Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία με παράθυρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία με παράθυρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία με παράθυρα

2 WINDOWS Κάθε φορά που ανοίγετε ένα πρόγραμμα, ένα αρχείο ή ένα φάκελο, αυτό εμφανίζεται στην οθόνη σας μέσα σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται παράθυρο (από εδώ πήρε το όνομά του και το λειτουργικό σύστημα των Windows ). Επειδή τα παράθυρα υπάρχουν παντού στα Windows, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα μετακινήσετε, να αλλάξετε το μέγεθός τους ή απλά να τα εξαφανίσετε.

3 Τα μέρη ενός παραθύρου Αν και αυτά που περιέχουν τα παράθυρα είναι διαφορετικά, όλα τα παράθυρα έχουν κάποια ίδια στοιχεία. εμφανίζονται πάντα στην επιφάνεια εργασίας τα περισσότερα παράθυρα έχουν τα ίδια βασικά μέρη.

4

5 Τα μέρη ενός τυπικού παραθύρου
Γραμμή τίτλου. Φαίνεται το όνομα του εγγράφου και του προγράμματος (ή το όνομα του φακέλου, εάν εργάζεστε σε φάκελο). Κουμπί "Ελαχιστοποίηση", "Μεγιστοποίηση" και "Κλείσιμο". Τα κουμπιά αυτά κρύβουν το παράθυρο, το μεγεθύνουν για να καλύπτει ολόκληρη την οθόνη και το κλείνουν αντίστοιχα Γραμμή μενού. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να κάνετε επιλογές σε ένα πρόγραμμα. Γραμμή κύλισης. Για να δείτε πληροφορίες που αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται. Περιγράμματα και γωνίες. Για να αλλάξετε το μέγεθος του παραθύρου. Άλλα παράθυρα μπορεί να έχουν επιπλέον κουμπιά, πλαίσια ή γραμμές. Αλλά συνήθως έχουν και τα βασικά μέρη.

6 Μετακίνηση ενός παραθύρου
Για να μετακινήσετε ένα παράθυρο, τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού στη γραμμή τίτλου . Κατόπιν σύρετε το παράθυρο στη θέση που θέλετε.

7 Αλλαγή του μεγέθους ενός παραθύρου
Για να καλύπτει ολόκληρη την οθόνη, πατήστε το κουμπί Μεγιστοποίηση ή κάντε διπλό κλικ στη γραμμή τίτλου του παραθύρου. Για να επαναφέρετε ένα παράθυρο που μεγιστοποιήσατε στο αρχικό του μέγεθος, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά. Ή κάντε διπλό κλικ στην γραμμή τίτλου του παραθύρου.

8 Αλλαγή του μεγέθους ενός παραθύρου
Για να το κάνετε μικρότερο ή μεγαλύτερο, βάλτε τον δείκτη του ποντικιού σε ένα από τα περιγράμματα ή μια από τις γωνίες του παραθύρου.. Και όταν ο δείκτης του ποντικιού γίνει ένα βέλος διπλής κατεύθυνσης (δείτε την παρακάτω εικόνα), σύρετε το περίγραμμα ή τη γωνία για να μικρύνετε ή να μεγαλώσετε το παράθυρο.

9 Κρύψιμο ενός παραθύρου
Αυτό λέγετε ελαχιστοποίηση. Εάν θέλετε να κρύψετε προσωρινά ένα παράθυρο χωρίς να το κλείσετε, ελαχιστοποιήστε το. Τότε…το παράθυρο εξαφανίζεται από την επιφάνεια εργασίας και φαλινεται μόνο ως κουμπί στη γραμμή εργασιών, τη μακριά οριζόντια γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης.

10 Κλείσιμο ενός παραθύρου
Εάν έχετε τελειώσει με ένα πρόγραμμα ή ένα έγγραφο και δεν χρειάζεται να επιστρέψετε σε αυτό άμεσα, κλείστε το. Για να κλείσετε ένα παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.

11 Εναλλαγή παραθύρων Χρήση της γραμμής εργασιών. Η γραμμή εργασιών παρέχει έναν τρόπο οργάνωσης όλων των παραθύρων σας. Κάθε παράθυρο έχει ένα αντίστοιχο κουμπί στη γραμμή εργασιών.

12 Εναλλαγή παραθύρων Χρήση του συνδυασμού πλήκτρων Alt+Tab. Μπορείτε να επιστρέψετε στο προηγούμενο παράθυρο πατώντας το συνδυασμό Alt+Tab ή να μετακινηθείτε σε όλα τα ανοικτά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt και πατώντας επανειλημμένα το πλήκτρο Tab. Aφήστε το πλήκτρο Alt για να εμφανιστεί το παράθυρο που επιλέξατε.

13 Αυτόματη διάταξη των παραθύρων
Για να ορίσετε μία από αυτές τις επιλογές, ανοίξτε μερικά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε δεξιό κλικ σε μια άδεια περιοχή στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Επικάλυψη παραθύρων, Εμφάνιση παραθύρων σε στοίβα ή Εμφάνιση παραθύρων σε παράθεση. Διάταξη των παραθύρων σε επικάλυψη (αριστερά), σε κάθετη στοίβα (κέντρο) ή σε παράθεση (δεξιά)


Κατέβασμα ppt "Εργασία με παράθυρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google