοια που αυτοί που έμεναν στην πρωτεύουσα τους πάνω στο βουνό, έτρωγαν  φρέσκο θαλασσινό ψάρι της ίδιας ημέρας.

 Σφυρίγματα Οι Γκουάντσε, οι κάτοικοι των Καναρίων Νήσων, χρησιμοποιούσαν μια ειδική γλώσσα σφυριγμάτων για να επικοινωνούν σε μεγάλες αποστάσεις. Λέγεται ότι με τα σφυρίγματα αυτά μπορούσαν να επικοινωνούν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων.

 Βυζάντιο: Οι Βυζαντινοί εφεύραν ένα σύστημα καλαμιών που εγκατάστησαν στους τοίχους των δωματίων αλλά και στα τείχη της πόλης και μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τυπογραφία Η τυπογραφία το 15ο αιώνα έδωσε τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής έργων γραπτού λόγου όπως βιβλίων και εφημερίδων.

 Πρώτος ο Μορς ανακάλυψε το 1844 τον ηλεκτρικό τηλέγραφο  Πρώτος ο Μορς  ανακάλυψε το 1844 τον ηλεκτρικό τηλέγραφο. Αυτός ήταν μια κινούμενη χάρτινη κορδέλα πάνω στην οποία ακουμπούσε η μύτη ενός μολυβιού που ήταν προσαρμοσμένο σε εκκρεμές με ηλεκτρομαγνήτη. (Τα γνωστά σήματα Μορς με τελείες και παύλες).

 Ο ασύρματος: Ο Μαρκόνι εφεύρε το 1895 τον ασύρματο σε ηλικία μόλις 21 ετών. Από αυτή την εφεύρεση ωφελήθηκε κυρίως η ναυσιπλοΐα

Ραδιόφωνο:  Το 1906, παραμονή Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή. Ήταν η πρώτη φορά που μεταδόθηκε εκπομπή, στην οποία ακούστηκε μουσική και ομιλία και έγινε από τον πρωτοπόρο της αμερικανικής ραδιοφωνίας, τον Ρέτζιναλντ Φέσεντεν .  Τελικά, το 1920 θεωρείται η αφετηρία της λειτουργίας της ραδιοφωνίας με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Τηλεόραση:  Οι πρώτες επιτυχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις έγιναν από τον Τζών Λότζι Μπαίρντ (John Logie Baird), μεταξύ 1928 και 1935 στη Μ. Βρετανία, χρησιμοποιώντας τους πομπούς μεσαίων κυμάτων του BBC.  Η πρώτη παγκόσμια εκπομπή "υψηλής στάθμης" τέθηκε σε λειτουργία από το BBC το φθινόπωρο του 1936, από το Alexandra Palace, στο Λονδίνο και χρησιμοποιούσε 405 γραμμές.

 Η τηλεόραση στην Ελλάδα  Η τηλεόραση στην Ελλάδα Στην Ελλάδα το 1960, παρουσιάστηκε το σήμα δοκιμής του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα.

Τηλεπικοινωνιακοί Δορυφόροι Μέσω των δορυφόρων παρέχονται υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων, όπως τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης, τηλεφωνικών επικοινωνιών και συνδέσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών.  

 Διαδίκτυο Το Διαδίκτυο, γνωστό και ως Internet, πρόκειται για εφεύρεση που αρχικά προοριζόταν για στρατιωτική χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α., που τελικά εξελίχθηκε σε αυτό που αποκαλούν κάποιοι «υπερλεωφόρο της πληροφορίας».

Προβολή της ταινίας The Truman Show

The Truman Show Σκοπός του έργου είναι να μας αφυπνίσει και να δείξει πόσο μπορούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να επηρεάσουν τη ζωή μας. Ο άνθρωπος μετατρέπεται σε Θεό και φτάνει να ελέγχει την ζωή ενός άλλου ανθρώπου, να την σκηνοθετεί, να την περιορίζει, να αποφασίζει γι' αυτήν και όλα αυτά με την υποστήριξη του αδηφάγου κοινού.

Διενέργεια έρευνας σχετικά με την χρήση των Μ.Μ.Ε. στο Σ.Δ.Ε. Αγρινίου Διενέργεια έρευνας σχετικά με την χρήση των Μ.Μ.Ε. στο Σ.Δ.Ε. Αγρινίου

Συνάντηση και συζήτηση με δημοσιογράφο

 Σε μία από τις συναντήσεις μας, παρευρέθηκε η δημοσιογράφος κα Μαρίνα Τσαματσούλη από τη Ναύπακτο, η οποία μας μίλησε για το πώς συλλέγεται το υλικό για την έκδοση ενός εντύπου καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η κ. Τσαματσούλη είναι υπεύθυνη έκδοσης της μηνιαίας εφημερίδας ελεύθερης διανομής West Point

Συγκέντρωση υλικού σχετικά με τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας

Ημερήσιες Εφημερίδες  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Κακαβιά 25 26410-23411  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Δεληγιώργη 3 26410-39410-2, 26410-39413    ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Πυρομάγλου 10 26410-23138   ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Γεράκη 3 26410-53373, 26410-48442

Εβδομαδιαίες Εφημερίδες (1)  ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ Γρίβα 3 2641049000 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Λιγοβιτσιου 32 2641024182    ΓΕΓΟΝΟΣ Δεληγιώργη 3 2641039410-11  ΕΒΔΟΜΑΔΑ Βότση 11 2641046357

Εβδομαδιαίες Εφημερίδες (2)  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Πλατεία Δημοκρατίας 1 2641023241, 26410 24089  ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ Κακαβιά 20 2641020447  ΠΑΛΜΟΣ Παραφώτη 5 2641028760

Εβδομαδιαίες Εφημερίδες (3)  ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ι. Σταϊκου 21 2641039003 ΜΑΧΗΤΗΣ Παναγοπουλου & Ποιητών 2641029975, 26410 2861

Αθλητικές Εφημερίδες  ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ Αιγαίου, Συνοικία Αϊβασιλιώτικα 26410-28322, 26410-45701    ΤΙΤΛΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ Γερακη 5 26410-55130

Μηνιαία Περιοδικά  ΕΠΙΚΑΙΡΑ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ lift Λ. Βουλιαγμένης 449 Τ.Κ. 163 46 Ηλιούπολη 210-9916838 210-9935641  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ lift Λ. Παπαφώτη 1, Αγρίνιο 2641020705 2641047555

Περιοδικά Αγοράς ΑΓΟΡΑΖΕΙΝ  ΟΡΑΜΑ  ORANGE  POLIS Γρίβα 3, 26410-49000  ΟΡΑΜΑ Γεράκη 3 26410-53373, 26410-48442  ORANGE Κέντρου 2 26410-44544  POLIS Πλ. Δημοκρατίας 1 26410-31151, 26410-39319

Εξειδικευμένα Περιοδικά  CROSSACTION off road magazine  Παπαστράτου 4 (1οςόροφος) 26410-20150 26410-20151

Ραδιοφωνικοί σταθμοί (1)  Αγρίνιο 9,37 Καραπαππα 16 26410-45421 26410-22820  Aέρας FM Καραπαππα 5 26410-39330, 2641057633  Ακαρνανία Αγ.Ι.Ρηγανά & Παπαδήμα 1 Αγρίνιο T.K.30100 26410-59831 2641039093

Ραδιοφωνικοί σταθμοί (2) Αntenna Star Καλυβιών 2 26410-32273 26410 45553  Δυτικά FM 96,1 Δεληγιώργη 3 Αγρίνιο Τ.Κ.30100 26410-46411  Κόσμος FM Κρυστάλλη 20 Άγιος Κων/νος Αγρίνιο Τ.Κ.30100 26410-33911 26410-31691

Ραδιοφωνικοί σταθμοί (3)  4ο Πρόγραμμα Λιγοβιτσίου 32 26410-24182 26410-32019 Τοπ FM Κόκκαλη 6 26410-54881

Μουσικοί Ραδιοσταθμοί (1)  Αρμονία FM  Άρια FM Δημοτσελίου 18 26410-28328  Ίριδα FM Τσικνια 42 26410-45293, 26410-45695  Μουσικός Δίαυλος Τσικνιά 49 26410-55169, 26410-39768

Μουσικοί Ραδιοσταθμοί (2)  Music Life 95.1 Πάροδος Πολυζωΐδη (Όπισθεν Δικαστηρίων) 26410-39483, 26410-39484  Ράδιο Αγρίνιο Μυρτιάς 5 26410-53235, 26410-53236  Ράδιο Όραμα Γερακη 3 26410-53373, 26410-48442  Stereo Channel Καζαντζάκη 18, 26410-46111, 26410-46112

Τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΧΕΛΩΟΣ TV Γρίβα 17 26410-53387, 58800, 39054 26410-23894  

Δέσμιοι των Μ.Μ.Ε. ;;;

Τέλος το πιο σημαντικό ήταν το περιοδικό «Δεύτερη Ευκαιρία» που ετοιμάσαμε το οποίο περιέχει διάφορα άρθρα που σχετίζονται είτε με τα ενδιαφέροντα μας, είτε με τον τόπο μας.

Οι εκπαιδευόμενοι  Μουχάνης Ευάγγελος  Μπλίκα Αναστασία  Αναστασόπουλος Παναγιώτης  Αρκουμάνης Ευθύμιος  Γιαννακά Θεοφανία  Κακαρούνας Βασίλειος  Καραγιώργος Άγγελος  Καραμήτρου Ελένη  Μουτοπούλου Γεωργία  Μουχάνης Ευάγγελος  Μπλίκα Αναστασία  Ντούτσης Χρήστος  Παπούλια Μάρθα  Τσαμπάζης Γεώργιος  Τσιγώνια Αικατερίνη  Τσοβόλας Γρηγόριος  Φλωρόπουλος Βασίλειος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ  ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΥΡΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ