Τα σχολεία άνοιξαν! «Γνωρίζοντας τις γωνιές της τάξης μου!»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Quiz για το διαδίκτυο !.
Advertisements

Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
ΕΠΟΧΕΣ.
Μαθαίνω τα οχήματα Πάμε!.
Μέσα Συγκοινωνίας ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Το Φθινόπωρο Αιμιλία Αριστείδου.
Όργωμα - σπορά Αιμιλία Αριστείδου.
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
Ο αριθμός 4 Αιμιλία Αριστείδου.
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Τα Επαγγέλματα Αιμιλία Αριστείδου.
Αναπτύσσοντας Μαθηματικές Έννοιες
Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23.
Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4 Άσκηση 5.
Ένα λεμόνι με φτερά Νικολάου Έλενα.
Ένα ζιζάνιο στη ζύμη Νικολάου Έλενα.
Ιστορίες σ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.
Τάξη Β Ενότητα 4 Διαχωρισμός σχημάτων σε κατηγορίες Μαρία Μ. Χαραλάμπους.
Τα παιδιά της τάξης μας Διερεύνηση. Οδηγίες Οι επιλογές είναι ελεύθερες για να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε εκπαιδευτικού. Μιλούν τα παιδιά, για.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ Howard Gardner Θέμα: Ανακύκλωση.
Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)
Τ Ο ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα κοριτσάκι με πορτοκαλί φόρεμα, πορτοκαλιά παπούτσια και πορτοκαλί λουλούδι στα μαλλιά. Υπάρχουν.
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Γεια σας. Είμαστε τα τρία γουρουνάκια και θα είμαστε οι ξεναγοί σας στη γνωριμία σας με τα κλάσματα Ναι!! Με το τέλος αυτού του μαθήματος θα γίνετε έξυπνοι.
Ο ΜΑΔΟΠΟΊΗΣΗ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα παιδί που παίζει στο χαλί με το παιχνίδι ξυλάκια. Τα ξυλάκια είναι σε χρώματα: κόκκινά, κίτρινα,
Στην τάξη μου.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Τα Ζώα της Φάρμας! ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Τα μέρη του λόγου επόμενο πληροφορίες επίρρημα ουσιαστικό επίθετο
Εργασία με παράθυρα.
Τ Ο ΚΌΚΚΙΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα παιδί η Αλίκη. Φοράει κόκκινο φόρεμα, κόκκινα παπούτσια και ένα κόκκινο λουλούδι στα μαλλιά. Γεια.
Μαθησιακά κέντρα:. Η μουσική, ο ρυθμός, το τραγούδι και η κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων Η μουσικοκινητική αγωγή είναι όρος ταυτόσημος με τη ρυθμική.
Μαθησιακά κέντρα: Το κουκλόσπιτο
 Φρούτο Φρούτο  Λαχανικό Λαχανικό  Σωστό Σωστό.
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (1)
Καθαριότητα «Φροντίζω τον εαυτό μου!»
E-Portfolio Ελένη Πατσά Α.Μ:
Τ Ο ΤΡΊΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ένα κορίτσι η Ειρήνη και δίπλα της παρουσιάζει το τρίγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Ειρήνη.
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Οι μαθητές του Γ1,στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας,φωτογράφισαν τις αγαπημένες τους γωνιές στο σχολείο. Εργάστηκαν ομαδικά και μίλησαν για αυτές.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Το παπί (Παυλίνα Παμπούδη)
 Γεια σας σήμερα θα σας κάνω ένα μικρό μάθημα για το πώς να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο σωστά και με ασφάλεια.
Ένα παιχνίδι για τα ζώα των ελληνικών δασών .
Μ Α Θ Η Σ Η. Συσκευή για τη μέτρηση της εξαρτημένης αντίδρασης Σε αυτή τη βελτιωμένη εκδοχή της αυθεντικής συσκευής του Pavlov μετριέται η ποσότητα σιέλου.
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
Ελάτε να παίξουμε με τις προσκλήσεις! Πάτησε πάνω στη φατσούλα για να παίξεις το παιχνίδι! Από τη δασκάλα Βερονίκη Νικολάου-Χρυσοστόμου.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΑΞΩΝ. Ο σκοπός του θέματος είναι η συγγραφή στίχων και σύνθεση μελωδίας όπως και η κατασκευή μουσικών οργάνων μέσα από δημιουργική.
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
Τα μουσικά φθογγόσημα (τέταρτα-όγδοα-μισό) Τάξη: Γ’ Δημοτικού Ανδρέας Σκιαδάς.
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Φορτωμένος δώρα ο θείος Παύλος τώρα έφτασε με μια χαρά
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Αρχιτεκτονικοσ σχεδιασμοσ και νεεσ τεχνολογιες ι
Παίζουμε παντομίμα; Χατσίκου Ιωάννα
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
Διάφορες συσκευές. Συσκευή αυτόματης μέτρησης Τ.Κ.Ε. (ταχύτητα καθίζησης ερυθρών) Η μέτρηση της ΤΚΕ γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος, με.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Παρακαλούμε μην κάνετε ΚΛΙΚ, εκτός αν σας ζητηθεί.
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα σχολεία άνοιξαν! «Γνωρίζοντας τις γωνιές της τάξης μου!» Αιμιλία Αριστείδου

Άσκηση 1 Μπαίνει εικόνα μιας τάξης νηπιαγωγείου με της γωνιές της: γωνιά φύσης, γωνιά κουκλόσπιτου, γωνιά μπακάλικου, γωνιά αμφίεσης, γωνιά μουσικής. Στην εικόνα κάθε γωνιά θα πρέπει να έχει και μια εικόνα μικρή για να δείχνει πoια γωνιά είναι και πατώντας πάνω το παιδί να μιλά π.χ. «γωνιά της φύσης». Γύρω από την εικόνα να υπάρχουν συννεφάκια όπου το κάθε ένα να έχει μια κριμένη εικόνα, έτσι ώστε όταν πατάει το παιδί στο συννεφάκι να εμφανίζεται η εικόνα και να λέει τι είναι π.χ. λουλούδι. Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά της φύσης: λουλούδια, γυάλα με ψάρι, φύλλα, κλουβί με καναρίνι, γλάστρα με λουλούδι.

Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά του κουκλόσπιτου: καροτσάκι, κούνια, κουζινούλα, κούκλα, μαγειρικά σκεύη, ρολόι τοίχου, τραπεζάκι, καρεκλίτσες. εικόνες των σύννεφων για την γωνιά του μπακάλικου: κουτιά γάλακτος, κουτιά χυμού, φρούτα, κουτιά χαρτομάντιλα, ζυγαριά, ταμιακή μηχανή. Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά της αμφίεσης: στολή μπαλαρίνας, τσάντες, στολή πυροσβέστη, καπέλο κηπουρού, παντελόνια, φούστες, στολή γιατρού. Εικόνες των σύννεφων για την γωνιά της μουσικής: μαράκα, ντέφι, δίσκοι, ξυλόφωνο, μεταλόφωνο, ξυλάκια, κρουστά όργανα.

τα παιδιά καλούνται να ανοίγουν τα συννεφάκια, να βρίσκουν τις κρυμμένες εικόνες και να τις τοποθετούν στις γωνιές της τάξης που ταιριάζουν. Κάθε εικόνα που τοποθετείτε στην σωστή της θέση φωσφορίζει με κλιτές και θα ακούγεται «μπράβο». Κάθε εικόνα που τοποθετείτε σε λάθος θέση αρχίζει να χάνει το χρώμα της και θα ακούγεται «ξανά δοκίμασε». Όταν τοποθετηθούν όλες οι εικόνες στην σωστή τους θέση, η εικόνα φωσφορίζει ολόκληρη και παίζει ενθαρρυντική μουσική και ακούγεται «συγχαρητήρια τα κατάφερες.

Άσκηση 2 Μπαίνει η εικόνα της τάξης με τις γωνιές και τα αντικείμενα τους. Η κάθε γωνιά κρύβει πάνω της λανθασμένα αντικείμενα και το παιδί καλείται να τα βρει και να τα τοποθετήσει με το ποντίκι στην σωστή τους θέση. Κάθε αντικείμενο που θα πατά θα ακούγεται το όνομα του. Κάθε γωνιά που θα πατά πάνω το παιδί για να βρει τα λάθος αντικείμενα θα μεγεθύνεται στην οθόνη. Κάθε φορά που θα τοποθετεί ένα αντικείμενο στην σωστή του θέση τότε θα φωσφορίζει και θα ακούγεται «μπράβο». Κάθε φορά που θα τοποθετεί σε λάθος θέση ένα αντικείμενο τότε θα ακούγεται «ξανά δοκίμασε».

Άσκηση 3 Δίνεται μια εικόνα τάξης και καλούνται τα παιδιά να δημιουργήσουν τις γωνιές της όπως θέλουν. Μέσα σε συννεφάκια μπορούν να βρουν ότι χρειάζονται για να της δημιουργήσουν. Κάθε φορά που πατούν πάνω σε ένα αντικείμενο ακούγεται το όνομα του. Όταν τοποθετείται κάτι σε λάθος θέση ακούγεται «ξανά δοκίμασε». Όταν το παιδί ολοκληρώσει την εικόνα του σωστά χρησιμοποιώντας όλα τα αντικείμενα η εικόνα φωσφορίζει και ακούγεται «μπράβο».