Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο 5.2 - Caesar dressing, Thousand island dressing.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Advertisements

Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
2.2.1– Μείγματα.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σαλατες - Salads.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
1.3 Ιδιότητες ενός Αλγορίθμου
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο 5.2 - Caesar dressing, Thousand island dressing

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ονομάζει τα υλικά παρασκευής των συνταγών. Αναφέρει την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή Caesar dressing, Thousand island dressing. Ακολουθεί τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Ονομάζει τα υλικά και τη μέθοδο παρασκευής των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναμειγνύει με το σωστό τρόπο τα υλικά κατά την παρασκευή των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφέρει τον σωστό τρόπο παρουσίασης των Caesar dressing, Thousand island dressing και να επιμελείται το πιάτο κατά την παρουσίαση των σαλατών.

Σέζαρ - Caesar dressing Υλικά 80 ml Ελαιόλαδο. 80 ml Χυμό λεμονιού. 2 Φιλέτα αντσούγια. 1 Σκελίδα Σκόρδο. 1 Αβγό. Αλάτι, πιπέρι. Εξοπλισμός 1 Μπολ. 1 Κουτάλι τσαγιού. 1 Μετρητή υγρών. 1 Σουρωτήρι. Σαλτσιέρα. Προετοιμασία εστιατορίου Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Προετοιμασία στην κουζίνα Τοποθετείτε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε δοχείο. Τοποθετείτε τις αντσούγιες σε πιατάκι ψωμιού. Ξεχωρίζετε το αυγό και τοποθετείτε το κροκάδι αυγού σε μικρό δοχείο. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά πάνω σε γκεριτόν τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στην τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής Τοποθετείτε τα λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι στο μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στην συνέχεια τις αντσούγιες, το κροκάδι αβγού και τη σκελίδα σκόρδου και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετείτε το dressing στην σαλτσιέρα.

Thousand island dressing Υλικά 375 ml Ελαιόλαδο. 125 ml Ξύδι. 60 γρ. Κόκκινα πιπέρια ή red pimentos. 60 γρ. Πράσινα πιπέρια. Αβγά. 3-4 Σταγόνες Tabasco. Αλάτι, πιπέρι. Μαϊντανό. Εξοπλισμός 1 Μπολ. 1 Κουτάλι τσαγιού. 1 Μετρητή υγρών. 1 Σουρωτήρι. Σαλτσιέρα. Προετοιμασία εστιατορίου Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Προετοιμασία στην κουζίνα Βράζετε τα αβγά 8-10 λεπτά και μετά τα ψιλοκόβετε. Τα τοποθετείτε σ’ ένα δοχείο. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κόκκινα και πράσινα πιπέρια και τα τοποθετείτε σε δοχεία. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το βάζετε σ΄ ένα δοχείο. Τοποθετείτε όλα τα υλικά πάνω σε γκεριντόν τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στη τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής Τοποθετείτε το αλάτι, πιπέρι, Tabasco και το ξύδι στο μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το λάδι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πιπέρια και μαϊντανό. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αβγά και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Τοποθετείτε το dressing στη σαλτσιέρα. Συνοδεύει Thousand island Salad.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ . Ονομάστε τα υλικά παρασκευής των συνταγών. Αναφέρετε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας; Ονομάστε τα υλικά και τη μέθοδο παρασκευής των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφέρετε τον τρόπο ανάμειξης των υλικών κατά την παρασκευή των Caesar dressing, Thousand island dressing. Αναφαίρετε τον τρόπο παρουσίασης των Caesar dressing, Thousand island dressing. Περιγράψετε τη διαδικασία του επιμελημένου τρόπου παράθεσης των Caesar dressing, Thousand island dressing.